Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!

A mozgó asztalt azért választottam mert egyszerűbb meg stabilabb szerintem mint más megoldás. Az én CNC-met is mozgó asztalosnak csináltam, arról van tapasztalatom és szeretem azt a megoldást. Kicsit több helyet követel, de az nem számít.

Két Z motorral csináltam eddig, mert egyszerűbb mint egy Z motorral. A Z is modulokban van, könnyű levenni, beállítani vagy javítani, mint az asztalt. A Z motoroknak saját vezérlőjük van, nem mind a kettőnek ugyan az. Ennek ellenére, jelenleg most párhuzamosan dolgozok átalakítással hogy csak egy motorral hajthassam, szíjon keresztül pedig a másik csavart, mert ki akarom próbálni melyik jobb. Amelyik jobb lesz, az lesz a végső megoldás.

0twrtb8ni

Urak ismét kérdésem lenne. a képeken látható az anomália. javítható valahogy vagy fogadjam el így?

klatty

klatty

morvfer7

Ez kb olyan, hogy elmész az orvoshoz és azt mondod, doktor úr, én beteg vagyok.
Nem tudom mit kell nézni a képen?
Ami hirtelen feltűnik, hogy bal oldal helyett a jobb oldalon van a nyomtatott tárgy.

0twrtb8ni

Ja igen. azt nem írtam. sorry. az asztalon nem ott van a munkadarab mint a Cura-ban. ez valahogy kalibrálható esetleg?

morvfer7

A curaban a machine settingsben meg kell adni a nyomtató paramétereit, ezek rendben vannak?
Amikor kezdi a nyomtatást, a végállás kapcsoló bal oldalon van? Sajnos ez sem derül ki a képről.

0twrtb8ni

Cura-ban amit tudtam beállítottam. a nyomtatón bal oldalt van a végállás kapcsoló. nyomtatás előtt mindig ki megy home-ba. gondolom ez a programban van benne.

morvfer7

Igen, erre gondoltam, hogy bal oldalon kezd el a nyomtató.
Ha a tárgyat megfelelő méretben nyomtatja, akkor a nyomtató paraméterei vannak hibásan megadva.
Ha a nyomtatott tárgy is nagyobb lesz, mint kellene, akkor pedig a motorok lépés száma rossz a firmware-ben..

morvfer7

Ha átküldöd az stl-t és a generált gcode-ot, akkor megnézem, melyik a probléma.

0twrtb8ni

Minden STL fájlal ez a hiba. nem csak ezzel az egyel. valami beállítási hiba lehet. vagy nem tudom de az biztos.

Devecz Miklós

Az X-Y irányokkal van a baj.
Ha Marlint használsz, akkor állítsd be a Marlinban a tényleges irányokat

morvfer7

Megvan a hiba, neked a curaban a jobb alsó sarokban van a home, keresd meg, hol lehet átrakni a bal alsóba. Képen bekereteztem.

0twrtb8ni

Igen az nem stimmel. de ehhez hülye vagyok sajnos. hosszú éjszakám lesz.

0twrtb8ni

Kerestem de nem találtam. ez de szégyen.

Devecz Miklós

Lehet, hogy nem is olyan nagy a baj.
Előfordulhat, hogy csak az X, Y tengely van felcserélődve.

Próbálj egy olyan testet nyomtatni, ahol a tükörképet meg lehet állapítani.

Ha nem tükörképet nyomtat, akkor nincs semmi baj, csak az irányok fordultak el.

morvfer7

15.04.6 curat használom annál ezt nem is állítottam soha és nem is tudom hol kell.
Ami képet felraktam most, azt a curat is telepítettem régen, de maradtam a régebbi verziónál, mert már megszoktam.
Most, hogy már tudod mit kell konkrétan kérdezni, talán kicsit gyorsabban lehet eljutni a megoldáshoz, csak olyan helyen kell feltenni a kérdést, ahol használják az új curat.
Lehet itt is lesz valaki, csak még nem ért haza a munkából.