Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Az ABS-nek acetonnal nagyon, nagyon hígított nitro lakkal vékonyan bekenem az üveget az jól bevált.

Sajnos most elfogyott a keverékem és egy kicsit erősebbre kevertem, ki is tépte az üveg lapot jó nagy helyeken úgy hozzá ragadt.
Egy a baj, hogy nehéz eltalálni az arányt.
Kegyetlenül rá tud gyógyulni és oda az üveg.

pa0n9mw

Üdv
Teljesen nem oldódik fel, azaz gondolom oldószer aránytól függ, úgy tűnik telítődik az oldószer és megáll.
De hát nem is kell nyúlós ragacsnak lenni,a felkent  oldattól leheletvékonyan bemattul  az üveglap és egyből odatapad a nyomtatás.

B.Zoltán

symgrjj6

Köszi . Már nyomon vagyok ArtCam tud ilyet csak nem találom sehol sem a menü rendszerében

B.Zoltán

Valaki meg tudná mondani, hogy a legújabb Curába be lehet-e állítani, hogy egy kis felületet (pl dobozba a összefogató távtartót) lassabban nyomtassa.
Mert ha csak az nyomtatja, azt be lehet  állítani a régiben is.

De a nagy felületek mellett jó lenne, ha ezeket a kis távtartókat, csak fele sebességgel nyomná, mert ugyan azzal nyomtatva nem tökéletes.
Bosszantó, mert kis sebességen tök jó lenne, de ezért nem nyomtathatok kétszer annyi ideig.

wt8g4i4

No az első összetettebb nyomtatás é működik :D

B.Zoltán

YouTube-ot átrágtam, sajnos nincs benne, úgy néz ki. Másoknak is hiányzik.
Szomorú, hogy már lassan a csillagok állását is lehet benne állítani (sok minden szerintem már fölösleges) de ilyen fontos dolgot megint kihagytak belőle.

Akkor sajnos marad az öreg Cura, és a Slic3r, utóbbiban be lehet állítani a 13 mm alatti köröknél a sebességet vegye vissza akár 20%-ra ha kell.

Egyébként ezt akarom kinyomtatni ABS-ből. Ez lesz az Arduino-s menetvágó doboza. 160x110 mm a legnagyobb mérete:

9a8r3iviv

ideaMakertudja csak kicsit másképp ITT LÁTHATOD 14min 40s -től
Nekem ez a tuti szeletelő

B.Zoltán

Köszi a tippet meg fogjuk nézni, ha lesz több időnk, de most  sikerül megoldani a Slic3r programmal is.

Úgy néz ki nagyon jól vizsgázik a Devil Design ABS+ nyomtatószál. Bár még csak a próbák mennek, de azok alapján nagyon jól tapadnak egymáshoz a rétegek, szinte szét se lehet szedni, na de ne kiabáljuk el.

PSoft

Lentebb írtam...

Lépnem kell a plexi nyomtatómhoz még kellő, további cuccok "beszerzésében".

Megtörtént a lépés, ma megjöttek a hiányzó cuccok.
Egy helyről történt a beszerzés...
Mindent megkaptam egy helyen, amire szükségem van.
(sőt...többet is):)

[#t19p86843#]

morvfer7

Nagyon jó vétel volt, ennyiért mondhatnám, hogy ajándék.
Ilyenkor verem a  fejem a falba, hogy én 4 éve még 130 ezerért vettem. Ilyen az, ha valakinek kell az újdonság.
Bízom benne, hogy az elektromos autóknak is pár év alatt ekkora mértékben csökken az áruk.

PSoft

Jókor voltam jó helyen, vagy csak...szerencsém volt.[#nemtudom]
Mindenesetre, itt is köszönöm @papa49-nek(alias Novák János) az igen kedvező lehetőséget.[#worship]

B.Zoltán

Neked így két nyomtatód lesz.

PSoft

Lesz két nyomtatóm, de...mégse lesz két nyomtatóm.:)
A kínait csak "donornak" vettem, hogy a saját akrilgépem mehessen.:)
Gyakorlatilag komplett a kínai cucc, az "Y" motortartója törött/sérült.
Könnyen javítható/cserélhető lenne, de ennél a kategóriánál, a kínaitól már már elvárhatóan elég silány a mechanika szinte minden eleme.

B.Zoltán

Azt sejtettem, hogy a tiéd az nagyságrendekkel jobb lesz.