Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ha szó szerint vesszük nem beton hanem habarcs, mert mint jól látod, nincs benne kavics. A technológia még gyerekcipőben jár, de már sok helyen a világon vannak használható, "lakható" épületek amik így készültek. Én nagy fantáziát látok benne. Hiába tervezik ma már az épületeket, műtárgyakat valami CAD rendszerrel, ha utána több-kevesebb szakképzettséggel, gyakorlattal rendelkező emberek falaznak, zsaluznak, betonoznak. A beton nyomtatás "dróton" köti össze a tervet a kivitelezéssel. Ez a  konkrét gép tized mm-es pontossággal mozgatja a betonozó fejet. Egy hagyományos családi ház építésnél boldog az ember, ha 5 centin belül sikerül a helyére tenni a falakat, és "majdnem" derékszög a derékszög. Ami (még) gond, a felület simasága. Ez éppúgy, mint kicsiben a 3D nyomiknál kompromisszum kérdése. Lehetne simább falakat is nyomtatni vékonyabb fúvókával, de az nagyon lelassítaná a gyártást. Nyilván kisakkozták mi az a tempó/felület, ahol még/már gazdaságos a technológia és inkább utólag levakolják, gipszkartonozzák a falakat.

3vv2btrhv

HumanTi-SYSTEM felület alakítás nyomtatáson , előtte , utána .

80n6rakth

Írtam alkatrészek beszerzése topic-ba, lenne pár nyomtatandó alkatrészem. Valaki tudna segíteni pls?

vjanos

Nagyobbrészt kézimunka az utókezelés, vagy valamennyire automata?

Nyugtass meg, hogy direkt egy közepes nyomaton demonstráltad, és ennél azért nyomtat szebbet a makerbot :D

s7manbs8

Nekem is ilyen csíkos volt mindig, amíg rá nem jöttem mitől olyan. :)

morvfer7

Sziasztok!
Aki Ramps 1.4-et használ, annak elég a Rampson levő mosfet, vagy használtok SSR-t a Hotbed fűtéséhez?

gg58bmmp2

2000*2000 as méretre, pla-ra elég

morvfer7

szereltél a mosfetre valami hűtést?
nekem nagyon melegszik.  :(

szf

Én használok ssr-t fejre is.

3vv2btrhv

Most még kézi munka , de a cél egy automatika .

xmkwac9

Én SSR-t használok az 200x200 mm-es ágy fűtéséhez, de nekem 230V-ról működik a fűtés. Azt akartam, hogy ha kell 110-120 C-ra is fel lehessen melegíteni.

3vv2btrhv

Elárulnád nekem mitől lett szép a felület ?

RJancsi

Nem állította, hogy szép lett csak rájött, hogy mitől volt ronda! [#nevetes1]

3vv2btrhv

Nekem az is információ lenne , de nincs .

RJancsi

Lehet, hogy furcsa kérdés, de használ valaki szervo motorokat/vezérlést 3D nyomtatóhoz?