Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Akkor az én szilikon fűtőmben valami rossz: rövidzár van a termisztor helyén. :(  
Valahogy lehet ezt javítani? Kár, hogy már nem tudok röntgenezni, most egyszerűbb lenne megtudni mi a baj.

keri

vezeték összeért, vagy maga a termisztor szállt el.
Bele van öntve? Nem lehet cserélni?

Mondjuk ha kb. tudod hol van akkor szikével ki lehet vágni aztán FBS-el vissza gletteled.

vjanos

Ne bánd... mivel közvetlen a fűtőlapot méri, köze sincs a valós asztal hőmérséklethez.
Jobb egy külön 100k a megfelelő helyen.

rf63unrk7

Ha semmi más magyarázat nincs, akkor arra tippelek, hogy maga a filament a tekercsen azon részen össze volt tapogatva (akár Te akár a gyártónál).  
Rákerült a kézről egy zsírréteg, esetleg por, pár decimétert érintő anyaghiba, stb.
Egy másik lehetőség, elállítódott az asztal magassága.

Volt hasonló megmagyarázhatatlan nemtapadási időszak nekem is... erre gondoltam ilyenkor.

88w5ew0kr

Sziasztok! A következő alkatrészt szeretném kinyomtatni, fóliahegesztő ventilátor lapátja solidworks-ben van rajzolva, valaki szokott ilyet vállalni és ha igen mennyibe kerülne? A méretei: 45mm átmérőjű, 2mm vastag, a lapátok 13x10x1,5mm amibe a motortengely megy az 8mm átmérő 5mm magas mindkét oldalon 2,5 furat.
A kép:http://www.imgserv.com/MBF" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2016/02/03/g1MBoSYT.th.jpg" border=0>

KBalázs

Ezt elvben ki lehet nyomtatni, gyakorlatban viszont nagyon necces, mert üthet. Ki kellene centírozni valahogy használat elôtt.

88w5ew0kr

KBalázs

Ettôl függetlenül, ha valaki vállalkozó kedvû, kinyomtatja neked és kiderül hogy mi az igazság (ez egy elég pici tárgy).

ih7fm6t23

Töltsd fel az STL-t ha megoldható, meglátjuk...

0bn8uxmw

Szerintem simán nyomtatható, ekkora méretben, nem lesz probléma vele nagyon mivel pár gramm lesz csak.
Annyi javaslatom lenne, hogy a lapátok tövénél legyen rádiuszos átmenet sokkal erősebb lesz és kevésbé tud letörni.

88w5ew0kr

Szia! Holnap felrakom most dolgozom. Köszi.

keri

Fogaskerekeknél nem tapasztaltam nagyobb ütést, mint az átlag kínai fröcsöntöttnél.
Mivel itt nincs extrém fordulat, meg nem is érzékeny alkalmazás, szerintem gond nélkül működni fog.

vjanos

88w5ew0kr

keri

Ezzel csak az a gond, hogy levegőbe kell nyomtatni.
Persze nem lehetetlen alátámasztással, de nem lesz szép.

Célszerűbb lenne a rögzítést a lapátok oldaláról megoldani, és akkor az alja egy sík lap lenne.