Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

vjanos

Vezetőszár... angolban heat break, "hő törő", a hőmérséklet elhatárolására szolgál.
Az egyik felét ugye fűtöd, a másikat hűtöd. A feladat az lenne, hogy ez a hőmérséklet átmenet minél rövidebb legyen, azaz a benne menő filament minél hamarabb, minél kisebb átmenettel olvadjon meg.

Egyrészt a "langyos" részen könnyebben megtapad szálvisszahúzáskor az anyag, másrészt bár ezek a műanyagok 200 fok környékén olvadnak, de mégis 70-80 foknál már kezdődik az üvegesedési tartomány.
Azaz efelett bár még nem olvadnak, de megpuhulnak, nyúlnak. A száltovábbítás szempontjából ez jobb elkerülni, amennyire lehet.

Ha ventit teszel oda, legyen olyan légterelője, hogy a fűtött kockádat ne hűtse a légáram.

PSoft

Köszönöm a hasznos infókat.[#worship]

Thowra

Ismerős esetleg valakinek ez a konstrukció?
A csapágyak 2db kábelkötegelővel vannak rögzítve.
A szerkezet HDF lapra hasonlító anyagból van.
A legérdekesebb, hogy egyetlen Z motor / orsó van.
Érdekelne, hogy nézett ki teljesen összerakva. Sajnos erősen hiányos állapotba került hozzám. Keresgéltem de nem találtam képet róla, a típusa is ismeretlen.

PSoft

Így, megfelel?:)

No de...

Ki fog kivel összeveszni, pl. az "X" híd energialáncában?[#nemtudom]
Szép rendezetten, egymáson fekszenek a színes, árnyékolás nélküli drótok.

szf

Még az a szerencse, hogy szigetelés van rajta.[#eplus2]
Kicsa fórumtársunk látta, hogy nálam majd egy évig ment a nyomtató szinte egyfolytában úgy ,hogy a kábelek célhuzalozva kábelkötegelőzve.

De tetszik!

PSoft

"kínai drót...vékonyka szigetelés".[#nevetes1]

De tényleg bakker...
Azt meg se néztem, hogy rézdrót-e az a rézdrót![#ijedt]
(lehet, holnap bonthatom szét!)[#falbav]

vfns3xbp

Hello.Kis segítségre lenne szükségem.Cégemhez kellene egy 3d nyomtató amellyel mintalámpákat és szerelő lapokat nyomtatnánk ki.Első körben 3dplatfrom 400-as nyomtató lett kinézve de a rendelése több okból is nem lenne kifizetődő.Esetleg ehhez hasonlót tudnátok mondani?
Előre is köszönöm![#csodalk]

Thowra

Szép elrendezés [#eljen].
Nekem egyedül a kijelző szalagkábele volt érzékeny. Ha a motor kábel odatévedt "kínai" karakterek kezdtek megjelenni amik néha a forgásirány váltásnál változtak [#vigyor2].
A többi nem volt veszekedős :).

PSoft

Szalai György

Nekem ez minden érdek nélkül tetszik. Akkor pedig még Immanuel Kant szerint is szép.

Motorkábel a motorkábellel nem vész össze. Végállással sem, már ha van ott olyan. Érzékeny jelvezeték véletlenül sem téved oda.
De a szépen egymás mellé rendezett színes vezetékeket takarja a szomorúfekete energialánc.
Az még lehetne átlátszó. (Anyukámat nem ér emlegetni.)  [#vigyor2]

Szalai György

Egyszer olvastam valahol, hogy a motor vezetékeit össze kell fonni, úgy egymás mágneses hatását kioltva kisebb a zavaró hatásuk.
Még jó, hogy csak egyszer olvastam.

000000000

Ezt én még soha nem láttam, úgy néz ki mintha nem sorozat gyártott, hanem házi egyedgyártáson készült.

Egy Z motor szerintem csak akkor jó ha két Z orsót hajt, de annak ellenére egy Z motoros 3D printer van sok aminek csak egy orsója van, bár én nem hiszek jó működésén. Na meg az sem tetszik hogy a Z orsó nincs rögzítve felül. Szerintem azt fontos rögzíteni mert ha lobog mint egy zászlórúd akkor az elrontja a nyomtatás eredményét ha nem nagyon-nagyon lassan hajtod.

Nem tudom mit értesz, mi a "hiányos állapot", amit látok az X és az extruder hiányzik, nem meg elektromos dolgok, de nem tudom hogy a kép mindent mutat vagy pedig még nincs teljesen összerakva.

PSoft

Talán 'anno itt olvashattad.
(velem együtt) :)

"Az összetartozó motortekercs vezetékek összesodrásával jelentősen csökkenthető a motorok által termelt EMI zaj, ezért összesodrásuk erősen javasolt! Ügyeljünk a vezetékek zárlatmentes bekötésére!"

Thowra

Elvileg gyári cucc volt amit kitként lehetett kapni.
Valóban az "X" és az extruder hiányzik. Az egy oldali orsó miatt nem túl stabil a "Z" működése, ha egy légy rászáll a túloldalra attól is elmozdul, lehajlik. Nem hiszem, hogy direkt extruderesre tervezték volna, azt a mázsás léptetőt nem bírná el :). komoly eredményt nem várok tőle, több sebből vérzik a konstrukció. Nem mai darab, évekig állt félig összerakva. Főleg kísérletezés, szórakozás miatt akarom életre kelteni :). Áttúrtam a netet de nem találtam ennyire "low cost" gépet.