Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ykt6caawj

Szerintem a dolgot nem kell feltétlenül erőltetni, ugyanis a kétféle panel között más eltérések is vannak:

Az 1. típusnál (elvileg) a panel kialakítása miatt (négyrétegű NYÁK, telibe fémezett Ucc és GND réteg) jobb a hőelvezetés is.

A 2. típusnál a nagyobb áramfigyelő ellenállás miatt 2A áramnál eleve 0.6W-al nagyobb a hőtermelés, mint az 1.típusnál.

Végső soron, ha mindenképp tojást akarsz sütni a motorokon, jobb ha ezeket eladod, és veszel helyette DRV8825 vezérlőket, azok biztos tudják a 2A-t.
(Egyébként nálam az Epson nyomtatókból bontott motorokkal simán lépésvesztés nélkül fel lehet hergelni 150mm/sec-ig az X és Y sebességét 12V-ról, 500-600mA árammal)

93kiabn5v

Semmiképp nem tekerem feljebb mert írtam én is korábban hogy brutál módon kezd melegedni a motor hiába képlet szerint annyira kellene tekerni.Csak megjegyeztem hogyha a tényleges rs értéket írom be akkor 2,7 re kellene tekernem de 0,68 tökléletesen érzi magét a motor ahogy eddig észrevettem de majjd kiderül hosszú távon

000000000

Van valakinek saját szálhuzója ? Vennék egyet ha valaki tudja hol lehet Kérem jelezze . Köszönöm

KBalázs

Milyen eszközt értesz "szálhúzó" alatt?

000000000

Igen pontosan ilyenre gondoltam. De nem kell ilyen professzionális .nézegettem hogy házilag csinálni

xmkwac9

Tudja valaki, hogy milyen termisztor szokott lenni a szilikon ágyban? 3950-es bétájút tippeltem, de nem stimmel. Erről van szó:
http://www.aliexpress.com/snapshot/7222916225.html" TARGET=_fnew>silicone heated bed

gab27

FYI: tegnap vettem észre, hogy a Herz-től egy hete elhozott turkálós, 1.75-ös, enyhén sárgásfehér ABS szál kicsit foszforeszkál. A recepciós kisasszony pedig ajánlotta a hivatalosan fotolumineszcens szálat is, de nekem egyáltalán nem volt fontos.  

...legalább így nem lesz nehéz megtalálni a sötétben az ebből készült darabokat. :)

000000000

Nem nagy szám, ha feltöltöm UV LED-del világít azután sötét mint a negró néhány perc múlva.

gab27

Nem nagy szám. Nálam viszont egy óra elteltével - bár érzékelhetően csökkent a fényereje - még mindig könnyen észrevehető.

ezsolt74

Nekem ilyen van csak nagyobb és ugyanaz lehet benne (100K-s)mint ami a nyomtatófejekben is van, mert hajszál pontosan egyforma hőmérsékletet mér mind a kettő.

000000000

Szolgálati közlemény:

Keri: motorok már nálam, de csak jövőhéten leszek.

Más: Szopatott a HIPS. Nem tapadt le, aztán a PLA sem, új szalag , tisztogatás stb. (letapadt de 10 réteg után levált mindig). Este volt meguntam, reggel elindítom ugyanazt és tökéletesen kinyomtatja és azóta is jó. Ilyenkor kinek az anyját kell emlegetni ? :)

vjanos

https://www.youtube.com/watch?v=Bc-zTKs4_1Y" TARGET=_fnew>3D Print postprocessing.

Komolyan nyomják...

rtzu

Köszi. Igen, nekem a második van.