Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok,
én két gépet használok nyomtatásra.
Az ira 3D gépét és a leapfrog creatr HS gépét.
min a két gép két extrúdert kapott és fűtött asztalos.

000000000

Az ira gépe száladagolásban a legsebezhetőbb, ott kell változtatnom sokat, de nagyon szép nyomtatásra képes és érintőképernyőt kapott. A leapfrog viszont erős mechanikával rendelkezik, jóval hangosabb is, nagyon gyorsan lehet vele nagyobb darabokat nyomtatni.

Valaki ismeri e a siplify3d programot, mert aleapfrognak az új béta verziós szoftvere nem kezeli jól még a két extrúdert és a pva és pla vagy abs nyomtatást nem tudom megoldani vele.

000000000

Nekem van lehetőségem saját száal gyártani amivel tudok nyomtatni, észre vettem, hogy a szál átmérő ingadozás sokat ront a nyomtatási minőségen. A szál extrúdert felszereltem egy átmérő figyelő rendszerrel. A PLA és ABS szálakat így 0,01mm ingadozáson belül tudom tartani. Ettől sokkal stabilabb és szebb nyomtatást tudtam elérni.

000000000

Az ABS szál vetemedését egy jobb vetemedésgátló segítségével meg tudtam oldani, hogy 90 fokos asztalnál 240 fokos extrúderrel vetemedés nélkül nyomtassak. Nem volt egyszerű feladat. most a POm-mal küzdök. POM-ból sokkal jobban összeáll az anyag szinte por nyomtató minőséget lehet elérni vele, de még vetemedik sokat. 5-6 réteg után el kezd felválni az asztalról sajnos.

000000000

A POM azért is lenne jó meg a nyomtatás után az anyagtulajdonsága a legközelebb érhető el a fröccsöntött termékhez képest. A forgácsolási múltamban nagyon kedveltem ezt az anyagot. Nagyon jó sokmindenre. Ami friss és tetszik még a TPU, amit sikerült elérni nyomtatni. Igen tetszik a magas hőfokú tűrőképessége 127 fokig viseli el tartósan a hőt, és nyomtatni is lehet simán. :-)

000000000

Ha valakit érdekel itt a kisérleteim megtaláltok a facebook-on is a 3D-Formalak Kft-re keresve, vagy a www.3d-formalak.com weboldalon is.

vjanos

Szia. Üdv itt, érdekes dolgokat írsz :)

Én a simplify3d-t használom, de két extruderrel még nem próbáltam. Mi a kérdés?

000000000

Szia, engem pont az a része érdekelt volna, hogy a két extrúderes nyomtatást hogy kezeli a szoftver. Néztem az árát ami nem drága, de amikor kértem tőlük próba triall verziót, azt mondták nincs. Így azért nem szeretném megvenni, mert nem tudom kipróbálni. Az egy extrúderes nyomtatást a két gépem cam szoftvere pedig jól kezeli, ezért megint csak kár lenne vennem egyet. plusz disztribútort is keresnek, de nem túl meggyőző, hogy lehetnék az, amikor nem ismerem a szoftvert. De triall verzió nélkül nem is fogom. :-(

000000000

Talán a simplify3D esetleg jobb támaszanyag kezelést és startégiai nyomtatást biztosít mint a többi szoftver a 3d nyomtatáshoz?

vjanos

A támaszték kezelés szerintem a legjobb azok közül amiket próbáltam. Meg úgy általában is, egy rohadt pilótafülke a program kb 500 opcióval, de kis tököléssel nagyon jól be lehet állítani.

Szürkezónás "próbaverzió" van belőle... dobj egy mailt ha érdekel.

000000000

Küldtem levelet, köszönöm előre is.

3vv2btrhv

Engem a filament árak érdekelnek .

balika

Szia
minden nap Győrben dolgozom az ipari Parkban,szívesen kipróbálnám,az általad gyártott filamentet is?

keri

Megnézném, de nem vagyok fenn a fészbúkon, és így nem engedi. Valami értelmesebb forrásból linkelj.