Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Enkóderes léptetőt használok, ugyan nem szervo de nincs lépésvesztés.

szf

Én megcsináltam DC szervóval de mível máshova kellettek a motorok így most léptetős.
Rendkívül csöndes és dinamikus volt.
A következő nyomtató amit kêszítek a szervós lesz.

gg58bmmp2

Igen van hűtés. Egy kis 40mm-es ventillátor hűti az egész panelt.

vjanos

zozo

Devecz Miki ennek az árnak a tizedéért is szívesen megcsinálná[#nevetes1]

vjanos

Én is :)
Mondjuk új áron a HD meg az igus cuccok...

RJancsi

Komoly? Még a végén szavadon foglak... [#awink]

vjanos

Szoktam gépeket csinálni megrendelésre is, most is készül majd egy nagyobb nyomtató egy fórumtársnak.
Ha van konkrét elképzelésed, beszéljünk róla... :)

Már egy ideje piszkálja a fantáziámat egyébként egy paszta extruderes gép. Van egy lelkes kerámianyomtatós csoport a g+ -on, tök jó cuccokat csinálnak.
Persze  ahhoz még kéne egy kemence is kiégetni...

000000000

ez sima agyag lehe?
mert préselésnél a viz jöne ki az agyagbol elöször aztán betömörödik az agyag vizhiány miat...

vjanos

wa76ftbim

Sziasztok,

rég írtam már ide mert eddig szépen működött a nyomtató.
Most viszont elkezdett köhögni.

Sima Prusa i3-am van Arduino és RAMPS 1.4 -el. És most azt csinálja hogy nyomtatás közben különböző idő alatt kiírja, hogy "Err min temp" illetve a kijelzőn látszik is, hogy minden termisztortól 0 fokos jelet kap. Nyomtatás megáll és nem is megy tovább. Sokszor újraindítás után is marad a kijelzőn a hibaüzenet. A nyomtatásokat SD kártyáról indítom nincs összekötve a nyomtató PC-vel.

- Megmértem mind a két termisztor szoba-hőmérsékleten 130 kOhm körül mutat a fejé tehát a 100 Ohm-os termisztort jónak mondanám.
- Illetve 13 kOhm körül mutat az asztal 10 kOhm-os termisztora. Ami szintén jó lehet.
- A termisztorok mellett szól az is, hogy a kijelzőn a hibaüzenet megjelenésekor egyszerre mutat nulla fokot mind a két hőmérsékletre.
- Lehúztam a termisztorokat a RAMPS-ről és rövidre zártam a pineket ekkor a kijelzőn a maximális beállított hőmérséklet jelenik meg olyan 3-400 fok környéke.

Szerintetek merre keressem tovább a hiba forrását?
RAMPS-et vagy az Arduinot hogy lehetne még tesztelni?

Köszi a segítséget.

vjanos

Kábeltörés?
RAMPS-ot lehúzni a Megáról és ismét vissza? (kontakthiba)

GPeti1977

Elkeztem összerakni egy 10x10cm es corexy mechanikát, csak nem tudom hogyan folytassam, mi legyen belőle. Egy rendes műanyag nyomtató 10x10x10 cm es térfogattal, vagy arra is gondoltam hogy összeraknék egy kis műgyantás nyomtatót, ami úgy működne hogy lenne egy 405nm es ibolya lézer fókuszálva, ami bevilágítana egy plexi tálba amibe rajzolja a tárgyat abban egy Z tengellyel mozgatható lap; vagy egy 1-2 W os <u>hordozható</u> kék lézeres gravírozó.

3vv2btrhv

Sokat kísérleteztem , remélem neked össze jön a gyantás nyomtatód .

GPeti1977

Miért nem jött össze?