3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A D-hez való hozzáfogásról annyit, ha már fából csinálod, a csavarokhoz képest a tengellyel ellentétes irányban támaszd meg a munkadarabot, hogy ne tudjon úgy hajolni, mint ahogy szépen el is törött, ha ügyes vagy, akkor az egészet lefele fogja húzni a csavar és nem tud letörni ilyen könnyen.
;
;A földelések összekötözésével kapcsolatban annyit mondanék, hogy pont úgy kell bekötni a vezetékeket, ahogy a rajzon is látszik, a táp kijövő pufferkondijához kell kötni a föld vezetékeket, lehetőleg minél rövidebbek és jó vastagok legyenek, a zavar feszültségek minél kisebb mértékűre szorítása érdekében. Ha így kötöd be, akkor ha a térben átsugárzó elektromágneses hulámokat nem számítva, minden vezérlő, csak a saját áramfelvétele által keletkezett zavarfeszültséget kapja. Majd, holnap, ha lesz időm teszek fel neked egy &"elrettentő&" példát, amihez csak most annyit fűznék, hogy hetekig szórakoztam vele, mire zavarmentesen kezdett működni, pedig az egész méretileg nem nagy olyan 25x centiméteres dobozban 4 tengelyes vezérlő 3A/ motor mikrolépés, saját spec kommunikáció az IC-kel, ami iszonyatos zavarérzékeny, ami annyit tesz, hogy egy bit rossz átadása lépéstévesztéshez vezet.

s7manbs8

Ha látnád én miket szoktam csinálni, hogy egy példát mondjak hirtelen, fával szoktam a vasat reszelni ! [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

vyvk7xm7

Az UV nyomdafesték keményítés és akrilát oligomer-hez kapcsolódó keresgélésem közben találtam egy érdekes adalékot a kisnyomású UV lámpa és az üveg kapcsolatáról, ami pár kudarcélménytől megkímélheti az építő hobbyistát.
;
;„Ezen sugárforrások két hullámhosszon bocsátják ki UV energiájukat. Az egyik hullámhossz 254 nm, amelyet csírátlanításra használhatunk, a másik hullámhossz 184 nm, amely ózonképző. Az, hogy melyik hullámhosszúságú UV sugárzás lép ki a sugárforrásból, az a cső anyagától függ. A közönséges üveg nem engedi át az UV sugarakat. Ha természetes kvarcüveget használunk sugárforrás gyártásához, akkor abból csak a 254 nm hullámhosszú UV fény lép ki. Ha szintetikus kvarcüveget (suprasyl) alkalmazunk, akkor a sugárzó 184 nm-es és 254 nm-es hullámhosszú UV fényt bocsát ki.” http://www.pulai-skriba.hu/cikkek/uvhus.pdf&" TARGET=_fnew>;Link;
;
;Ha a szépen felépített UV lámpánk elejét egy csinos üveglappal szeretnénk lezárni, azt inkább felejtsük el. Nem erre a célra készült üveg alapú száloptikák használatát szintén. És az optikai lencséket is. Használható marad a tűkör, abból is csak a felületi tükör és a tükrösített felületű fém.

3ztiz2p39

Na ja ,ezt már megtanultuk a nyák-levílágítás kapcsán is anno, csak sajnos az üvegeseknek nem tanították meg.
;Mivel hogy én akárhány üvegest kérdeztem,(elismert menőket is komoly céggel a hátérben) mind csak lesett mint Rozi a moziban.
;halvány gözük nem volt az egészről és nem is tudták mi az a kvarcüveg.
;Egyébként a régi, zöldes törésfelületüek elég jól átengedik az UV-t, 5mm-est alig lehet észrevenni nyák levilágításnál.
;Tehát irány a régi 100 éves házak bontási helyei :)

vyvk7xm7

Válasz a Semleges Csevegő, vegyes ügyek © Szalai György #55-ben.

3ztiz2p39

Érdekes az is hogy minden irodalomban le van írva hogy kvarcüveg kell, még a gyakorlati folyóiratokba, pl. Rádiótechnika, Ezermester de sehol nem írják hogy hol lehet beszerezni és milyen néven.
;Elgondolgodtató... Nyilván mindenki sima üveget használ.
;Egyszer bontottam egy nyomdai levílágítót, abból kitermeltem a nagyobb üvegdarabokat. Aztán pár év múlva kidobtam hogy mit keres ez a törött üveg itt. :((

000000000

Én régen plexit használtam erre (az a legjobban átengedi az UV-t, csak a hőre kell vigyázni)!

3ztiz2p39

meg ugye hajlik..
;a szélét lenyomod, a közepe felpúposodik..

vyvk7xm7

http://www.prohaszka.gyor.hu/uploads/temp/docs/Fizika%20mk/diszperzio.pdf&" TARGET=_fnew>;Miért jön létre a színszóródás?;
;A grafikon jól szemlélteti a különböző üveganyagok törésmutatójának hullámhosszfüggőségét.
;Ha ezeken a neveken kéred, akkor lehet hogy tud segíteni a hozzáértő üveges. (Ha nem ragadt meg a szakma „hanyatteső ablakostót” alapismereteinél.)

000000000

Fém kerettel javítható és ad egy kis plusz súlyt is.

vyvk7xm7

A plexi az UV-ra villámgyorsan öregszik, rideggé válik, repedezik, törik. Ezzel mik a tapasztalataid?
;(Ezért tettem a postaládám ajtajára inkább polikarbonátot.)

000000000

Mi az a &"villámgyors&"? Mondjuk nem sorozatgyártásra használtam a levilágítót (prototípus gyártás)...
;Mire megöregedhetet volna, áttértem a nyák gyártókra...

000000000

egyszer majd lefenyképezem a &"minőségi polikarbonátot,és az lesz a cime:tájkép csata után!:)sajnos meg kell mondjam hogy a reklámmal ellentétben igen sz...r anyag!egy kis jégesőt sem bir ki!

43pbwjg8s

Elektron:
;Fillérek híjján még nem tudtam a &"maró&" asztalt és a Z-t összekötni mereven.
;A Z oszlopa egyszerűen fel van fogva egy vastag asztallapra, és ugyanerre az asztallapra van felfogva vagy a mozgósatu, vagy az X-Y asztal.
;ha egy kicsit jobban meghúzom a kezemmel a Z magasságállító kerekét 3-5 fokot mozdul el.
;egyszerűen használhatatlan.

43pbwjg8s

Egy biztos:
;Nem fából fog készülni. Ezen már túl vagyok. Azt már meg sem tudom magyarázni, hogy egyáltalán miért próbáltam meg a pozdorját.
;
;Az lenne persze a legegyszerűbb ha leküldenm a rajzot a szerszámüzembe és pillanatok alatt megcsinálnák fémből.... De nem!
;Én akarom valahogy megcsinálni! És azzal amim van. Ez van
;Lehet hogy el leszek vele egy ideig.