Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Sajnos a Simplify3D-t nem ismerem.
Lehet ez egy fejtisztító művelet is, ha utána jól folytatja a programot. [#nemtudom]

wzc80zbf7

Azzal nincs gond. Jól folytatja utána a programot, esetleg arra gondoltam hogy valami kalibrációs vagy fejtisztítós dolog ahogy te is írtad hogy ne csússzanak el a rétegek egymáson vagy hogy mindig legyen tiszta a fúvóka. Reggelre meglátom mit produkál.

vjanos

Én ezt a progit használom, de nem szokott ilyesmit csinálni... Ha a kódban sem látsz ilyent, akkor meg már szinte rejtélyes :)

Nincs beállítva valami layer change vagy tool change g-kód?
Esetleg több extruder, vagy ennek a környékén valami beállítás?

wzc80zbf7

Nincs semmi ilyesmi beállítva nálam. Nem tudom mitől viszi ki a fejet. Sajnos megint elbaccta a munkadarabot. :( Már kezd nagyon felidegesíteni. Kb 2 óráig tökéletesen ment utána megint elkezdett hülyéskedni. Ez lett a végeredménye: http://imgserv.com/x3w" TARGET=_fnew>Kép

Egyszerűen nem bírok rájönni mi lehet a probléma. A kódban egyébként nem találok ilyen utasítást: 'G28 X0' tudomásom szerint ez kellene hogy endstopping vigye a fejet. Lehet hogy a vezérlő csinálja? Eddig azt hittem hogy a tárgyhűtés hiánya okozza a problémát de most már van és még mindig ugyanazzal szenvedek.

Dakota25

Volt hasonló gondom, egy próbát talán megér:
Nekem túlmelegedett az extrúder motorja. Kapott egy fix ventit, azóta mintha elvágták volna....

wzc80zbf7

Hát én már nem tudom. Egy komplett gépbe ilyen fatális hibát követnének el? Meg fogom próbálni mert megér egy próbát. De ha valakinek van valami jó ötlete még akkor várom. Már így is 2 ventillátor forog a fejen. Az MK8-on van egy ventillátor hűtőbordával, meg persze egy tárgyhűtő, meg még ha felteszek egyet a motor hűtésére úgy fog kinézni mint egy ipari porszívó lassan :)

3vv2btrhv

Én azzal kezdeném , hogy egy másik gépen lefuttatnám a g-kodot (kinyomtatnám ) .Ezzel kizárnám a szeletelési hibát .Edetleg valaki elvállalná , én szívesen , de azt hiszem nekem csak a Markerbotos filét tudom fogadni , ha valakinek van fordítója G_KOD MARKERBOT azt megköszönném .

KBalázs

Az én fejemen nincs hûtôborda, de a tünetnek lehet ez egy lehetséges oka. Ki kellett volna próbálnom (de még megtehetem most is) hogy kiegyenesítek egy darabot hajszárítóval (PLA) és ha úgy könnyen megy át, akkor az okozta. Tényleg, lehetne tenni egy szálegyenesítô-fûtôblokkot a spulni után, ami megoldja ezt a fajta gondot :)

vjanos

Úgy tűnik akkor hal el, ha sok a retract.
Én megpróbálnám visszább venni a flow-t 5-10%-al, illetve a szálvisszahúzást 1-2mm-re.

Ha ez sem segít, próbálj valami légterelő lemezt tenni a fűtött blokk fölé, és a ventit kicsit lejjebb, hogy a heatbreak-et is fújja.

wzc80zbf7

Ha hazamegyek megpróbálom ezt az opciót. Ha jól emlékszem a retract 1.5mm . De lehet 2mm, most így fejből nem emlékszem.

wzc80zbf7

Az nem lehet hogy nem bírja az SD kártyáról a gép ezt a mennyiségű GCode-ot futtatni? 30mb a gcode file. Ez nem okozhat problémát hogy nem bírja a vezérlő feldolgozni?

ebalint

En bq -t 220 fokon hasznalom.
Ez a gyari ajanlott a dobon.

wzc80zbf7

Tegnap megint szenvedtem a géppel egy kicsit. Valami a fej környékén nem okés. Ez az MK8 lesz szerintem a hibás. Egyszerűen olyan 6m után megáll az extrudálás. De az az érdekes hogy Retract-al ki tudom húzni a PLA-t belőle viszont máshogy nem tudom újra működésre bírni csak ha leszedem a ventillátort meg az extruder-t felfűtöm a fejet 220 fokra és a kis 1,75mm-es fém pélcával átnyomom a fúvókán az anyagot. De ezt miért csinálhatja a nyomtató 6m szál után? A szál egy szivacson van áthúzva hogy leszedje róla a port és miegymást. Próbáltam a szálkenést is, az se oldotta meg a gondot. :( Kezdek tanácstalan lenni. Lehet az lesz a legjobb ha megvárom még megjön az E3D fejem a géphez és azzal próbálkozom tovább?

wzc80zbf7

Az nem lehet hogy kevés az extruder árama? Néha lehet hallani hogy kattog.

ezsolt74

Ha nem melegszik a motorod, feljebb tudod egy kicsit csavarni.
Mondjuk nekem a Craftbot-on eléggé melegszik az extruder motor(hűtőbordákat kellett rá raknom emiatt)de nem lehet állítani rajta, mert szoftveresen van beállítva és nem lehet belenyúlni a firmware-be.