Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha olyan amiről beszélünk akkor Marlin firmware van benne, abba pedig be lehet állítani a Configuration.h fájlba a #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT szabja meg a mozgást. Utána a #define EEPROM_SETTINGS kell megengedni (kommentálva van eredetileg), ha ez meg van akkor le kell tölteni újra és utána ha a Reptiert használod akkor könnyű beállítani finoman, mert próba mérés után csak a Repetier az EEPROM settings-et le tudja olvasni és be tudod ott állítani. Azokat az adatokat megtartja utána kikapcsolás után is.

pa0n9mw

Igen láttam a megoldást, le is szedtem a marlint de még nem jutottam el odáig hogy beleássam magam..
Egyszerűbb volt beírni a szeletelőbe és meg van oldva a kérdés

paradipiro

Én épp most kezdtem el játszani az enyémmel. Ugyan ez a CTC által kihozott, Prusa i3 klón.
A drivereket cserélgettem rajta, vettem is ehhez egy megfüstölni való új GT2560-as alaplapot hozzá. Ha firmware-t cserélsz az alaplapon (Marlin megy rá fel) akkor onnantól előjön egy rakás menüpont, ami az alap CTC firmware-ban blokkolva van.

paradipiro

Régebben említettem, hogy készíttetek fém vázat a nyomtatóhoz. Ez is kezd haladni, még van vele teendő rendesen, de azért egy képet már mutatok róla.

0twrtb8ni

Köszönöm a segítségeket. sikerül megoldanom a dolgot. most már felém jön az asztal. Gcode-ot megbirizgáltam :)

vfns3xbp

Hali, bocs a kései válaszért.Az ár max €65000 és leginkább abs-ből nyomtatnánk. Lámpák végett az lenne legideálisabb anyag.

cipk5xtny

Tanulgatom a kezelést... Az asztalszintezés iszonyat érzékeny,pontja a dolognak.
Fusion360 amit használok repetier hostal/cura enginel.

0twrtb8ni

Urak Veszprém és környékén lehet valahol filamentet venni? vagy marad a netes rendelés?

izbeki

Hát igen, fontos a szintezés.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy fémérzékelőre megy a fej,
így ha a fejet szétszedem és elmozdul a magassága, akkor sem kell újra szintezni.
Csak egyszer kell beállítani jól.
Illetve ha a fúvóka más anyagból van, csere után újra kell szintezni, de addig sose kell.

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

paradipiro

Nézd meg, Alza.hu-s átvevőhely van-e a közeledben. Legutóbb onnan vettem filamentet.

0twrtb8ni

Köszönöm meglesem.

szf

Marlinban lehet állítani az LCD háttérvilágítás fényerejét?

Devecz Miklós

Tudomásom szerint nem.
Az LCD hátoldalán van egy potméter, azzal lehet.

000000000

Attól függ milyen az LCD. Az enyémeknek van elöl egy pot méter  azt kell csavarni.

szf

Ilyen az LCD. Ezen nincs semmi. Ilyen pici ellenállást meg nem tudok kicserélni amivel korlátozni lehetne a fényerőt.