3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

figyusz,azt akarod hogy ne aludjunk?:)))nem semmi és nem tudok rájőnni a lényegre,hogy hogy csinálnak egy vődőr gipszből makatett????

edcsdh6wa

Hi, nagyon érdekes a dolog, házi teremtésre kitalált, ha sok printer mechanika van a padláson...
;
;Sys_m

000000000

van vagy nyolc műkődő printerem,csak sajnálom szét szedni őket,de hasznuk nincs mert régiek,és patron sincs már hozzájuk.és ezekbe még bele adták a vasat!de figyelj amit nem értek a filmen,jár a patron, X Y irányba,és a &"patron,ne jár se le,se fől!a keret telegipszel,és a manusz elkezdi fujni a gipszet,és lám egy 3D-s model jőn elő!!!!l gombot!!!:)))hogy képzi a szilárd réteget a por alatt????????mert alul van a modell,felűl meg a meg kőtetlen gipsz!!!!

43pbwjg8s

minden egyes menetben egy szintet nyomtat ki.
;A patron tökéletesen egyezik az eredetivel azonban egy kicsit speciálisabb anyag van benne.
;Gyorsan köti a &"gipszet&".
;Amikor egy réteg megvan a fej marad, az asztal lejjebb megy egy lépésnyit, egy széles &"spakli&" felsimit egy ujabb réteget.
;Nyotatja is a következő réteget.
;Ennyi.
;Sajnoa a modellek felületminősége elég gyenge. :(
;Pedig egyszerű módszer lenne.
;A támaszanyag maga a por. Az amelyik nem lett átnedvesítve a nyomtatott folyadékkal.
;Kényelmesen megtartja.

43pbwjg8s

Ezekről a nyomtatókról még azt hiszem fogunk beszélni! :)
;Most megyek &"pálinkázok&" egyet. :)

000000000

ez olyan mintha vizalatt hegesztenénk?akkor is olyan mint egy bűvész mutatvány!!!:)))

edcsdh6wa

Sziasztok!
;
;Szerintem konyhapulton a megoldás, nem holdról származó megoldásokat (anyagokat) használnak. Én mindenképp kipróbálom majd...
;

43pbwjg8s

Teljesen jogos amit mondasz.
;Egyébként volt már ilyen valahol emlegetve. Házi barkáácsban csinála meg a srác.
;És működött.
;Hajrá Sys-m!!!

000000000

A gipszet ha konyhasóval keverjük, rettentő gyorsan megköt.Annak idelyén tréfáltunk meg kollégát sós gipsszel, nem tudta sokáig kevergetni a fándliban.

000000000

43pbwjg8s

Igen. Ő volt belinkelve nem olyan régen valamelyik topicba. Ötletes, egyszerű, jó! :)

2vkx6unz

A nyomtatási technikákkal kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy az a nyomtató amit én működés közben láttam egy közönséges HP10-es nyomtatófejjel dolgozik (ez az a típus amiben nincs közvetlenül tinta, hanem egy csövön kapja) Az az anyag amire- amibe nyomtatnak valami gipsz féle. Persz megpróbálták helyettesíteni, nem sok sikerrel. Ha már gipsz akkor érdemes körülnézni a fogtechnikai kellékes boltokban ott a modell gipsznél lényegesen jobb tulajdonságú speciálais gipszeket lehet kapni, mivel modellkészítésnél fontos a pontosság és a szilárdság. Egy ilyen elven működő gép van a Varinex KFt.nél.

3vv2btrhv

Az én eredeti szakmám gipszminta készitö .  
;És már 20 éve foglakozom ezzel a témával.
;A gipsz nem alkalmas ere a feladatra . Speciáli port használnak , megfelelö ragasztoval .  
;Amugy ez a leggyengébb minöség .

43pbwjg8s

&"...Amugy ez a leggyengébb minöség ....&"
;Ez így van.
;Más irányban érdemes kutakodni.

43pbwjg8s

Gyuriák má régen túlléptek ezen a technológián. előtérben az Objet! Éppen ezen a gépen készült az a kis logó amit a 3D scanneléshez teszttárgynak használok. Nem igazán tudom mire használnék ilyen anyagból készült tárgyat. Nem sok mindenre merném.
;Ha már nagyon kellene akkor Objet, Elég széles választék van a használható anyagok között azoknál a gépeknél.