Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ha a Curában megnyomod a fekete kocka ikont, ami alaphelyzetbe állítja a nézőpontodat, hova ugrik be?

Szerintem is nyomtass pl egy szöveget, ahogy Miklós tanácsolta, akkor kiderül, hogy tükröz-e.
Milyen gép ez egyébként, épitett?

vjanos

Maróhoz oké, de én nyomtatóhoz valahogy jobban szeretem, ha az asztal csak függőlegesen mozog:
- Kompaktabb gép, könnyebb körbeburkolni.
- Nem rázkódik a nyomat - kis tapadó felületű magas cucc problémás lehet.
- A mozgó asztal a mozgó fejhez képest nehezebb, sokszor meglátszik az irányváltás a sarkoknál. XY-ban mozgó fejnél talán nagyobb lehet a jerk érték, és a gyorsulás.

De lényeg, hogy úgy muzsikáljon, ahogy elképzeled [#eljen]

0twrtb8ni

CTC Prusa I3 B Pro. de megoldottam a hibát. ég a pofámról a bőr de megmutatotm. plusz még az end stop kábelek is össze voltak cserélve [#rolleyes]

Klatty

Devecz Miklós

A fotót látom, de mi volt a hiba? [#wave]

morvfer7

Emberből vagyunk, csinálunk hibákat, biztos vagyok benne, hogy a jövőben ilyet nem követsz el többet.. :)

morvfer7

x és y fel van cserélve

0twrtb8ni

X Y tengely felcserèlve illetve X Y endstop is felcserèlve.[#wilting]

0twrtb8ni

Na jó de majd 4  èvig nyomkodtam cnc gèpeket meg esztergát. Igaz zöld gombos emberke voltam de voltak hibák amiket ki kellett javitani.

000000000

Ennél kompaktabbon nem nagyon lehet csinálni, ha csak nem más anyagból lenne csinálva, de nekem ez nem volt a cél. A "doboz" 400 x 400 x 400 mm az asztal pedig 215 x 215. Kicsit kisebbnek lehetett volna csinálni, de nem akartam rizikózni hogy megbánom ha túl kicsire csinálom, jobb ha nagyobb és hely van mert akkor könnyebb javításokat/átalakításokat intézni. Ebbe a formába úgy csinálom ahogy akarom. Most tervezem egy Z motorral próbálni, és ha végen át akarom építeni hogy az asztal függőlegesen menjen arra is van hej/lehetőség átalakítani, anélkül hogy mindent újra kell kezdeni. Burkolásra én is gondoltam a tervek elején, az pedig semmi probléma mivel doboz formája van. Csak plexit kell vágni és felcsavarozni. Na meg azért is csináltam pont erre a méretre mert a profilok amik nekem voltak erre a méretre vágódtak optimálisan, így lett legkevesebb hulladék.

Szerintem sokkal kisebbre nem lehet ezt csinálni, még akkor sem ha az asztal nem mozogna horizontálisan. Amiket én láttam (üzletiekre gondolok), mind ennél nagyobb és még nem is tudnak ekkora darabokat nyomtatni. A képen látszó gép például 505 x 500 x 545 mm mérete és csak 140 x 140 x 140 mm a nyomtató kapacitása.

Kis felületű magas dolgokat nem terveztem eddig, lehet hogy lesz probléma vele ha kell és állva akarom nyomtatni, de akkor lefektetem... [#kacsint]

Jelenlegi sebessége és gyorsulása már olyan magas hogy nem hiszem hogy gyorsabban menne ha a fej mozogna X/Y irányba. Akkor más problémák kerülnek fel és azok akadályozzák a sebességet. Abba sem vagyok biztos hogy súly különbség lenne ha ezt átalakítanám, anélkül hogy nem "fogyasztatnám" le minden mozgó részét vagy pedig nem más anyagból csinálnám. Ezt pedig jelenleg is tudnám csinálni, mert a 3mm alumínium asztalból is tudok (tervezem is) elég nagy darabokat kivágni anélkül hogy elveszítse merevségét, ami a célom volt. Irányváltozás probléma nincs a jelenlegi plexi nyomtatómon sem, szerintem ez nem lesz probléma ezen sem. Rendesen be kell állítani a paramétereket, remegés nem lesz mivel nagyon stabil, úgyhogy nem számítok ilyen problémákra.

Nem vagyok semmire sem kötve, az egyik célom az volt hogy modulárisan építsem hogy könnyen át tudjam alakítani ha akarom. Lehet hogy ebbe belefáradok és egy sötét téli estén unatkozok akkor átépítem Core-XY vagy hasonló típusra... [#nemtudom]

paradipiro

Tyűűű!

Milyen vezérlőd van? Még a driver is bele van integrálva? :O

Az enyém GT2560-assal jött, abban cserélhető.

0twrtb8ni

Ez kici kínai. géphez adták. szerintem valami koppintás lehet.[#nyes]

0twrtb8ni

Urak. ti hogyan nyomtatjátok ki az olyan alakzatokat, ahol a sík felület úgy mond a levegőben lóg? a képen lévőt akár hogy forgatom mindig marad a levegőben egy sík felület.

Klatty

vjanos

Támasztékkal.
Ezt egyébként én az oldalára fektetném, hogy úgy rétegződjenek a rétegek :)

000000000

Ez két darab vagy csak egy? Ha kettő akkor le kell fektetni, ha egy akkor támasztó oszlopok kellenek.

paradipiro

Nyugi, a GT 2560 is koppintás.. :D

Így van a bekötése. Elrendezésre szerintem ugyanaz mint a tiéd, csak ezen a driver cserélhető.