Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Alakul ez kérem.
Milyen a felbontás?

PSoft

Kicsit, "gyorsan mentem neki"...
(150 mm/s):)
Meg-megremegett a vékonyka száron a fej.
(látszik is a pohár palástján, kívül-belül)
Aztán, kicsit komótosabban...szépen befejezte, remegés nélkül.

0,15 mm volt a beállított rétegvastagság.

PSoft

Ez meg már, egy hasznosnak is mondható fekete "vacak".:)
Egy ismerős, K40-es gépére készült.

B.Zoltán

Jó lesz az, de jó munkának idő kell.

Ne siess vele, úgy is ott áll és nem csinál semmit különben.
A külső kerületet 25 a többit 35-45 között szoktam,ha látom  gyorsítok egy kicsit rajta, vagy kis tárgyaknál lassítok.

PSoft

1.,igaz.:)
2.,igaz.:)
Köszönöm a hasznos tanácsokat.[#worship]

B.Zoltán

Jó látni, hogy mire képes a nyomtatója az embernek, én is gyönyörködtem az első időkben a sebességben.

De az ember lenyugszik, és a biztosabb sebességeket választom már én is.
A jó réteg tapadás, esztétika, fontosabbá válik.
A PET-G pl. nem szereti a 25mm/s sebességet, annak jobb a gyorsabb a külső kerületen is.

Hajrá csak tapasztald a nyomtatás fortéjait, és legyen benne sok örömöd.

B.Zoltán

fortéjait = fortélyait

xmkwac9

Nem tudom más küzd(ött)-e diamond fejjel, én egy ideje ezzel kínlódom. Nemrég a műanyag szál visszaolvadt és a háromból kettő szál megszorult. Szétszedtem, kiolvasztottam/égettem a beragadt műanyagot, most visrosszaktam. Erre a legtávolabbi E3D-be sikerült a pneumatikus csőcsatlakozót rosszul betekerni. [#wilting] Van valaki aki nyomtatott már több színnel bármit? Cyclops/diamond fejjel vagy akármivel?
A Smoothieware-t feladtam, a 2.0.x-es fejlesztői Marlin-t sikerült az MKS SBASE-re bekonfigurálni és most azzal megy a gép. Így persze nincs ethernet...

xmkwac9

Egyébként így néz ki a gép.

PSoft

Közben...

Szaporodnak a "haszontalan tárgyak" a nyomtató körül.:)

NickE

Sziasztok!

Rég jártam erre. Láttam az ebayen Wanhao Duplicator 6 nyomtatót elég jó áron:
Wanhao Duplicator 6

Van itthon 2 nyomtatóm is, de mindkettővel vannak gondok. Az egyik működik, de nagy nyomtatásnál gyakran lefagy, szerintem valami baja van a vezérlőjének. A másik meg még nincs teljesen kész.

Mivel mostanában amúgy is más elfoglaltságaim vannak, de azért szoktam nyomtatni is néha, gondolkodom ezen a vételen. Kicsit meglep, hogy Svédországból ingyen postával olcsóbb, mint a kínai ár. Van benne valami átverés?

Tudtok jobbat? Mit érdemes venni? Nem az olcsóság a fő szempont, de azért 200ezernél nem akarok sokkal többet költeni, meg ha lesz időm, majd megcsinálom a másik kettőt is.

J-Steel

Erről a futószalagos 3D nyomtatóról annyit megjegyeznék, hogy futószalag gyártóval készítettünk egy gépet, ahol a vevő cég projektvezetője kitalálta, hogy oda és vissza is kell mennie a futószalagnak.
 A gyártó azt mondta, hogy ez lehetetlenség, ugyanis a futószalagot be lehet lőni egy irányban, hogy néhány tized millimétert térjen el oldalirányban, de ha mindkét irányban kell mozognia, akkor ez nem szavatolható.
 Szenvednek is vele gyártáskor. Hiába van vezető a szalag két szélén.

szf

Van olyan CNC gép ahol az egyik tengely az szállítószalag. Oda vissza mozog és nem mászik el, pontosan áll meg illetve pozicionál.
Pld: Fecken Kirfel C62

J-Steel

Lehet, hogy a húzóerőnek is köze van hozzá. Nálunk néhányezer Newton volt a húzóerő.

PSoft

Van egy kollégám....:)

Az Ő asztalára kerül holnap reggel.
(egy kis inspirációnak)[#nyes]