Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

A fej fűtőbetét teljesítménye 40W, de már találkoztam 20W-os betéttel is.

Az asztal teljesítményére nem emlékszem, de azt hiszem 2-4 ohmos lehet.

Jordan Gabor

Hello, az még mindig csak 9.33A, nem tudom honnan ez a mánia, hogy a 20A-es táp nem elég ...
Akkor biztos, hogy csak normális táp kell, nem nagyobb.
Kösz,
JG

h3hbzktn

Inkább egy 230-as szilikon fűtőt vegyél egy szilárdtest relével. Sokkal gyorsabban fűt és nem terheli a tápot. Csak kell hozzá egy alu lemez is.

PSoft

Kb. 120 mm magas a "szobrocska".

ebalint

szf

Így gondoltad?
EPH

szf

Lemaradt a kép

PSoft

Hááát...izéééé!
Nem stimmel bakker![#fejvakaras]

"A háta közepétől a feje búbjáig is legyen...sárga."

A talpa/lába,és... "A háta közepétől a feje búbjáig is legyen...sárga."

(úgy kell csinányi, ahogy a megrendelő kívánja)[#hehe]

Zozi

Nekem a 20A táp mellett néha kimaradt a feszültség, és ezzel a lépések is. Mióta nagyobb tápom van ez megszűnt.
Nem tucat kínai volt,táp mégsem vált be.
Persze ez csak több óra után jött elő. A passzív hűtés fontos volt, így ugyan ebből van most egy nagyobb versenyző. Persze a feszültséget is emeltem ha már cserélni kellett. Így maradt a 24v 25A ventihang nélkül.

A problémát nem a folyamatos terhelés okozza, hanem az asztal kapcsolgatása miatti terhelés ugrások amit nem biztos, hogy ki tud elégíteni egy olcsóbb táp megfelelő mennyiségű kondi nélkül.

szf

Jordan Gabor

őőő, ha jól számolom, a 2ohm-os lap az 12V-on 72W körül tud. Ezzel szemben ez 500W.

Ez "egyéb" anyagodkoz kell, mint pl. PC vagy nylon?

Kösz,

JG

h3hbzktn

De nem folyamatosan 500W, csak amég felfűt. Ha elérte a hőmérsékletet, akkor ki-be kapcsolgat ugyanúg (PID szabályzással). Ugyan olyan hőmérsékleten ugyan annyit fogyaszt(kicsivel kevesebbet is, mert a táp nem fog fűteni), csak sokkal hamarabb melegszik fel. ABS-hez is jobb, mert 110°C-on már egész jól tapad.

PSoft

A "szabványos", vagy inkább megszokott kínai 200x200-as nyáklapos ágyfűtések kb. a duplája teljesítményűek.(120-140W)
Ez 12V-on már, 10A feletti áramigény.
Helyes rétegzéssel,és hőszigeteléssel, ezekkel is viszonylag gyorsan, stabilan el lehet érni az ABS-hez kívánatos 105-115 °C ágy hőmérsékletet.

Az nem baj ha nagyobb a teljesítmény,(akár 500W) van tartalék, gyorsabb a lap reakciója.
Kevésbé, vagy egyáltalán nem fogja zavarni a nyomtatást pl. egy ajtónyitásból eredő huzat/légmozgás.

PSoft

Illetve, talán egy ellenérv szólhat az "extrém nagy teljesítmény" kapcsán.

Mi van, ha...

Megdöglik/zárlatos lesz a szilárdtestrelé, vagy a FET a vezérlőn, ami kapcsolja?
A megszokott, vagy szokásos 140W körüli fűtés szinte kizárt, hogy bajt pl. tüzet okozna a túlhevüléssel, mert nem tud akkora hőfokot direktbe kapcsolva sem.
De mi történik a majd négyszer akkora, 500W-os fűtés környezetében egy ilyen hiba esetén?

Tegnap este is úgy volt...
Lementem a műhelybe, elindítottam, fölmentem aludni...
Amíg én aludtam, ő dolgozott...valamikor hajnal körül végzett.
Reggel ismét lementem...kikapcsolni.
Belegondolni is rossz a fent vázolt, lehetséges helyzetbe![#ijedt]

szf

Teljesen igazad van!
Mi lenne, ha lent aludnál?[#eplus2]