3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

d05ixchbw

Szia.
;Milyen átmérő és hosszú kellene.
;Esetleg teflonrúd és kifúrod esztergán?

43pbwjg8s

Szia Ricsi! (ha nem baj hogy így hívlak)
;Az nem lenne rossz.
;
;Ennek a végén az illesztőátmérő 10.5-ös.
;Sajnos nem ismerem a teflont hogy milyenek a mechanikai tulajdonságai, így nem tudok tippelni sem, hogy milyen falvastagság kellene ahhoz, hogy megbízható legyen és ne törögessen el esetleg valami kiseb mechanikai behtástól, mondjuk a szerelés esetén.
;Hosszra egy ilyenhez tippem szerint 40-50mm elég lenne. Inkább ráhagyok az a biztos.
;Ha hosszú leszedni még lehet belőle.

0gbwyh99

Lehet venni teflon pneumatikus csöveket sok féle méretben (4mm , 6mm , 8mm , 10mm , ...). Olyan helyen alkalmazzák ahol relativ magas hőfőkőn kell hogy üzemeljen a pneumatika (sűrített levegővel üzemelő munkahenger :-)  ). Hasonló elasztikai tulajdonságokkal bír mint a hagyományos poliamid pneum. csövek . Nálunk a &"Nordson&"-féle ragasztóadagoló berendezéseken használjuk (tetradobozos üdítőitalok kartondobozba való csomagolásánál) . Ezek max. olyan 220 c fok körül üzemelnek minden gond nélkül ! Szerintem a Te ragasztópisztolyod sem igényel nagyobb hőfokot .

0gbwyh99

De lehet hogy a teflon pneum.cső nagyobb hőfokot is kibír . Nem tom , nincsen adatom , de a neten vagy a szaküzletben lehet hogy találsz pontos adatot .

d05ixchbw

Szia!Nem baj
;Ha jól emlékszem akkor 11-es az átmérő és kb 500 mm hosszú.De ezt majd jövő héten pontosan megmondom mert nem vagyok otthon,elméletileg nyaralok.postáért elküldöm ha érdekel.

43pbwjg8s

Szuper vagy Ricsi!
;Csak nyaralj jól! :)
;Ha hazajössz zsólj!
;Jó kikapcsolódást!

d05ixchbw

Szia!
;Van egy kis probléma az átmérővel sajna csak 10-es.Ha így is megfelel akkor írj címet és küldöm.De még szétnézek a kincsesbányában.

43pbwjg8s

Szia Ricsi!
;Sajnos az kicsi.
;
;Bár!
;MI van ha nem kívülről veszi körbe a csatlakozó részt (rádugom kívülről) hanem belüllről (beledugom)?
;Csupán az lesz az érdekes, hogy mekkora a legvékonyabb meleg ragasztó rúd átmérő. Annak bele kell férni a bele fúrt furatba.
;Ma már nem tudom, de honap megmérem.
;

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Szalai Gyuri!
;Teszteltem egy 3M VISILUX2 polimerizációs lámpával abból az adag uretán-akrilát alapú ragsztóból amit anno kaptam a SIKA-tól.
;
;Először annyit a ragasztóról, hogy az állaga miatt még az 1mm-es injekciós tűn sem lehet felszívni, ha előtöltöm a fecskendőt, igen nagy erővel tudom csak rávenni, hogy kijöjjön a tű végén. Utánnyúlik... Szóval igy teljesen mezei módon nem túl felhasználóbarát. Sűrűbb és kevésbé folyékony mint mondjuk a méz.
;
;Kétféle módot próbáltam tesztelni a szilásrulását.
;
;Az egyik esetben szobai megvilágítási viszonyok mellett tettem ki egy kicsinyke adag ragasztót. Ebben az esetben 10 perc után sem változott a ragasztó állaga. Tovább már nem vártam vele.
;
;A másik estetben természetesen a polimerizációs lámpával egész közelről világítottam meg.
;Ebben az esetben 30s környéként (többszöri teszt) volt az amikor a szilárdulás megindult, és 1 perc múlva tejesen kikeményedett a ragasztó.
;
;
;Nem ismerem a lámpa teljesítményét (sajnos nincs rajta semmi ilyen jellegű adat) igy nem tudom semmi máshoz viszonyítani. A lámpafejnek van hűtése (be is kapcsolt viszonylag hamar), de azt hiszem ebből sem tudok levonni semmi konzekvenciát.
;
;Szóval... Ennyi mára.

43pbwjg8s

Bocsánat! A lámpa:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/3Dnyomtatas/visilux2_3M.JPG&" border=0>;

yuagaci9g

Probald meg az Acrifix 192-t
;En ezt hasznalom plexi ragasztasra, viztiszta , konnyen folyik.
;;PDF;

43pbwjg8s

Köszi a tippet!
;Ha lesz egy kis mag veszek egy picit belőle és megnézem.
;Jelenleg ez volt (már jó fél éve) kéznél.
;De megyek sorozatot nézni! :)
;Agyonváglak! :)

vyvk7xm7

http://www.pilotafutar.hu/acrifix_192.pdf&" TARGET=_fnew>;Illetve .pdf;
;
;Ez egy fogászati lámpa? A fogászat nem mennyiség orientált tevékenység. Ráérnek kivárni míg megköt, majd többet kérnek érte és úgy is megéri.
;Nem nagyon találok infót a lámpáról, csak a bele való izzókat mutogatja a barátom. Speciális izzószálas, hidegtükrös, 12Volt 75Wattos izzó. Hát az annyi UW fényt ad, mint én.

43pbwjg8s

:)
;Mert van aki nem lusta megnézni. :)
;Egyébként az ujabb fogászati lámpák félelmetesen gyorsak.
;Ezt tudom tapasztalatból, hiszen aig egy hete kínlódtam végig egy ilyen beavatkozást. Azonban az koncentráltabb, pontosabban kisebb felületre öszpontosított, és biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly teljesítményű. 3-4s alaptt köt az anyag. Az ára is egy picit más mint ez, mert ezt 600Ft-ért vettem, az pedig többszázezer.
;Szerencsére a fogorvos jóbarát, és elmondta, hogy ugyanugy akrilát alapú a fehérfogtömés.
;Külön védő ernyőt szerelnek rá egy speciális szűrőt ami védi a dolgozót az erős sugárzó fénytől.
;
;Mindenesetre nálam most ezeka cuccok voltak, igy ezeket tudtam kipróbálni.
;
;ha ugy lesz egyszer, akkor megpróbálom aLámpás által ajánlott anyagot, a Te általad küldött lámpával. De ez odébb van.