Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Trafó esetén olyan 200W kell hozzá 12V-ra és nincs azzal gond. De akkor inkább 24V-ra építeném.

Kapcsolóüzemnél is ~200W ajánlott és így egyáltalán nem probléma a max 150W, mivel stabilizáltak, tehát amíg nem terheled túl tartja a feszültséget elég pontosan.

PSoft

Ha nem megfelelő a trafó méretezése az igényelt teljesítményhez, akkor bizony...előfordulhatnak a leírt "jelenségek".

keri

Na ezzel én is pont így vagyok.
Nekem elég masszív a nyomtató mechanikám, szóval csak annyi lenne, hogy felrakok egy ilyen pici motort a nyomtató fej helyére, és esztergálok rá egy befogót. Persze semmi bonyolultat, csak sárgarézből egy pogácsát amibe hőzsugorral belerakom a fúrót, az alja meg illeszkedik a motor központosítójára.
Ez kényelmesen forog 30 ezret is ha akarom, és egész jó nyomatéka is van.

rf63unrk7

Még annyit a fűtött asztalhoz, hogy később a gyári hagyományos fűtéssel is akartam próbálkozni, nagy asztalnál, meg is vettem hozzá a 4db MK2b lapot, kettő lett volna párhuzamosan és kettő sorba kapcsolva. De a tápot már nem vettem meg hozzá...

Akkortály jöttek be a szilikon fűtött aszatalok is.
Az sok szempontból jó lett volna, csak féltem a 220-at odavinni az asztalra, gyerek is van...
(volt már, hogy az extruder (z-tengely) nem állt meg a végkapcsolónál), Ha töri az üveget, és beleéll a szilikonba, abból nqagyobb baj lehet...
Volt olyan is, hogy z irányban a kinyomtatott darabba tolattam bele felülről, elrontottam a programbeállítást, és a nyomtatás végén home ba küldtem a fejet, és elsőre a z-t... Nagy asztalnál nagy áttétellel az asztalt könyebb kettétörni...

Már csak ezért sem érdemes eltérni a bejáratott megoldásoktól, mert ha egyedit csinál az ember, nem láthat mindent előre..

rf63unrk7

Ebből vettem én is :-)

Hasonló célból...

000000000

valami indukcios asztal lehet jó lenne (hatásfok) [#fejvakaras] printer fejben már látam ilyet indukcios megoldást...[#wow2]

3vv2btrhv

Kinyomtattam a szobrot 20 cm magas !

s7manbs8

Azok a csíkok mik benne ?

i0ief5xw5

Olyan mintha Z irányba nem egyforma magasságba lépne,vagy túl meleg volt a műanyag es "megfolyt".

3vv2btrhv

s7manbs8

A gépkonfigurációd milyen, miylen szoftver hajtja, miylen hardver, milyen Z felvbontással, sebességgel, mechanikai paraméterek ? Ha többet tudunk a gépről okosabb tippeket tudnánk adni, hogy mivel lehetne rajta javítani, mivel sok oka lehet ennek a jelenségnek, ami az alkotáson látszik.

Devecz Miklós

Keresek MK3-as (220x220 alu) fűthető asztalt SOS!

xmkwac9

Sziasztok!

Van egy CoreXY (RepRap-XY) nyomtatóm. Azon gondolkodom, van-e értelme zárt dobozt építeni neki ABS nyomtatáshoz. Még van jó pár tekercs ABS műanyagom raktáron, azért jó lenne elhasználni. Tapasztalatok? Vélemények?
Úgy nyomtattam ABS műanyagot az előző nyomtatómmal, hogy mikrosütő grillcsöveit raktam az ágy alá és felfűtöttem 110-120 fokra.

Köszi!

szf

Szia!

Sokat nyomtattam ABS-el. Max 50mm vastag tárgyakat.
Semmilyen burkolatot nem használtam és egy huzatos garázsban ment a nyomtató. Kicsa fórumtársunk látta is.
Ágyikó induláskor 90fok később 75Fok. Fej 260fok.
Wellaflex piros extra strong hajlakkal.
Sajnos most nincs ABS-em, hogy ebben a zimankóba, hogy menne.

szf

használ-e valaki dual extrudert és milyet?