Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ja és persze nem karcos, nem kotyog  :) új, egyszer volt kipróbálva

keri

És a rozsdát is csak azért hagytad rajta, mert te sem vennél meg olyat ami le van drótkorongozva? :D

keri

Mindig meg tudsz lepni hogy mik vannak neked :)

wzc80zbf7

Hali. Írtam privátban emailt neked majd nézz rá kérlek. :)

Devecz Miklós

KBalázs

A szilikagéles macsakaalom (áttetszô kristályos) is teljesen jó (teszteltem), ha elôtte villanyos sütôben kevéssel 100'C felett kiszárítjuk pár órán át.
Én mondjuk nem azt használtam, vagyis csak egy vagy két gurigához készítettem macskaalomból zsákokat (kb. szappantartó méretûeket, szöszmentes papírkendôbôl, irodai tûzôgéppel "varrva"). A zömét ipari szilikagél golyókból, amikhez valamikor régen hozzájutottam (pár literhez), ezek egyáltalán nem kristályosak, hanem tejfehér, porból préselt üreges borsónyi golyók.
Az agyagos macskaalom az porzik, meg nem az igazi. De egyszer volt pár olyan nedvszívó zsákocskám, amiben szétvágva agyagos macskaalomra hasonlító matéria pihent.

3vv2btrhv

Nincs kedved megépíteni ?

Devecz Miklós

Még lehet róla szó. :-)
Sajnos az alapanyagot, beszerzési forrást nem ismerem.

3vv2btrhv

Ebben tudok segíteni 25 évig kerámiát gyártottam .

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2016/07/09/1xQE.jpg" border=0>
150 mm magas  Gipszes szálból 6 óra nyomtatás . legdurvább felbontás .

keri

Gipszes? És tényleg olyan jellegű mint a gipsz?
Ez utómunkával néz ki így? Vagy nyersen így jött ki a gépből?

vjanos

https://3dee.hu/termek/abs-filament-kek/" TARGET=_fnew>3mm ABS szál 3000 Ft
Hátha valakinek ilyen kell...

3vv2btrhv

Így jött ki , jól csiszolható .

ih7fm6t23

Nem rosszmájúságból írom, de elég bátor vagy, hogy a "Smart" Extrudert ilyen speckó kisérleti anyagokkal nyüstölöd. Sajnos a Makerbot legújabb  nyomtató fejei nem arról híresek, hogy könnyen lehetne őket javítani vagy fúvókát cserélni házilag...