Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

"Egy ideje tesztelhetem a Repetier-Server-t, mint nyomtatókezelő platformot. Egy raspbery pi 3-asra telepítettem fel.. "

Én is ezt használom, jó ideje, nekem is bevált, csak ajánlani tudom.

A nyomtatási időket nálam nem jelzi ennyire pontosan, ezek szerint állítgatnom kéne még ez ügyben, de ez nekem nem annyira volt lényeges.

Ami viszont említésre méltó még szerintem: a nyomtatási költségek kalkulálása, különböző anyagok esetén, tárgyak katalógusból történő újra nyomtatása akár telefonról indítva, "time-lapse" videók készítése mobiltelefon kameráját felhasználva, és egyéb nyalánkságok.

rf63unrk7

Nyílt forrású ipari szervomotor 3D nyomtatókhoz
2016.07.07. 08:30

http://freedee.blog.hu/2016/07/07/nyilt_forrasu_ipari_szervomotor_3d_nyomtatokhoz

d0b2zytp0

Sziasztok!

PETG-vel van valakinek tapasztalata?
Az a problémám vele, hogy piszok könnyen törik.
Olyan mintha rétegek között nem lenne kötés. Sokszor már az asztalról való felszedés során eltörik, pedig a PLA-val nincs ilyen bajom.
Próbáltam 220-240 fokig.
A gyártó szerint 190-210 fok között kell nyomatni, de úgy végképp törékeny.

Hűtés lehet baj?

Köszi előre is.

KBalázs

Nem éppen dobozt, hanem nagyon vastag ipari fóliába hegesztettem be csontig-kiszárított szilikagéles tasakokat a PLA gurigák mellé. Meg az egyik mellé digitális páramérôt is, a többibe meg kémiait (színváltós 10...60% Rh indikál).  
Motiváció, hogy egyszer nagyon kedvezôen adták a (nálam bevált) PLA-gurigákat, és ezért feltankoltam. Viszont nem szeretnék úgy járni hogy elbomlik valamelyik mire megkezdem (bár a lakás szerencsére tök száraz, de az ördög nem alszik).
Van amúgy pár teszt-nyomat (november óta) szétszórva lakásban, pl. fürdőszobában meg fiolába-zárva vízben állva is, szemmel vagy erôs nagyítóval látható erózió nincs semelyiken.

ezsolt74

A PLA nem fog lebomlani normál körülmények között.
60 és magas páratartalom kell neki heteken keresztül hogy elkezdjen lebomlani.
Viszont pára hatására megkeményedik a szál és törékeny lesz.
Valaki azt írta hogy be kell rakni a villany sütőbe 60 fokra 1-2 órára hogy kiszáradjon.
Én azon gondolkodtam hogy mivel nekem gáz sütőm van, amin nem lehet ilyen alacsony hőmérsékletet létrehozni, berakom a tekercset az aszaló gépbe, ami 60 fok környékén működik.

000000000

Jó reggelt!  
Vennék  szilikon csövet, valakinek nincs elfekvőben 1 méter??? Thermisztorhoz lenne.
(0.5x0.8 méterben kb)

000000000

Nem lenne célszerű egyébként se berakni gázsütőbe, mivel a gáz széndioxiddá és vízzé ég el, csak még vizesebb lenne a nyomat.

keri

Kösz. 30%-on már elég sűrű az anyag szerintem is, csak elbizonytalanítottak, mert volt aki 60%-al csinálta.

Hidd el próbáltam lebeszélni :D de az első elképzeléséhez képest még mindig ezerszer jobb a Prusa. Végülis sokat nem bukik vele, ha rájön, max nyomtat magának másikat.

keri

Most hogy mondod, tényleg nem láttam még festett POM alkatrészt.

3vv2btrhv

Láttam egy videót , amiben vákuumozta egy edényben a szálat , most megcsinálom . Mivel a szilikonhoz akartam eredetileg .
http://www.imgserv.com/images/2016/07/08/HmqWgV0.jpg" border=0>

mex

Kényszerűségből már festettem, Maestro matt feketével,(nem kaptam alkalmas méretű furatos pom nyersanyagot).  A fekete részt gyakran csavargatják, de inkább fényesedik, mint kopik-azért pár év után már előtűnik az alapanyag színe is.
http://www.imgserv.com/images/2016/07/08/SdoJA81t.jpg" border=0>

ezsolt74

Egy fél órája beraktam az aszaló gépbe egy tekercset, mert szerettem volna nyomtatni de 10 perc után eltört a szál mint a ropi, és a levegőt nyomtatta.
De lehet hogy ki fogom próbálni a vákumozást is.

3vv2btrhv

Menyi ideig tároltad ?

3vv2btrhv

Kezdő létemre beleszakadtam ebbe a problémába , a raft réteg után nagyon csúnya a felületim , de lehet hogy ez Makerbot- ra jellemző hiba .
http://www.imgserv.com/images/2016/07/08/7qSjv6GH3.jpg" border=0>

ezsolt74

Több mint egy hónapja a szabad levegőn van a szál.