Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ih7fm6t23

zozo

Uhhh, ezen többször felszisszentem. Fájdalmas összeállítás.
(eszembe jutott a sor végén bennfelejtett G28-am...[#smile] )

svejk

MasterCAM? detto..

zozo

[#wave][#eljen]
A Fusion360 valamelyik postprocija is előszeretettel írogatja. Talán a fanuc-ban láttam.

svejk

Tömbösített bükkfatömbbe belenyomta a marót, ER patronanyát, motortengelyt.
A Perske motor alupajzsa mint ropi úgy tört darabokra. :(

guliver83

Egy ismerős a 14-es marót a vadi új több százezres satun tesztelte [#nyes]

zozo

Ez már TV híradóba illő katasztrófa.
Nálam csak 6-os keményfém maró és a lefogató csavar feje bánta a kéretlen home-olást.

Más. Nyomtatók.
A Nema 17-es motorra GT2-es szíjhoz 16 fogú tárcsát használtok? Vagy kínai minőségben ezen lötyög a szíj és érdemesebb 20 fogút rátenni?

keri

Én 20 fogasat használok.
Túl kicsinek érzem a 16-oat...főleg hogy fel sem menne a 8-as tengelyre :)

wt8g4i4

Helló ! Olyan kérdésem lenne MKS sbase V1,3 boardhoz szeretnék kijelzőt venni,cserélni. Neten két félét találtam az egyik TFT28 LCD és a másik TFT32 LCD között van valami lényegesebb eltérés,mert árban ugyan ott vannak kb. Illetve aki már programozta ezzel a kijelzővel a panelt tud némi infót mondani róla ?
Köszi
TFT 28
TFT 38

000000000

A mérete, egyik 2.8" a másik 3.2"

000000000

Én is most kezdtem 3D nyomtatással de én PLA filamentet használok amíg tanulom ezt. ABS az nem egészséges, jó szellőzés kell hozzá, PLA meg nem veszélyes. Gyakorolni jó.

wt8g4i4

Köszi a méretekkel tisztában voltan, inkább a programozás volt a kérdés de kb ugyan lesz. Sikerült is venni a 28-as árainál olcsóbban 32 est így öreg koromra is látni fogom a "hatalmas" kijelzőt

9nmyehuy

Először is üdvözölnék minden kedves fórum tagot. Igazán új vagyok a témában, 1-2 év információgyűjtés után elhatároztam, hogy megépítek egy 3D nyomtatót. Mivel tapasztalatom nincs e téren, szeretnék tőletek akik már benne vagytok a témában, segítséget kérni. CR-10 nyomtatót szeretném "lemásolni", persze pár apróbb fejlesztéssel. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek megéri e radiális csapágyakkal megoldani az x y z tengelyek mozgását, vagy inkább lineáris csapágyakkal kellene? Itthon van bőven radiális csapágy, lineárissal még nem találkoztam. Z tengelynél lehet e használni M8-as menetszárakat, vagy inkább vegyek rendes trapézmenetest? Vezérlőnek RAMPS 1.4 re gondoltam, találtam egy kit-et viszonylag olcsón, tartalmazza az extrudert, melegített PCB-t,RAMPS(driverekkel együtt) + kijelző + arduino mega, végállás kapcsolók stb. Tápegységet még nem találtam, esetleg arra is pár ötletet szívesen meghallgatok. Válaszaitokat köszönöm.
Üdvözlettel Armandoe.

RJancsi

Szia! Bár 3D nyomim még nincs (tervezem, hogy lesz), de amit biztos hanyagolnék az a "sima" menetes szár. Nagyon kicsi a menetemelkedés ezért nem lesz dinamikus mozgásod. Cserébe bazi nagy a súrlódása és a kottyanásmentes anyát is Neked kell hozzábarkácsolni. Az sem biztos, hogy a 3D nyomtatókban használatos NEMA17 motor örülni fog az M8 orsó tömegének, főleg ha hosszú. Szerintem a fogas-szíj a 3D nyomtatóknál jól bevált hajtás akár direktben a motortengelyre szerelt szíjtárcsával.