3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

000000000

Csak a fotó miatt tűnik úgy, hogy azok az ívek nem tökéletesek?

43pbwjg8s

A cikket olvasva, mintha nem számolnának a holdon lévő alascony gravitációval. Azt itt nem tudják szimulálni. A légüres kamra arra nem jó.
;5-10mm-t fed át egy menettel... De...
;A cikkírón is múlik a dolog hogy lássuk hogyan gondolkodnak. PL., ugye nem CAD rendszerrel felszerelt számítógéppel vezérlik... :) Jó az CAM-nek is.

43pbwjg8s

Vazz!
;megelőztél! :) Bocs!

43pbwjg8s

Érzésem szerint direkt nem tökéletes íveket használt.

000000000

Nem úgy értem hogy ovális a kerek helyett, hanem szegletes... de lehet hogy csak a rétegezés miatt... elvileg 25 dpi, és max 10mm vastag réteg. Akkor szerintem egy ilyen tárgynál-mint ami a képen is van- már van mit csiszolni. Egyébként zseniális.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

ipdvnpi3d

Üdv mindenkinek!
;Mostanában nagyon mozgat a házi 3D nyomtatás megoldása.
;Végigolvastam a topikot, de nem bukkantam rá, hogy mi a legnagyobb ellenérv a felmelegítéses műanyag-megolvasztós technikának, ami miatt az UV-kikeményedős műgyanta keresése van a fókuszban? Külföldi leírásokban bevált módszernek látszik a &"megolvaszt-kinyom-lehűl&" megoldás. (RepRap, MakerBot)
;Illetve, konkrétan milyen programmal lehet anyagfelépítő szerszámpályát generálni? Mármint szeletekből, stl fájlból pl.?
;/Nagyon átalakult a fórum szerkezete, vagy csak nekem tűnik úgy? Nem jártam itt vagy egy-másfél éve./

43pbwjg8s

Szia Balázs!
;Igazándiból még senki nem okolta meg, miért választaná ezt vagy azt. Például nálam egyszerűen ezek az anyagok voltak éznél hogy kipróbáljam.
;Egyébként a NET-en hobby szinten éppenhogy az olvasztott szmütyi a favorit.
;
;Tulajdonképpen mindegy melyiket próbálod meg, ha meg tudod csinálni, mindegyik jó lehet. :)

2vkx6unz

A yahoon van egy csoport ahol ez a téma. Onnan letölthető egy STL.zip állomány ami egy STL-be mentett modellt felszeletel, hogy nyomtatható legyen.
;Regisztráció után letölthető.

ipdvnpi3d

Én nem találtam meg ezt az állományt, bizonyára rosszul kerestem. Viszont ha &"csak&" nyomtatható, az még gondolom nem elég, hiszen egy teljes G-kódra lenne szükség, az összes szelettel együtt-egyben, alulról felfelé sorrendben.
;Ami ezekben a nyitott projektekben (mint pl. a RepRap) elérhető szoftverek, azt olvastam nem szabványos G-kódot generálnak, hanem csak az a &"tengeren-túli&" spec. vezérlő tudja értelmezni. Másrészt viszont, megpróbáltam feltolni a gépemre, de nem sikerült futásra bírnom, mert valamit állandóan hiányol. (felsorolja mit, honnan, de persze hiába pótolom)

ipdvnpi3d

Szóval, úgy gondoltam, hogy újra feltalálom a meleg vizet, így elkezdtem kigondolni egy komplett megoldást a komplett problémára. Mármint a komplett probléma a következő (szerintem):
;Szükség van egy olyan progira, ami önmagában képes egy térbeli modell felépítésére (útvonalterv), nem más program által gyártott szeletekből, miegymásból, és azt le is vezényelje, pl. egy minden mai és holnapi gépen rendelkezésre álló porton át (USB). Mindezt egyetlen program (SW), egy hozzávaló eszközzel (HW), szimplán és egyszerűen.
;Ja, és mielőtt kapok a fejemre, ezt a kigondolásomat tett követte, a program bő 80% -ban készen van, és az USB (PIC18) eszköz is megy, mindenféle telepítendő driver nélkül (HID eszközként). Feltolom valahová és belinkelem, ha érdekel valakit.

43pbwjg8s

Érdekel! :)
;Az eszközről is mutogathatnál valamit! :)
;
;Bár volt már róla szó, de a 2,5D marás nem implementálató a szeletelésre és a G kód generálására?
;Csak a Z fogást kellene felcserélni az anyag kinyomásának vezérlésére.
;
;De számítok vakegérre, hogy ezt tisztába teszi. Én sajnos csak tapogatózok a sötétben.