Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Sikerült az MKS SBASE v1.3-on feléleszteni az ethernetet. A PCB volt a hibás: nem kapott tápot az ethernet PHY (U10). Az IC 1-es és 19-es lábára kis drótdarabbal vezettem el a VCC-t a C43-as konditól és utána beindult. Megy a ping, telnet, web server.

000000000

végerednényt forozhatnád majd pl 0,3...0,4 fuvokánál mit produkálnak...

2vkx6unz

Gratulálok!

Egyéb részletre is kíváncsi lennék...
DHCP vel megy vagy statikus IP-vel?
Kellett-e valamit elkövetni a konfigban még vagy csak be kellett állítani a címeket?

Melyik firmware lett a befutó? Esetleg újrafordítottad a forrásból?

Nekem korábban működött, de most a legfrissebbel nem megy valamiért. A ping néha megy, de semmi más és nem érte miért.

xmkwac9

Megy DHCP-vel is és statikus IP-vel is.
A FW-ből a stabil verziót töltöttem le: https://github.com/Smoothieware/Smoothieware/blob/master/FirmwareBin/firmware.bin
master-40f595b, Build date Jan  2 2017 14:43:03

Egy régebbi verzióval működött az ethernet akkor is, ha csak USB-ről kapott tápot. Ez az újabb viszont csak akkor megy, ha a sorkapocsról is kapja a 12V-ot!

xmkwac9

Ennyi a konfig:

network.enable                               true             # Enable the ethernet network services
network.webserver.enable                     true             # Enable the webserver
network.telnet.enable                        true             # Enable the telnet server
#network.ip_address                           auto             # Use dhcp to get ip address
# Uncomment the 3 below to manually setup ip address
network.ip_address                           192.168.5.19    # The IP address
network.ip_mask                              255.255.255.0   # The ip mask
network.ip_gateway                           192.168.5.1     # The gateway address

Ha az ip_address auto-ra van állítva, akkor értelemszerűen utolsó hármat ki kell kommentezni.

szf

szf

Dual extrudert szeretnék Marlinba beállítani.
Esetleg valakinek nincs róla valami leírása?
Köszönöm

symgrjj6

Sziasztok.
Tudna valaki segíteni h "rlf" formátumbol hogyan tudnék "stl" vagy "3ds" esetleg "obj"
készíteni. Vagy ha esetleg artcam ból direktben lehet ilyet exportálni. Én sajnos csak rlf ben tudom kimenteni ,nemtalálok más mentési formátum lehetőséget...
Előre is köszi.

000000000

Fogalmam sem volt hogy mi az "rlf" formát, de Google "rlf to stl" azt mondja hogy nem lehet.

Autodesk RLF to STL conversion is not available in free version of Autodesk.

000000000

Én a Freecad programot használom, nagyon jó szerintem, sok mindent tud, többet mint én... ezért nem mindig egyszerű, de eddig mindent meg tudtam vele oldani. Sajnos Autodesk rfl formátok nem tudja lefordítani az sem.

pa0n9mw

Üdv
Ha valakinek gondja lenne a PLA letapadásával, ajánlom a tetrahirdofuránba oldott PLA hulladékot.
Kis körömlakk ecsettel felvíve az üvegre fűtés nélkül is tökéletes tapadást biztosít mindenféle zsírtalanítási hókuszpókusz nélkül.

morvfer7

Szerintem a PLA tapadásával nincsenek gondok, még sehol nem olvastam, hogy valakinek is nem akarna tapadni.
ABS ami problémás, már nagyon sok mindent próbáltam, tökéletes eredményt még nem sikerült elérnem, most épp a PEI van úton, hátha....

pa0n9mw

Üdv
Akkor ezek szerint mindenki ügyesebb nálam :)

Sokat kínlódtam míg rá nem jöttem hogy az alkoholos gyantaoldattal beecsetel üveglapra jól tapad.
Ezzel a módszerrel meg a PLA hulladék is megoldódik

000000000

Én csak meleg vízzel "hókuszpókuszozom" az üveglapot és a PLA nagyon jól ragad a fűtött üveglapra nekem.

B.Zoltán

Mennyi idő alatt oldódik fel a tetrahirdofuránba a PLA, mert nekem nem igazán volt meggyőző ahogy oldódott benne.
Nekem inkább megpuhult csak, ragasztani nem volt jó.
Szerettem volna úgy ragasztani mint az ABS-t acetonnal.