3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Hobby-s szemmel nézve: 3db 1,3-1,7Nm-es léptető motor van benne, ha megáll a technika áramszünet miatt (én méretes UPS-t tettem rá) akkor nem tudja folytatni a modellépítést! (vivát léptetőmotorok [#szomoru1][#szomoru1][#szomoru1] ) . A gép saját feldolgozóval rendelkezik. A gép belsejében megbújik egy komplett számítógép. Valószínűleg, ha a vinyot kivenném, az egész rendszert le lehetne Norton Ghosttal másolni.Vagyis STL(3d modell formátum)-ből egyből kapnád gyönyörűen a vezérlőprogramot. Plussz elméletem szerint a pontoságát bőven lehetne javítani a sebesség növelésével. Van ennek egy gyorsabb és százados pontosságú testvére. A fejből, amely fix hőmérsékelten olvasztja az ABS alapanyag két fúvókán tud jönni az anyag, ennek megfelelően egy gyorsabb és egy lassabb model építés történik.

000000000

az ész megáll,hogy miket ki nem találnak már!:)))[#pardon1][#pardon1][#pardon1]

000000000

Nagyon sok különleges információ van még ami említést érdemelne, talán későbbiekben még hallatom a hangom. [#pardon1][#pardon1][#pardon1]

wdctpb5az

Ne viccelj már, csak azért referáltam a dologra, mert azt hittem elbeszélünk egymás mellett! Azért &"ez[#wow3][#wow3] &" az smiley nem olyan keserves sztem:)

43pbwjg8s

Csak bekukkantottam, mert a hétvége a mechanikáé és a bútorlap gépé.
;Este referálok majd.
;
;Egy jó hír:
;Az egyik adagolástechnikai cég dologzóját sikerült megfertőznöm. :) (Nem náthával!)
;Egy órán keresztül beszéltünk tegnap, de a kérésére (és az én örömömre) a jövő héten folytatódik a dolog.
;
;Sziasztok!

43pbwjg8s

Gyuri!
;A legjobb hír, hogy éppen az Ő szakértőjükről van szó. :)

000000000

szia Peti!nézd meg a moto kőnyvtáram, +jo munkát!

vyvk7xm7

http://www.vaughns-1-pagers.com/science/uv-spectrum.gif&" TARGET=_fnew>;Azok a 400nm-es UV LED-ek nem is azok! Csak V-k, azaz violaszínűek. Az UV tartomány az ez alatti hullámhossztartomány.;
;Szerintem ne kezdj ezekkel a 400nm-es LED-ekkel kísérletezni, mert kár a ragasztóért.

43pbwjg8s

Szerencsére én az adagolással kapcsolatban vettem fel a kapcsolatot, és bár Ők kifejezetten pneumatikus megoldásokban utaznak, az UV-re keményedő anyagok adagolásában szerzett tapasztalatával nagyon szívesen száll be a &"gondolkodásba&".
;Meglátjuk mi lesz belőle.
;Szerencsére a lelkesedésének köszönhetően most az információ nem kerül pénzbe.

43pbwjg8s

Szia Bicska!
;Köszönöm, hogy elfogadtad a burkolt bocsánatkérésemet.
;Sajnos néha, ha el vagyok merülve egy téma egy irányában, nem biztos hogy túllátok rajta.
;Ilyenkor megesik, hogy akár meg is bántok valakit, akaratomon kívül.
;De azért igyekszem emberré válni! :)
;Meglátjuk mennyire tudok kibújni a bőrömből.

43pbwjg8s

badclyde!
;Ne fogd vissza magad! Csak tanulhatunk belőle!
;És köszi az eddigi infót is!  
;Soha nem láttam belülről ezeket a gépeket sajnos.

43pbwjg8s

Talán nem volt még olyan hozzászólásom ami megmutatta volna, de a fő profilom a sebességváltó öntvények tervezése. :) Finom, homok, nyomásos öntés.
;Én mondjuk, ez irányban, első lépésként műanyagok öntésében gondolkodom.
;De az még nagyon messze van.

43pbwjg8s

&"A módszerrel kapcsolatban még mindég van egy fenntartásom. Ha cseppented az anyagot, (még ha a kicseppentett tömeg vagy térfogat pontos is) lehet-e garantálnod a keletkező réteg precíz vastagságát, mert a kicseppentett anyag még terül is. Pedig az nagyon fontos lenne, mert a rétegenkénti vastagsági hibák szummája lesz a végén a kész darab pontatlansága. Ha nem tudod garantálni a rétegvastagságot, akkor mérned kellene azt, és a kapott mérési eredményt visszacsatolni az adagoló rendszerbe. Ha erre kényszerülsz, az rettenetesen elbonyolítja az adagoló mechanizmust is és a vezérlő programot is, és jó sok újabb problémát hoz be a rendszerbe.  
;Majd kiderül, hogy van-e alapja a kétségemnek, mert az is lehet, hogy az állandó kicsöppentett mennyiséggel, az állandó hőmérséklettel és az állandó fényerejű és idejű megvilágítással garantálni lehet az állandó rétegvastagságot. &"
;
;Alapvetően ez a probléma az, ami a témáját adja most a beszélgetésnek az új kapcsolattal.

43pbwjg8s

Gyuri!
;Közben azért rákérdeznék arra a higanygőz lámpára amit még anno az elektronika opicban említettél. Márint hogy van kéznél nálad.
;Sajnos nem ismerem ezeket a világítótesteket.
;Milyen paraméterei vannak és hogyan lehet működésre kényszertíteni?

vyvk7xm7

http://www.freewebs.com/lamps005/Tungsram-125w-HPMV-Lamps.jpg&" TARGET=_fnew>;Erről van szó.;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/HgLi%20bekotes1.jpg&" TARGET=_fnew>;Így kell összedrótozni. (Kondim nincsen, az nélkül is működik ideiglenesen, de a fázisjavítás miatt végleges alkalmazásokban az is szükséges.);
;http://elektronika.netmagazin.hu/elektronika/nyak_megvilagito&" TARGET=_fnew>;Itt éppen erről csacsognak. És jók a képek.;
;„Fürészelés közben, halk szisszenés bekövetkezése után a belső gázok eltávoztak az üvegbúrából.” Ez helyett, éppen akkor megy be a levegő!
;A búra belsejében lévő fehér por dolga, az UV fényt átalakítani a látható tartományúra. Ha ebből a fehér poros üvegből óvatosan félre teszel egy nagyobb rádiuszú darabot, akkor az jól jöhet majd, ha igazi UV LED láthatatlan fényét kell fókuszálni. Fontos! A lámpában lévő belső üveg kisülőcsövet kézzel megfogni nem illik. Csak tiszta ronggyal. Mert üzemelés közben magas hőmérsékletre melegszik és akkor nem jól viseli a rá került zsíros szennyeződést.