3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Gyuri!
;Műtöttél már adagolót?
;Mesélhetnél!

3vv2btrhv

Felbuzdulva , hogy ujra téma a 3D nyomtatás , elkészitem az én szisztémám szerint müködö nyomtatot . Képek jönnek .

vyvk7xm7

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Insulintollbontas1.jpg&" TARGET=_fnew>;Meséljenek a képek.;
;Lett még egy új adagoló tollam, (most megint kettő van) és 46db új tűm, üres fiolám viszont csak kettő van még mindég.
;Te is told fel, ha vannak fejlemények!  HgLi izzó, UV ragasztó minta? [#integet2]

yewanrcy

Üdv. Mindenkinek.
;Létezik egy polimer ami UV fényre azonnal megköt.Színes UV nyomtatóban használják.Én próbáltam beszerezni csak sajnos nem sikerült.Azzal lehetne 3D-ben nyomtatni jóminőségben és szinesben .Talán sikerül majd egyszer beszerezni.

43pbwjg8s

Hajrá Tibi!
;Csak lássuk azokat a képeket!

43pbwjg8s

Szia István!
;A nevét próbáld már megtudni.
;Az már sokat segít.
;Kapcsolat az van dögivel. Nem olyan nagy hiba ha időnként megmozgatja az ember. :)

43pbwjg8s

Szia!
;Ez a retek TUNGSRAM boltos nem hívott azóta sem.
;Hétfőn rászólok, hogy mégis mi a helyzet.
;Már írtam máshol, hogy valahogy be kell osztanom az időmet. Sajno így is kevés, de a 3D nyotatás most max elvi síkon mehet nálam. Előbb be kell fejeznem a fagépet.
;Már a vége felé tartok.
;Ha az megvan, és még használható is lezs, sokmindent el tudok készíteni magamnak. Az nagy segítség lesz.
;Közben futnak a háttérben optika, kockanyomtató borítás beszerzési projektek. Ezek egy része ide is vonatkozik. HA látom, majd, hogy mi van kéznél, könnyebb lesz gondolkodni.
;
;lehet írtam már, de utánakérdeztem az ismerősöknél a gyógyszertárban. 2 rugaszért már tudnak hozni adagolótollat.
;Persze tű és tartály nélkül. De nem hozatok. Ezt Te majd szépen kielemzed és ha minden munkát elvégeztél, és használható az elv, akkor orv módon felhasználom a tapasztalataidat! :)

43pbwjg8s

A rugó utáni racsninak mi a szerepe?
;Ez oldja meg esetleg azt, hogy az adagolás után történjen egy kis visszaszívás a tűből?
;
;Egyébként amin én igazándiból elakadtam az a UV-kötő anyag kiadagolsánál az a pillanat, hogy hogyan válik el a meghatározott kitolt adag az esetleg még a csőben találhatótól, (ha folyamatos adagolásról van szó), vagy ha dugattyús megoldásnál maradok, akkor hogyan válik le a kitoló dugattyú felületétől az adagolt mennyiség.
;Erről beszéltünk a múltkor a szakemberrel is.
;Neki is ez volt a központi kérdés. A többi már csak apróság.
;
;Nagyon nem mindegy az sem, hogy hogyan ér ki a tű/cső végén az adag. Nem mindegy, hiszen nagy sebességgel becsapódva szétterülhet és ellenőrizhetetlen módon helyezkedik majd el a felületen.
;
;Elsőként majd egy nagyobb méretű bemetszett tűvel és benne egy acélszál darabbal mint dugattyúval akarok majd próbálkozni. Az elv sima résvezérlés. Ehhez kérdeztem a multkor azt, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben egy vibrációs szerkezetet készíteni.
;Az anyag amit először a próbákhoz használni fogok méz lesz.
;De ez még majd később....

yewanrcy

Hello!
;Azoknál a cégeknél kellen megnézni akik uv nyomtatott forgalmaznak.http://digit.hu&" TARGET=_fnew>;Link;

yewanrcy

Van pár ötletem hogyan lehet 3D nyomtatót épiteni.Vannak UV-re kötö festékek http://sericol.hu&" TARGET=_fnew>;Link;

43pbwjg8s

Egyébként az a polimer amit ondasz az az URETÁN-AKRILÁT.
;Ezt azonban nem hiszem, hogy &"tisztán&" be tudod bárhol is szerezni.
;Igen. Festékek, ragasztók azok amelyeknek alapja/összetevője ez.

43pbwjg8s

István!
;Én már jó pár helyen szétnéztem és eddig egyre jöttem rá:
;Olyan UV szárítási teljesítmény kell ezekhez a tintákhoz amit mi kicsiben nem hiszem hogy gazdaságosan el tudnánk érni.
;De ha van valami olyan amit Te láttál és mégis közelebb hozza a lehetőséget, kélrek ne hezitálj, és ha nem gond oszd meg velünk!

yewanrcy

yewanrcy

Uv lézerrenek elég nagy a teljesitménye és be is szerezhető neke 26mW-os van amit nyák levilágitót épitek belőle.

43pbwjg8s

Hangsúly nélkül ez a kérdés többféle is lehet:)
;Én alapvetően a Gyuri által említett higanygőz lámpa, valamit UV led kombinálását vettem eddig a fejembe.
;A sztereolitográfia az anyagpazarlás miatt eleve kiesett nálam.