Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

A raspberry hogyan kerül kapcsolatba a motorok meghajtóival?
Van valami alap panel hozzá?

000000000

Példának egy a sok közül.

szf

akkor már mutass légyszíves egy linket is hol tudok ilyet venni

000000000

De mint mondtam ezen kívül van egyéb megoldás is, vagy maradsz a próbapaneles verziónál !

vjanos

Első olvasatra ez kb az a 8bites 2560 proci, mint a RAMPS-nál. Bírja a 24V-ot, megy marlinnal, olcsó is - én kipróbálnám.

Bár mostanában jobban szeretem a 32 bites MKS Sbase 1.3-at azaz a smoothieboard klónt. De az háromszor ennyibe kerül.

keri

Ilyesmit használok egyik nyomtatóbam csak nem a színes csatlakozósat. Eddig jó. 24V-ról használom.

000000000

MKS Sbase 1.3 van nyilt foráskod?

vjanos

i0ief5xw5

Üdv,

Na megrendeltem ez a kütyüt remélem nem fürdök be vele, komoly 4,608ft volt, ha teszteltem megirom milyen

000000000

Ebben már normális kapcsolóüzemű DC-DC konverter van az 5 voltnak és nem áteresztős stabilizátor.
Egyedül az SMD FET-ek látszanak az Achilles sarkának.

i0ief5xw5

Azok a FET-ek sokat birnak,de azért szerkesztek rá hűtést valahogy[#vigyor3]

000000000

A 1.4 verziójában valamiért az asztalfűtés FET-et cserélték.
Meg a panelt is kicsit átrendezték.

zip0ji0se

Sziasztok!
Egyedi fűtőpanel készítésén agyalok és szeretném tudni, hogy mekkora legyen a húzal hossza. Ennek számolásához kellene valami képlet. Tudom, több képlet kell hozzá mire a végére érek, csak kíváncsi vagyok, hogy jót használtam e. Vagyis ezt:R=RhoxL/A. Ez jó egyen és váltóáramhoz is vagy csak az egyik hez. 600w-ban és 230V-ban gondoltam elsősorban.

Szalai György

Első körben mindegy, hogy egyen vagy váltó. Valószínűleg úgyis vezérelni fogod, akkor majd lehet finomítani az átfolyó áram értékén.

Ez az eregyenlőrószorellperá képlet csak a huzalod ellenállását fogja megadni, nem a hőmérsékletét.
Majd ebből tovább számolva kapod a teljesítményt és az áramsűrűséget, abból tovább egyszer majd a közelítő hőmérsékletet.
Hosszú út, mert a közelítő hőmérsékletet már a kubatúra és a környezet egymásra hatása befolyásolja.

Az egyszerűség kedvéért nem tudnád inkább alapul venni egy gyári bevált megoldás értékeit?

A szükséges teljesítményt arányítva a hőleadó felülethez és jól felülméretezve, majd leszabályozva, szinte nem is nyúlhatnál mellé.

Szerintem.