3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Basszus 2 hete a pécsi zsibin árulták a neked való cuccost... olyan régi módi tűk, sterilizáló edények, meg ilyen baromságokat árult az ürge.

43pbwjg8s

Teljesen jogos amit mondasz.
;Ha a megfelelő helyen kezdek még csak betölteni, akkor az mindenképpen késedelem.
;A szelep is itt van a tarsolyban. :)  
;Persze csupán azért hogy kézbe foga gondolkodni tudjak. Valamiért nekem ez igy jobban megy.
;Szóval elmotorozgattam a mult héten szépen a csapágyboltba és vettem néhány 6-os zsírzószelepet.
;Pillanatok alatt ráébredtem, hogy ezek ide majdnem biztos, hog yalkalmatlanok lesznek, mert relatív igen nagy erő (nyomás) kell a nyitásukhoz. De gondolkodni legalább jó.
;
;Amultkor beszéltem az egyik céggel, és nézegettem a megoldásait. A profiknál inkább rugós leszorítású kúpos szelepeket használnak amelyek valahoy úgy működhetnek, mint a teherautó pneumatika lefúvó szelepei.
;Azért igazándiból ezen még nem gondolkodtam el, mert előre látom, hogy az már túl nagy falat lenne egy ilyen emberkének mint én vagyok.
;

43pbwjg8s

Na nem elfeledkezni rólam máskorha ilyet teccik látni!!!!
;Lehet hogy ezért mégsem kapod meg azt a címet? :) :)

4um5b65d

Azért dobnék még egy-két ötletet.
;
;1/  Kinyomod simán a csövön az anyagot, fejet nekinyom, majd felemeled a fejet kissé és megforgatod 200-as fordulaton a tengelye körül emelés közben.
;
;2/ Kinyomod az anyagot, fejet nekinyom, fejet kissé felemel, majd nagyon vékony sugarú sűrített levegővel elvágod oldalról.
;
;3/ Az első kettőt kombinálhatod még azzal, hogy ha elhalad a fej akkor még egy sűritett levegős pöttyőt rányomsz a dudor tetejére. Akár annyi is elég lehet hogy egy másik meglevő csövecskédben egy tűt lefelé mozdítasz.

4um5b65d

Jaaa, nem is tű volt az hanem gesztenye.... most jut eszembe...
;[#falbav]

43pbwjg8s

A nagyobb gondot nekem az elektromágnes és a kis dugattyú elkészítése jelentené (ha egyszer már itt tartanék). De mindehhez előbb a tű lenne meg! Csak aztán bármi.

43pbwjg8s

A 3 tanácsért megbocsájtást nyertél! :)
;Holnap meglesz a cím és beadom munkába menet! :)

4um5b65d

Én azt hiszem rossz irányból tapogatod a 3D-t...
;Nem kell neked az egész csőnek ilyen vékonynak lenni. Elég ha egy vastagabb csőben mozgatod a dugattyút és egy rövidke csődarabkát ragasztasz a vastag cső végébe. Nem kell okvetlenül kilógnia a tűdnek ha el tudod vágni az anyagot valahogy.

43pbwjg8s

MInt mindig ebben is igazad van, de ez ugrott be először és ezt vesézem addig amig végre ki nem derül hogy kivitelezhetetlen valamiért.
;Akkor majd lenyugszok és megyek tovább.

4um5b65d

Most jut eszembe, milyen méretű a lyukad ?
;Valamilyen állatszőr nem jó bele ? Vastagabb hajszál esetleg

4um5b65d

Még1 ötlet....
;Fémtárcsán forgó mozgással 1 tized vastagságúra szétkened az anyagot, mintha glettelnél. Aztán fejjel ráböksz a lapra, vákuum felszippant, majd máshol nyomással lerak. Több fejjel esetleg gyorsabb a dolog

4um5b65d

Revolvertáras fej kell neked ide. 2 tűvel már gyorsan haladsz. Egyik szív, míg a másik 180 fokra elfordulva lerak.

43pbwjg8s

Éppen lentebb sírtam arról, hogy nincs még megfleleő tűm Te!
;Olyat kellene találni, amit azért nem csak az ócskásnál tudok venni elvétve.
;Ez is egy szempont.
;HA megvan hogy milyen méretű ilyen tűket találok, akkor azokból kell válogatni majd a további szempontok szerint.
;

43pbwjg8s

Ez a fémtárcsás valahogy .. Hmm.
;Nem bántanám az anyagot annál többet mint amennyit kell. De el lehet gondolkodni rajta.

43pbwjg8s

Valamiért nem így működnek a mostani eszközök. :) De mindenen lehet gondolkodni persze.
;Sőt! még akár jó is lehet.