Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Működhet...

Bár én először megpróbálnám eggyel, aztán ha elindul a gép nyomtatnék hozzá egy felező áttételt.

rf63unrk7

Érdekes én is a közepes és a kicsi (10*10*10) printereket építenék most, illetve erősen gondolkodom egy célgépen, ami 1 méterszer * 1 centis * 2 centis lenne (nyomtatási méret).  

A nyomtatások 80-90%-a ami eddig adódott mind pár centis volt csupán.

A CES kiállításon is a kis nyomtató nyert otthoni kategóriában:

http://freedee.blog.hu/2016/01/11/a_da_vinci_mini_volt_a_ces_legsikeresebb_3d_nyomtatoja" TARGET=_fnew>Da vinci mini

000000000

a sebességet jó lenne megtartani, van hozzájuk végtelenített szíj, majd felcsavarozom valamire összekötöm őket és megküldöm hogy van-e lépésvesztés vagy valami. van a tengelyen rápréselt bordás kerék, egy csapágyazást is megúsznék + szerintem a szíjnak is lehet jobb lenne két helyen meghajtva.

ezsolt74

Egy ilyen mini nyomtatót 30-40000Ft-ból meg lehet építeni.
Most már fillérekbe kerűlnek az alkatrészek egy 3D nyomtatóhoz (kivéve a léptetőmotorokat ,ha újonan veszi az ember, de ezekhez a mini nyomtatókhoz, tökéletesen megfelelnek a kissebb ,gyengébb bontott motorok is).

000000000

na igen, nekem is nagyon tetszene egy hosszú nyomtató, pl autóhoz kellene takaró rosszság ablakhoz... absből tökéleteset lehetne nyomtatni..

rtzu

sziasztok,

én i smost építenék egy nyomtatót és szedem össze hozzá az alkatrészeket.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés:
- asztalnak a 3mm-es alú lemez megfelelő? Lesz alatta alátámasztás, tehát ez az a lemezt, amire  nyomtatnék (ez lenne fűtve)

Köszi.

Devecz Miklós

Alátámasztás nélkül is elég szilárd. A négy sarkánál támaszd alá.

000000000

Sziasztok! :)

korában a kezdetek előtt már írtam nektek :)

Azóta Készen van a mechanikám, de lenne pár kérdésem mert az elektronikához és szoftveres részhez  
sajna nem nagyon értek (még). Megvan hozzá minden azt hiszem a tápot, és az asztal termisztort leszámítva.

Most nem tudok képet feldobni mert szétszedtem, de olyan mint a képen csak élőben :D

http://kepfeltoltes.hu/view/160113/kesz_gep_1.1_www.kepfeltoltes.hu_.png

hétvégére összerakom, a lépéseket lefotózom.

Elektro
RAMPS1.4- 4xDVR8825 - LCD - 17HS5425 (1.8mH ;2-2.5A ;3,1 V); Aurdino MEga 2560R3

214x214MK2A ; Extruder mk-jhead

Gt2-es kerekek.

PLA*t nyomtatnék; 0.4 fej; 50-100 mm/s :) 190x190x250-es munkateren.

A mechanikám viszont nem Core és nem is Prusai, hanem egy cartesian ahol külön szíjról mozog az X meg az Y
a prusai-hoz hasonlóan mondjuk.

A kérésem szerintetek milyen FW-lenne ehez alkalmas?

Illetve valaki tudna-e nekem segíteni az FW-ben,LCD beüzemelésében, mert ebben kezdővagyok.
meg villanyos kérdésekben, hálám jeléül fel tudok ajánlani
két léptető motort. ( többbet dobozoltak :D )

lenne pár kissebb kérdésem is.

Tápot honnan érdemes venni szerintetek? és mekkorát vegyek 400-500 W? 12 V on 12-20 A?
Ha butaságot írok szóljatok mondom a villamos rész nekem még elég ismeretlen :S :)

Kapton szalagot honnan érdemes? PlA hoz hallottam 3M kék maszkolószalagot is vagy mi a fenét :D. vélemény?

Valamint termisztort honnan érdemes szerintetek?7

Előre is köszönök minden kisebb nagyobb segítséget :) Meg az eddigi sok tapasztalatot a fórumról.

vjanos

Marlin jó lesz erre is :)

Egy combosabb számítógép táp megfelel, nekem szerver táp volt benne.  Hardverapro-n nézz körül.

Kaptont kínából, de első próbálkozásokhoz jó lesz akármilyen maszkolószalag.

Termisztor szintén megjön kínából, de bármelyik elektro alkatrészes bolt tart 100k NTC-t.

0bn8uxmw

Szia,

Az asztalnak jó bármilyen 100k-s termisztor (100.000 ohm az ellenállása 20 fokon, ahogy növekszik a hőmérséklet úgy csökken parabolikusan az ellenállása), ahogy Vjanos is írta sok helyen kapni és mivel az asztalnak lesz szinte mindegy milyet kapsz, csak ha lehet kérd el tipusát hátha van hozzá pontos hőfok/ellenállás táblázat

Kezdésnek gyorsan szerezz egy 400-450w-os PC tápot az 12V-ot ad. Majd ha rendesen megy a géped akkor eldöntöd akarsz-e 20-24V-ot adni motorvezérlőknek, és akkor úgy nézel hozzá másik tápot.

A FW részét megcsinálom neked Marlin-nal, ha igényed van rá akkor együtt skype-on elmagyarázva mit merre hogyan.

Utánna megélesztjük gépet és majd tesztkocka...

Kapton szalagot kapsz 3Dee-nél is most 30mm-est bár 2xer annyi mint kínából az 50mm-es.
https://3dee.hu/termek/kapton-szalag-30mmx33m/" TARGET=_fnew>kapton de maszkolószalag is jó első körben PLA-nak utána eljátszol vele neked mire tapad jól.

0bn8uxmw

Még valami, ha az elektronika bekötésében nem 101%-ig vagy biztos akkor kérdezz vagy itt vagy a nevemre kattintva ott mailcímem.

s7manbs8

Ezt a CURA programot rá lehet venni, hogy csak körbe körbe menjen egy irányba ? Kipróbáltam a Craftware-t de az se volt jó, bár lehet a visszahúzást lehet gyorsan csinálta, most meg azt nullára vettem, most meg csimbókot csinál, bár a hőfokot levettem, hogy ne legyen olyan folyós, de mégse jó, meg ez is visszafele is megy az anyaggal a kör alakú cuccon egy pohár féle lenne. A váza mód meg az alját nem csinálná meg vagy igen ?

rtzu

Köszönöm a választ.
Ha a négy sarkánál alátámasztotm, ez alá megy a fűtés, akkor nem fog annyira kitágulni pl. 70 fokon, hogy szorulni fog? Ill. nem veszi át a hőt a csapágy? Eleve 4 LMK8UU-val terveztem edzett rúdon.
Eredetileg az volt a terv, hogy lesz egy keret és erre fogatom pl. teflonon keresztül az alu lapot.

vjanos

Megcsinálja, milyen váza lenne aminek nincs alja? :)

vjanos

"Szerencsére" többet hajlik a 8as rudad, mintsem befeszüljön a hőtágulástól.
Egy rajzot rehetnél fel, akkor köbnyebb lenne válaszolni a kérdésre