Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

07zuwmapf

Jaj de ökör vagyok bocsánat!! Siettem, elfelejtettem a linket kitenni.
Még egyszer elnézést a birkaiságom ért.

keri

Árakkal nem vagyok tisztába, de a szerkezet használhatónak tűnik.
Kevesebb a macera mint az eredeti Prusa i3-al.

93kiabn5v

Sziasztok újra. A corexy nyomtatóm után szeretnék egy pursa i3 jellegűt építeni. Tudtok ajánlani valami megépíthetőt?

wzc80zbf7

Megjött ma a Prusa i3 Geeetech féle nyomtatóm. Össze is szereltem egy egész napom ráment. Viszont a vezérlővel szerintem nem ok valami. A Hot Bed folyamatosan melegszik, ha rá van dugva akkor MAXTEMP hibával leáll a gép (nem kapcsolja le hiába éri el a hőmérsékletet). Az Extruder 1-es kimenet meg nem kapcsol. Az utóbbit még meg tudtam oldani de a HotBed-re nincs ötletem. Valakinek esetleg? GT2560-as vezérlő van a gépen.

wzc80zbf7

Nincs valakinek esetleg egy 0.4-es fúvókája "kölcsönbe" vagy megvételre? A gyári 0.3-as egy pillanat alatt eldugult és még nem ér ide az új szett jó lenne egy. :(

000000000

Addig is, mig szerzel 0,4est. Égesd ki alaposan gázlángon a 0,3 ast, és egy szivacsdarabkán vezesd át a filamentet, az lehuzza a port, amitöl eldugul...

ezsolt74

Új a nyomtató, és a szál is, szerintem lehet hogy nem is a fúvóka dugult el hanem feljebb a fejben szorult meg a szál, mikor a vissza lett húzva a szál.
Ha nem végig teflonos a fej akkor ez könnyen előfordul.
Én is jártam már így egy új fejjel.
Miután lecseréltem a rozsdamentes átvezető csövet egy végig teflonosra rögtön jó lett, előtte meg többször szét kellett szednem dugulás miatt.
Az eredeti E3D V6 átvezető csöve máshogy van kialakítva mint ezek a Kínai másolatoké és ezért dugulnak el folyamatosan.
Csak egy eredeti E3D v6 fejhez való átvezető cső többe kerül mint egy komplett kínai fej.
11,5 angol font az ára.

http://e3d-online.com/E3D-v6/v6-Heat-Break-1.75mm" TARGET=_fnew>Heat Break 1.75mm

93kiabn5v

http://kepfeltoltes.hu/view/160717/IMG_20160716_180245_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/160717/IMG_20160716_180245_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

3vv2btrhv

Tervben van a Makerbotos fej átalakítása teflonosra , csak egy esztergályost kéne találnom aki megcsinálja .

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2016/07/17/trm4Z3H.jpg" border=0>

93kiabn5v

Nem tudom ki írta az ecetet a leválás ellen de eddig a legjobb amit próbáltam.

000000000

Szerintem egyszerűbb, ha ebayen rendelsz párat. Így az eredeti is megmarad, de ha nem dugul el a cső nyomtatás közben, akkor szvsz tök fölösleges átalakítani. Tudtommal az eredeti E3D fejekben sincs teflon, csak a kínai utángyártott fejeket kell teflonosítani, mert azok egy pillanat alatt dugulnak el az olvadt anyadtól.

000000000

Még egy gond a teflonnal, hogy csak cca 240-250 fokig bírja. Utána zsugorodni kezd, és maga a teflon okoz dugulást. Még egyszer, ha nincs gond vele, ne szórakozz a teflonozással.

3vv2btrhv

Segítenél megtalálni .Smart Exruder Makerbot .
Ezt az alkatrészt kéne megtalálni . mert az eredetiben volt egy teflon cső amit sikerült elvesztenem amikor teflon anyagot próbáltam venni és az üzletben , elgurult és nem vettük észre .

wzc80zbf7

Részben Zsoltinak volt igaza. Az első probléma nem is a fúvókával volt hanem a fejben volt a dugulás. Elég nehezen bírtam kivarázsolni. Egyébként a fejem nekem félig teflonos belül. Fogok még rendelni pótalkatrészeket mert úgy látom szükségem lesz rá. Egyenlőre a géphez való dolgokat csinálgatom próbaképpen.  

Az ABS igen kényes anyag. Sehogy se bírtam vetemedés nélkül nyomtatni, nem is fogom nagyon erőltetni szerintem :).

Még egyenlőre ismerkedünk meg játszadozok vele. A nagyobbik probléma azzal van hogy amikor szálat akarok cserélni akkor a fejben lévő kis vezetőbe igen nehéz beletalálni. Ezért 2x-r már szét kellett szednem hogy úgy toljam bele a filamentet.