Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Érzésem szerint szerencséd van az uverapid-teflon kombinációval:
az uverapid csak hézagkitöltő szerepet játszik, nem ragad a teflonhoz.
Ha mégis hozzáragadt, akkor az nem teflon...
Teflonlapon szoktam összekeverni a kétkomponensű ragasztókat, másnap (legkésőbb) egy hajlítással lepattintható.

keri

http://www.kolofol.hu/kapcsolat.html" TARGET=_fnew>Én itt vettem méterre  

keri

vagy csak csípőfogóval ferdén vágom le :)
De rendesen kialakított szálvezetésnél nem akad el.

keri

ugyan az a kettő, de felesleges oda
Sima kínai fejjel évek óta nyomtatok. Eleinte voltak csak gondjaim, de saját bénázás, thermisztor, vagy fenti hiba miatt.

3vv2btrhv

Mikor ? Ja náluk voltam amikor elgurult , most nincs nekik .

KBalázs

Az utca túloldalán meg pont van egy jó kis műgyanta-bolt (Novia). [#smile]

3vv2btrhv

Ja , nagyon jó cég !!

keri

ykt6caawj

Végig teflonos hotend:
A legyártáshoz nem árt, ha van egy esztergapad.
Az összeszereléshez jól jön egy kb 15-20 cm hosszú 2mm-es acél pálca, aminek az egyik végét levékonyítjuk 1,8 mm átmérőre.
(Smirgli, fúrógép, és némi türelem)
Kiindulásként vegyünk egy közönséges, kínai 1,75mm-es filamenthez való M6x26mm-es tefloncső nélküli heat-break csövet.
Az eredetileg 2mm-es furatot fúrjuk fel 2,5mm átmérőre. A hűtőbordába csatlakozó oldalon kb. 10-12 mm mélységig a furatot bővítsük fel 3mm átmérőre. (Ez a lépés nem feltétlenül szükséges, ha van olyan hosszú M3-as menetfúrónk, amivel végig tudjuk fúrni a menetet a csőben.)
A fűtőblokk felőli oldalról fúrjunk M3-as menetet az így előkészített csőbe. A hűtőborda felőli oldalról egy hosszú M3-as csavarral ellenőrizzük, hogy a menet végig megy-e a kisebb átmérőjű részen.
Egy 10-12cm hosszú tefloncsövet húzzunk fel az acélpálca levékonyított végére, és a hűtőborda felőli oldalról óvatosan "hajtsuk be" a menetes furatba. Célszerű a tefloncsövet addig behajtani amíg a másik végén 1-2mm-t kiáll. A kiálló részt a cső végénél vágjuk egyenesre. Ellenőrizzük, hogy az 1,8mm-es acélpálca könnyedén akadálytalanul csússzon a csőben.
Összeszerelés előtt hajtsuk vissza a tefloncsövet kb. 1/2 mm-el, majd a fémrészek összeszerelése és meghúzása után hajtsuk előre amíg érezhetően felütközik a fúvóka hátulján.

3vv2btrhv

https://lh5.googleusercontent.com/-vL9V8y9cFdw/U7FylS5W5II/AAAAAAAAAvs/Q5XGGTrGDXs/s320/DSC02213.JPG" border=0>
Manóbá , ide is lehet alkalmazni ezt a módszert ?

93kiabn5v

Pla- mivel tudom festeni? Modell festék jó hozzá? Olyan kellene ami azért ha a gyerek játszik vele nem jön le egyből.

ykt6caawj

Őszintén szólva nem tudom. Amit én átalakítottam, az egy kínai gyártmányú E3DV5 klón volt.
Amit a Te képeden látok, az biztos, hogy nem az, és igazából nem is tudom, hogy pontosan mi ez. A másik probléma az, hogy nem látom, belül hogy néz ki a darab.
A dolog csak akkor működik, ha a csőnek az elejébe (a fűtőblokk felőli végébe) bele lehet fúrni úgy a menetet, hogy utána a teflon csövet a másik (a hűtőborda felőli) oldalról be lehet hajtani a helyére. Ha a cső elejében eredetileg volt teflon betét, akkor ez a módszer nem működik.  

vjanos

Nagyon jó kis leírás, épp ezért félve kérdezem meg, hogy ez a végig teflonozás tulajdonképpen miért is jó?

Szerintem nem véletlenül evolválódott meg a full fém hotend :)
A teflon meg a peek előbb utóbb elöregszik, még ha nem is lépi túl a megengedett max hőfokot...

Én a fém heatbreak belsejét szoktam polírozni. Dremel jellegű vacakba fogott hurkapálca darabra pár szál acélgyapot, majd utána rozsdamenteshez való polírpaszta.  
Pluszba még rendes hűtés egy radiális ventivel, és nem szokott eldugulni

ykt6caawj

Ízlések és pofonok...
Ugyanannak a problémának kétféle megoldása.

A tefloncsöves megoldás nekem csak azért szimpatikusabb, mert miután a száltovábbító keréktől a fúvókáig egy darab cső megy végig, kevésbé macerás a szál befűzése.

keri

[#eljen] Nagyon precíz megoldásnak tűnik.