Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Elsőnek levegőben szántsál, ha ott úgy néz ki megy normálisan, akkor jöhet éles próba, kéz a főkapcsolón, ha valami nem stimmel kihúzni az egészet, akkor nem törik szét.

xmkwac9

Száladagolási problémának tűnik, vagy kis műanyag égett be a fúvókába?

000000000

Nekem egy idő után ami több óra mindig beégnek a fúvókák egyre kevesebbet adagol ezt könnyű észrevenni mert kattogni kezd az extruder motor, ilyenkor tűzben vagy gázlángon kiégetem majd megy az ultrahangos mosóba.

keri

Nekem csak a 0.2es düznivel szokott ilyet. Rossz a kialakítása.
A nagyobbak soha.
De azzal sem kell sokat vacakolni. Megvárom míg félig lehűl, és kihúzom a félpuha szálat kosszal együtt.

000000000

mert azbesztből van a kezed:)

keri

Igen :) de ez nem magyarázat hogy neked miért ég be állandóan.
Amúgy gyanús, hogy a hideg oldalon nincs elég hűtés neked.
Az én E3D klónomnak elég komoly bordái vannak közvetlenül a csövön. Lehet ez a titka. Na meg nekem a táppal együtt indul a 40mm-es ventilátor. Ezt is szereti.

2rjw3gfi5

Érdeklődni szeretnék, megépítette már valaki ezt a gépet?
http://ulticampy.synology.me/MediaWiki/index.php?title=Ulticampyv2

000000000

megvan a válasz rá. A motorvezérlő gyenge, ezért tolni kell a hőt ész nélkül, hogy valahogy kijöjjön a cucc. Mostani probléma más eredetű, eddig szépen nyomtatott ma kezdte ezt a hülyeséget.( új simplify3d + 0.5 fúvóka). Lehet meg kéne mérni a fúvókát...

s7manbs8

Ha az ember változtat, nem mindig javul, ma pl én a Craftware programot próbáltam ki, de egyrészt szebb lett a nyomat mint a CURA generálása, de egy vonaltól kezdve hiányos lett a nyomat, egy kör alakú pohár féleség felirattal.

Az a gyanúm, hogy ott visszahúzás van és látszik, hogy megy vagy 3 centit körbe, mire utoléri magát az anyag adagolás, de nem tiszta még, hogy lehet, mert ha nem tudja kihúzni, akkor jönni kéne kifele, de ha meg visszatolásnál akad az mondjuk érthető, bár itt is 50mm/s a húzás tolás, mint CURA esetén úgy emlékszem ott is ennyi érték volt az mégse csinált ilyet, de lehet nem is ez az oka.

s7manbs8

Ebből a dágvány gépemből csinálok még egyet, annyira azért bevált, hogy legyen még egy.

000000000

Eljutottam és is odáig hogy 1db nyomtató nem elég :-)Szeretnék építeni egy kis méretű csendes, burkolt gépet, kis tárgyak gyors nyomtatásához ABS-ből is. Van egy csomó tintasugaras nyomtatóba való új motorom azokat jó lenne felhasználni ilyen erős dolcsi mellett. :-) Milyen elrendezés lenne a legjobb? nyomtatási terület elég lenne 10x10x10cm is.

000000000

miket nyomtattok amire kevés az 1 nyomtató?

ezsolt74

Én is egy ilyen kicsi nyomtatót építek, 10-12cm-es nyomtatási mérettel.
Én rétegelt lemezből csinálom a vázat,ami 250x250x250mm-es doboz lesz,Corexy hajtással,mert az a legegyszerűbb,és helytakarékosabb mint a többi hajtás.
Az alkatrészek többségét nyomtatom.
Egy kis "ékszerdoboz lesz".
Sokszor nincs értelme a nagy nyomtatót beindítani(fűteni) egy kissebb tárgy nyomtatásához, pláne ABS-nél.

vjanos

Én egy kics deltán gondolkodom...
Csak mert olyan jó nézni ahogy kalimpál :)

000000000

nem találtam adatlapot, de Ilyen motorjaim vannak: https://youtu.be/6mTkH_fJ11Y?t=11s

nem tudom milyen milyen nyomatékot tudhat, de arra gondoltam hogy párhuzamosan kötnék 2-t, mint a prusában a Z tengelyen, és alul-felül lenne egy a deltában. működhet ez így?