Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Szerintem mi tudunk adni "trial" változatot :)))
Amúgy az ingyenes Cura és a Slic3r is tud több fejet kezelni, de nyugodtan megveheted a simplifyt az egyik legjobb szoftver.

keri

Igen, jobban optimalizál, de azért a többi sem rossz. Én Cura-t használok.

d0b2zytp0

Én kipróbáltam a "trial-t" :). Ami elsőre feltűnt, hogy sokkal gyorsabban szeletel. Kerékpárra kulacstartót kb. 10 perc!! alatt szeletelte fel a Slic3r, míg ennek kb 5-10s kellett...
A másik a felület minősége, az alapbeállításokkal sokkal (nagyon sokkal) szebb lett. Az első rétegeim általában rondák, pedig szintben van az asztal. Itt tökéletes lett elsőre.

000000000

Árakat itt találtok adatokkal együtt akit érdekel. Bárki aki ki szeretné próbálni tudok adni ingyenesen 30-50 gramm mintát, vagy az első kilós csomagból 30% árengedményt minden fajtára. Raktáron van PLA, MABS is, a TPU jelenleg csak 1kg van. A POM meg fejlesztés alatt még nagyon vetemedik sajnos. De dolgozunk a megoldáson. Link: http://www.3d-formalak.com/hu/3d-formalak-filament-gyartas-forgalmazas" TARGET=_fnew>Árlista 3D-F filamentek Mindenkinek köszönöm az érdeklődést.

000000000

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszait, nagyon hasznosak voltak! A honlapomat itt: http://www.3d-formalak.com/hu" TARGET=_fnew>3D-Formalak Kft néven találjátok meg. A tesztekrő és a nálam lévő gépekről csak a facebook oldalamon írtam cikkeket egyenlőre, de tervezek blogot az oldalamra is. minden fényezés nélkül kritizálom a nyomtatókat, melyek megfordúlnak nálam. :-)

000000000

Sajnos ez az url beillesztés hibás lett. Ellenőríztem, megadom újra mert ki kell vennem belőle a http// jelet, hogy megjelenjen.
árlista : 3D-F-Filamentek
Oldalam : 3D-Formalak Kft.

000000000

000000000

Mi idén kezdtük el a saját nyomtatóink fejlesztését, két típust szeretnénk készíteni, melyet terveink szerint 2017-től lehet kipróbálni. Az egyik egy normál 3 tengelyes dual extrúderes nyomtató, mely 135 fokos asztal mellett 400 fokig fűthető extrúderrel szerelünk fel. Valamint szeretnénk egy 5 tengelyes modellel is kijönni, ami fűtött teres és szintén 400 fokig fűthető extrúderrel rendelkezik. Ebben viszont csak egy extrúder kap helyett. Az 5 tengely kialakítása úgy van tervezve, hogy támaszanyag nélkül is megoldja a problémás nyomtatási feladatokat. Ősszel már képeket is fogok tudni feltenni a gépekről.

000000000

A piaci nyomtatók jelenleg nagyon sok hibával elnagyolt tervezéssel vannak elkészítve, ami nagyon szomorú. A száladagolás a mechanika a dob elhelyezés kritikus pontjai és nem beszélve az asztal síkokról. Találkoztam már több géppel is, európai és amerikai vegyesen. Valamennyi gépnek voltak ezek közül olyan hibái, amit mindig javítani kell. 1000-3000 euróig terjedő gépek ezek, de van velük baj rendesen, az egyik vezérlése aranyat ér, de az asztala görbe mint az országút, a másik mechanikailag szuper, de nem jól programozható, a harmadik stabil és a kezelő része is jó, de hangos és lassú. Szóval sok problémás gép van, márpedig ha ennyi pénzt ad valaki gépekre elvárná, hogy a garanciális idejét ki tudja szolgálni, a kiírt tudását ténylegesen tudja is produkálni, a kapcsolattartás, segítségnyújtás terén legalább másnapra válaszoljanak. De nem ez mind hiányos itt ott, csak ígéretek és csalódások és bosszúságok vannak. 10 hónap alatt eddig jutottam el. pedig lehetne másképp is.

000000000

Sajnos drágák a filamentjeitek. Nem tűnik versenyképesnek az ár. :\

000000000

000000000

A minőséget előállítani sajnos nem olcsó, az általunk gyártott filamentek 0,01mm pontossáúak a piacon kapható 0,06 pontossághoz képest. Ezt elérni nem túl olcsó dolog. Mivel nem nagy mennyiségben tudunk egyenlőre gyártani mert most kerültek piacra egy hónapja, ezért túl nagy kedvezményt az alapanyagból sem kapok. Viszont ha egy minőséginek ismert filamentet nézel a piacon akkor velük nagyjából egy áron vannak, pedig ők sem olyan jók mint a mieink. Az oldalunkon el tudod olvasni miért fontos a minél kisebb szál átmérő ingadozás és mennyivel többet nyer vele valaki a nyomtatás során. A minőség pedig magáért beszél majd. De valóban a 3dee árakhoz képest bizony drágább de nem annyival amennyivel jobb. Nekem nem mindegy mennyi utómunka van egy nyomtatás után. vagy egyből szép lesz és csak ki kell venni a gépből. Persze csak azoknak ajánlom akik tudnak a flow beállítással játszani és annak százalékos értékét lejjebb tudják venni, mivel az egyenletes szálátmérő miatt ezt vissza kell venni. Így egyenletes vonalakat húz állandóan, s mindenhol zárt lesz a szálak tapadása is. Mechanikai igénybevétele sokat javul ezáltal. Valamint mi első sorban az ipar számára teszteljük és fejlesztjük őket, ahol számít a mechanikai igénybevétel is és a tömítettsége az anyagnak. Ez ezért kerül ennyibe.

vjanos

Ebben igazad van... amivel én találkoztam gyári nyomtatóval, az is mind elkeserítő volt valamilyen szempontból :/

Kiváncsi leszek a tietekre :)

Odaért az email?

000000000

Nagyon köszönöm, igen! Ma telepítettem, s el is nyerte tetszésem. Régen 12-15 éven át voltam CNC-s s programoztam Powermill és EdgeCam programokkal. Azóta már gépészmérnök lettem, azon belül konstruktőr. Több gépet is terveztemm már az elmúlt 10 évben amik jók lettek, főleg az audinak. Ebből jött nekem a 3D nyomtatás, ami nagyon vonzott már pár éve és így tavaly beruháztam rá rendesen.

3vv2btrhv

Rendeltem műszaki szálat .