3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Sajnos a fehér fej fehér háttérrel nem igazán látszik [#szomoru1]

3vv2btrhv

Bocsi , igen nálla voltam ,memoriám nagyon gyenge .

3vv2btrhv

Jogos , az észrevétel , nem szabad kapkodni .

edcsdh6wa

Sziasztok!
;
;Műlödő 3d nyomtatófej összeszerelés videók (Homemade):
;
;http://www.bitsfrombytes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52:first-extruder-drive-assembly-tutorial&catid=18:tutorials&" TARGET=_fnew>;Link >>;
;
;Sys_m

000000000

Csudi gyönyörű vagy Tibor!
;Mind a néhai Mao Ce Tung. Persze az állig gombolt munkáskabát még hiányzik. De ami késik, nem múlik!

43pbwjg8s

Ez pedig már az enyém! :)
;De nem is egy!. :)
;http://www.vatera.hu//linearis_actuator_148635264.html&" TARGET=_fnew>;orsós léptetőmotor;
;
;Erről jut eszembe!
;Igen nagy szégyen hogy nem ismeri mindenki a kissebségben található kítűnő feltalálóinkat! :(
;Csak gondoljatok az ORSÓS magnóra! :)

4um5b65d

Ja, meg a kop ORSÓS ......[#nyes]
;
;Az eladód elérhetőségeit küld majd át nekem légyszíves....Köszí
;
;Egyébként mi pattant ki már megint a fejedből?
;Mit gyártasz belőle ?

43pbwjg8s

Nem álltam le a 3D nyomtatásról.
;Csak most más van előtérben.
;Már a vázat kigondoltam, persze azt nem nagy kunszt eben az esetben.
;Az a fránya adagolás az amivel még mindig vannak kétségeim. Mindenesetre ez az eszköz sokat segít abban, ha egy dugattyút szeretnék fel-le mozgatni.
;Mondjuk az az alapelv ami nekem elfogadhatónak tűnik az nem ilyesmit használ, de az egyelőre még csak elv szinten van meg itt benn, és egyáltalán nem biztos, hogy (könnyen) megvalósítható.
;De most előrébb van egy pár téma, ahogy láthatod a többi topikban a piszmogásomat.
;És még nem is tudod, hogy mindjárt bekormolom a frekiváltó topicot is, mert megérkezett az orsómotor és a frekiváltó. :)
;Igy legalább nem unok meg semmit, mert nincs annyi időm foglalkozni vele! :) (Ejj de nagy marhaság! )

43pbwjg8s

Ja az elérhetőséget mindenképp megadom, ahogy kifosztottam azokból a javakból amit nem akarok átengedni neked. :)
;Van neki pár olyan dolga ami érdekes lehet pl. még ebben a topicban is.

4um5b65d

Ja, valszeg a dugattyú mentén jól haladsz, de lehet, hogy érdemes elgondolkodnod egy fémmebrán excenteres mozgatásán is. Valami ilyesmiről dumcsiztatok jó pár hete, hogy ki kell nyomnia az anyagot és vissza is szívni. De elektromágnes is püfölheti a membránt. A motor pedig lassan tolja az egész cuccost előre....

4um5b65d

Irigy !  [#violent][#vigyor3]
;Valószínűleg most nem leszek a konkurenciád...
;Na majd megvárom , míg kiköltekezel....

43pbwjg8s

Az elektromágnes szimpatikus nekem, de én vagy &"darabonkánt lőném ki&" inkább az egységnyi anyagot, vagy pedig nem kilőném hanem csak egyszerűen kitolnám egy homorú lencse végű csappal a megfelelő mennyiséget.
;A kilövésnél a vékony csapot úgy mozgatnám mint egy dugattyút.
;
;Nem tudom mennyire érthető. (szerintem szokás szerint ábra nélkül nem nagyon).
;Ha érdekel skiccelem az elvet.
;
;A gyógyszertárban már igen csúnyán néznek rám, mert lassan több tűm van itthon mint nekik odabenn. Egy vastagabb tűt akarok oldalt srégan lefele mutató irányban a feléig bemetszeni. A tű végét síkra csiszolni, és keresni bele egy pont oda illő kis csapot. Az oldalsó bemetszésen szívna rá a felfelé mozgó dugattyú egy külső térből, ami enyhe nyomsá alatt van.
;A munkaciklus elején a dugattyú a bemeszés alatt van. Nem enged be semmit maga elé.
;Az első lépséként elindul felfelé egy kicsit (teszt alapján lehet meghatározni) a bemetszés magasságánál feljebb. Ilyenkor a dugattyú elé a nyomás betölti az anyagot. Utána elindul lefelé a csap. A ferde bemetszés segít a rosszabb viszkozítású anyag megfelelő adagjának leszakításában. A dugattyú nagy sebességgel halad lefelé majd a cső végénél hirtelen megáll. Az anyag már kinn van, így nem tartja vissza a dugattyú utáni vákum és le tud szakadni a dugattyú végéről. Ez után a dugattyú visszaáll az alaphelyzetbe.
;Szóval valami ilyesmi.
;
;Valamiért idegenkedek a folyamatos anyag adagolástól. Pedig biztos jó lehet.
;

43pbwjg8s

Nem sok mindenre utazok. Marad neked is. :)Kiköltekezve pedig már igen régen vagyok. :/
;Enné meg a fene! De! Csak jókedv legyen, meg egészség!

43pbwjg8s

Egyébként a dugattyús/motoros aktuátoros megoldásoz is gondolkodok.
;Ahhoz meg lehet szétszedek egy melegragasztópisztolyt. Csak már sehol nem kapni olyan fém injekcióstűt (hogy a vége bírja a hőt) amilyeneket a svejk és mások által is ajánott régi fecskendőkhöz haszáltak. Pedig valami olyasmi kellene hozzá, mert eszköz híjján nem nagyon tudok semmi ilyesmit készíteni.

4um5b65d

Ismerős az alapelved, régebben egy kicsi olajos présgépet csináltam ezzel a módszerrel annyi eltéréssel, hogy ami nálad egy szabad csővég az nálam egy golyósszelep volt. A dugattyút letoltam a golyósszelepig, majd felfelé húzáskor már akkor vákuumot csinált, hogy beszippantotta az oldalsó nyíláson az olajat. A te módszered buktatóját abban látom, hogy nagyon időhöz vagy kötve. Amíg a tűnek nem kell anyagot kinyomni, mint például a mechanikának egy újabb helyre történő pozícionáláshoz addig zárva kell tartanod az &"oldalajtó&" mert különben lassan csorog az anyag kifelé. Ha viszont akkor nyitod ki a beömlőt amikor esedékes akkor kissé lassú lesz a dolog. Nem akar az majd annyira hirtelen abba a csőbe bekúszni.