Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

cipk5xtny

Tuti 2mm-es. Az orsóm.
Mondjuk az előre beállított érték kijön ha M8 al számolok.
Lássuk:
16x200/125*100
Ezek szerint a jó helyen kerestem csak rosz értékét adtam meg.
Hazaérek kipróbálom.

000000000

Ha,pontos számokat írtál, akkor 246.1538 step/mm jön ki.
Ezt írd be és mérjél.

Torro60

Ha egy bekezdésű akkor igen.
De ha két bekezdésű akkor már 4mm-ter.
Ha három akkor már 6mm-ter.

000000000

"Megtaláltam a stepps/mm menüpontot át is írtam 1600ra de nem jó. Mondom neki menjen 10 et fel és felmegy 65 mm-ert
Gyárilag 2560 van beállítva. Valami tipp?"

1. Rosszul mértél, nem 65 volt az, hanem 64 mm.
2. Ebből az következik, hogy állításoddal szemben nem 2, hanem 8 mm az orsód menetemelkedése (valószínűleg 4 bekezdésű, ezért két menet közt 2 mm mérhető). Ugyanis a virtuális csicsaság megtévesztett, amikor átírtad a step/mm adatot, azt még a rendszer nem vette be (valószínűleg kell egy újraindítás). Maradt tehát a gyári beállítás (2560), és ezért mozdultál el 8/1.25=6.4 szeres értéket a 10-hez képest.
A helyes felbontás adat tehát 3200/8=400 step/mm lesz.

Torro60

Szia Tibor!

" (valószínűleg 4 bekezdésű, ezért két menet közt 2 mm mérhető)."

Szerintem ha két bekezdésű akkor is 2mm-ter mérhető a két menet között.Csak akkor a menet emelkedés 4mm-ter lesz.

pa0n9mw

Üdv
Vigyi mert a gép ha eredeti a firmware nem menti el a beállitások  adatait
Szeletelőben kell beállitani az M92 es kóddal

000000000

És hogy jön ez ide???

Persze hogy számos más esetben is lehet 2 mm két szomszédos menet közt a távolság egy menetes orsónál, így abban is, amit te említettél.

De más esetek ide nem passzolnak, csak az, amikor egy 4 bekezdéű 8 mm menetemelkedésű orsóról beszélünk.
Az eredeti kérdés kapcsán ezt próbáltam a közölt számok, tények mentén az előbb levezetni a tények tükrében, hogy az ő esete egy 4 bekezdéű 8 mm menetemelkedésű orsó.

A legsúlyosabb műszaki hajtástechnikai problémát persze még nem említettem, de azt majd akkor tenném, ha az illető végre azt írja, jó a 400-as step/mm érték, azaz valóban 8 mm menetemelkedésű orsót használ.

h3hbzktn

Kell rá egy normális marlin.

Torro60

Oké!

Akkor számomra nem volt egyértelmű amit írtál.
Ezért írtam a kétbekezdésű példát.[#worship]

PSoft

"...amikor átírtad a step/mm adatot, azt még a rendszer nem vette be (valószínűleg kell egy újraindítás)."

Nem tudom nála milyen vezérlés van...
Az enyémet, ez a kínai csoda hajtja.
GT2560 ramps 1.4

Én, bármikor tudom akár munka közben is változtatni a firmware beállításokat, mindhárom tengelyen,és az extruderen is.
Lépésszám, fordulat, gyorsulás, stb.
Átírom, menti, és a következő step-et már e szerint küldi a motorokra.

s7manbs8

Ilyen egy normális modern program. :)

cipk5xtny

Sziasztok
IGEN 400 a jó érték.....
4 bekezdéses az orsó.

paradipiro

Az én gépemet is ilyen lap hajtja, meg vagyok vele elégedve.

Enyémen egy sima Marlin firmware fut.
Menet közben nem próbálkoztam még az értékeke babrálásával, de majd eljátszom vele.

h3hbzktn

Nekem is van ctc GT2560-al, de gyárilag le volt tiltva az eeprom mentés. Ha kell, elküldöm a marlin forrást.

paradipiro

Igen, gyárilag meg van butítva a ctc firmware.

Vettem pót alaplapot, rátettem egy Marlint, és csak néztem, miféle menüpontok, és állítási lehetőségek kerültek elő. [#nyes]

Cseréltem a meghajtókat drv8825-re? talán. Ezért bele kellett másszak kicsit a step/mm értékekbe.