Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valaki megépítette, vagy esetleg használja is ezt a típusú extrudert?
Ha igen, milyenek a tapasztalatok...
Saintflint extruder.

Rabb Ferenc

Ez a nyerő megoldás! A nyomtatóban lévő mindkét tengely átmérője 8.03mm de ezt már a csapágy is zokon vette. Némi munkával méretre igazítottam. Esztergán patronba fogva csúccsal finoman megtámasztottam, aztán 240 > 600 > 1000-es polírpapírral 2100-as fordulaton megmasszíroztam, végül egy kis polírpasztás vászonnal szépítettem.

A jó méret 8.01, mert a csapágy is kínai :)

Előzőleg persze felhívtam az egyik jó nevű CNC cuccokat árusító céget, ahol készségesen megmérték az általuk forgalmazott egyik tengelyt. 7.93 [#rinya]  Mondtam, hogy köszönöm épp most dobom ki a tesóját...

Szóval csisza-csisza-csisza-polír a megfejtés [#integet2]

2vkx6unz

Te még jól jártál. Én vettem kínai peremes gyolyóscsapágyat 8-as tengelyre ami érintés nélkül leesett róla mert 8, helyett 9,3mm volt a belső mérete...

A 8-as köszörült rudat itthon vettem és annak a mérete is rendesen szórt. Az egyik végén ráment a 8-as csapágy (japán) a másikra nem...át sem lehetett préselni a másik végéig mert 5 centi után annyira megszorult...

PSoft

"Szóval csisza-csisza-csisza-polír a megfejtés"

Igen!
Az első gravírgép amit építettem...
Ha jól emlékszem, 16 vagy 18-as húzott acélon csúszkáltak(volna) a bronzperselyek.
Aztán a végén, több napos csisza-csisza-próba, csisza-csisza-próba után, csúszkáltak is, ahogy elvárható volt.

Sose felejtem el, a kis "aranyost"...Ő volt az. :)

Rabb Ferenc

Látom gondoltál az áramszünetre is, voltak rajta kézi tekerők. [#ravasz1] Nekem még mindig a jó öreg H1-es a hajcsár.

Abban a (h)őskorban amikor ezek a gépek készültek, még elfogadható volt a egyedi illesztgetés, barkácsolás. Na de a harmadik évezredben  elvileg profi alkatrészekkel is ugyanezt kelljen csinálni - az már kicsit elkeserítő...

PSoft

Senki???

'akkooo...megépítem, oszt kipróbálom.:)

szf

Figyelek ám![#zavart2]

h3hbzktn

Érdekes egy szerkezet ez[#vigyor0]

kua93zk4w

Sziasztok! Valaki nem kísérletezik véletlenül nyomtatáshoz filament létrehozásával?
Lenne világos szürke ABS anyagom hozzá ingyen elvihető. Illetve valamennyi kész anyagot elfogadnék érte.

Thowra

Üdv!
Használt már valaki fluoreszkáló filamentet?
Próbára vettem egy tekercset. Az átmérő korrekt, 190 fok körül szépen nyomtatható de sötétbe nem világít egyáltalán :(.
Ez volt az.

2vkx6unz

Itt fluoreszkálásról van szó, azaz ha az anyagot elektromágneses sugárzás éri az anyagra jellemző módon egy másik hullámhosszon lesugározza. Szerintem ha UV val megvilágítod akkor fog sárgán "világtani".

Ami neked kellene a foszforeszkálás. Az világít a gerjesztés megszűnése után.

h3hbzktn

Ez tévesen van fluoreszkálónak írva. Az csak arra utal, hogy félig átlátszó.

Thowra

Mindkettőtöknek köszönöm.
Szépen átvilágítható az anyag, lámpa búra még lehet belőle :) . Találtam foszforeszkáló festéket, azzal is teszek vele egy próbát :D

PSoft

"Találtam foszforeszkáló festéket, azzal is teszek vele egy próbát"

Ezt, hogy érted?
Anyagában színezed,(még az extruder előtt) vagy utólag fested a felületet?

PSoft

Alakul...:)
Teszt még nem volt, a "ricniskerék" hiánya miatt.:(
Majd, "lövök" pár képet a szerkezetről...

Viszont most, egy másik...jobban foglalkoztat.[#falbav]
Már..."előrehaladott" stádiumban van az alkatrészek gyártása.:)
Ez lenne az.