Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs, nem kötekedés, de egy kicsit mégis az. Mitől ipari/műszaki szál amit vettél? Azért mert Fekete/fehér/és a szürke árnyalataiból áll össze? Ha igen, mint műszaki ember kikérem magamnak, hogy mi műszakiak a szürkék világába legyünk skatulyázva! :P :)

000000000

Én épp azon vagyok, hogy az iparnak a legjobb minőségű szálakat fejlesszek. Az a "műszaki" száll melynek pontossága és anyaga megfelel a műszaki megoldásokhoz szükséges minőségnek és valóban képes a gépből kihozni a maximális pontosságot. Lehet...

Bár a PLA is ilyen pontossággal és minőséggel gyártjuk, ami már nekünk nagyon bevált, de ez még nem műszaki szál véleményem szerint, mivel az anyagminősége nem műszaki használatra van kitalálva.

Az M-ABS, a TPU már 0,01mm pontosságot tartva ténylegesen a nyomtatott ütőmunka darabunk, próbatestünk ütőmunkája megközelíti a fröccsöntéssel készült darab ütőmunkáját (M-ABS) azt már műszaki filamentnek lehetne nevezni.

Amikor egy ilyen szálnyomtatási technológiával nyomtatott darab már meg tud közelíteni szakítószilárdságban és ütőmunkában egy fröccsöntött darabot, ami persze minimum 6 kísérleti darab átlagából kapunk, akkor az már nem lehet rossz. Bár én nem hívom és nem is mondanám, ennek ellenére sem, hogy "műszaki" szálaink is vannak, inkább azt mondanám, mondom is, hogy elsősorban az ipari felhasználásra alkalmasabb, megbízhatóbb filamenteket gyártjuk és használjuk fel. Hisz nekünk a legnagyobb partnerünk az Audi.  

ezsolt74

Annyiért hogyhogy nem vitték el?

ih7fm6t23

Meggondolta magát az érdeklődő. De már egy másik érdeklődő azóta...

000000000

https://drive.google.com/open?id=0B6a-PgueDolvektnQ1NrQjRkeGxkbGVkZUNJTFBIS1U2eXc4" border=0>

000000000

Közben kicsit heréltem a nyomtatómat. 2 napnyi vesződés után úgy tűnik sirerült fullosra beállítani az Arduino DUE+ Ramps-FD rev 1A párost. A Ramps-on semmit nem kellett véfül módosítani, teljesen gyári állapotában működik, igaz, hogy elgyelőre a "reprapdiscont full graphic kijelzőről le kellett mondanom, helyette a sima 4 soros smart lcd-t használom. Egyelőre a nem túl so teszt alapján változás:
Sokkal finomabban, halkabban jár a gép (bár ez lehet inkább a 16 vs 32 mikrostepnek köszönhető, a polukat is cseréletem DRV8825-re.
Az elméleti max sebesség 250 mm/s 32 microsteppel, az eddigi 75 mm/s helyett ami csak 16 microsteppel ment.
Teszt ON, ha érdekes bárkinek a téma, akkor még írok majd esetleg a nyomtatási kép változásról. (Most indítottam egy nyomtatást, a korábbi 2 óra 14 perc helyett 1 óra 36 perc lesz, ha a hotend is úgy akarja)

000000000

/off
Remélem, nem orroltál meg rám, csak egy mókás megjegyzésnek szántam! :)
/on

3vv2btrhv

Miért meg kellet volna , nem én állítottam hanem a gyártó .De lehet , hogy nem idéztem pontosan a  weblap-ból .

000000000

Közben folyik a teszt, OMG, hogy milyen brutál jól hajtja a mechanikát az új elektronika, de ahogy éreztem a hotend lett a limit. 100 mm/s felett nem bírja, pedig csak ott kezd éledni a gép. 150 mm/s sebességen gyönyörűen, szinte hangtalanúl, rezonancia nélkűl jár a gép, de azt már nem bírja az E3D V5 clone. Holnap tekerek egyet az extruder motor teljesítményén, hátha. Egy volcanóval szerintem 200mm/s-ra is simán feltolható lenne a nyomtatási sebesség.

000000000

aceton göz még heviti is![#csodalk]
lehetne szolidaban is pl el porlasztani egy hasonlo edénybe (ultrahangos piezó) kevésbé veszélyes...

keri

Szerintem műszaki szál, ami valamilyen műszaki célú követelménynek tud eleget tenni.
Ilyen a szilárdság, rugalmasság, vegyszer állóság, kopás állóság.

Az az ABS érdekelne ha olyan mint a fröcsöntött.
Az a bajom a kommersz ABS-el hogy gyengébb mint a PLA. Főleg a réteg tapadás.

Amúgy ha szabad tudni az Audi mit nyomtat ilyen technológiával? Azt gondolnám a profik a por réteges technikát használják..

keri

Nekem is tud 250-et,gyorsjáratba arra is van beállítva (a motor bőven tudna többet, az ardu kevés hozzá) na de nyomtatni nincs értelme 60-nál gyorsabban. 120ig ment ugyan a fej vékonyabb rétegeknél, de a rétegek kicsit szétzilálódtak ott már.

keri

Amúgy neke fixen 40-el nyomtat nem látszó felületeket, a látszókat 30-al. Időben nem spórol túl sokat a nagyobb sebesség, mivel a gyorsítások számítanak inkább, oda meg kis tömeg és bika motorok kellenek, de az ardu itt is lekorlátoz.

keri

Azért majd fotót is kérünk, csak úgy nem hiszünk el akármit :D

Mindenesetre jól hangzik.
Meg milyen gép is ez ami nem esik szét akkora sebességen? Mekkora a yerk és a gyorsulás?