Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ezt úgy szokták hogy 4 csavaron támaszkodik a fűtött asztal, hogy a szintezés megoldható legyen. Ezek felveszik a hőtágulást.
A fűtött asztalt parafával érdemes hőszigetelni, Meglepő lehet, de 5000fokig megőrzi az integritását, tűzgátló hatású, és 200 fokig meg sem barnul.
Teflon nem hőszigetelő.

RJancsi

5000 fokig? Szól a NASA-nak, ne vacakoljanak azokkal a kerámia hővédő pajzsokkal. Parafát neki! :)

t5kzsyyvh

rahibaztal..a nasa is hasznalja a parafat a hopajzsoknal..

nzra4djik

Segítség!
Sziasztok! Egy ismerősöm ajánlotta ezt az oldalt, hátha itt kapok 3d nyomtatásban segítséget.  
Jómagam tehát nem konnyítok a cnc-hez, nyomtatáshoz. A helyzet az, hogy terveztem egy társasjátékot, amit szeretnék kiadatni. Ám ez magyrországon reteménytelen. Ám, ha kickstarter kampányt indítok, vagy megkeresek egy külföldi kiadót, valamit "villanatni" kell, látványtervet, stb. Figurák sem ártanának, legalább néhyány, hogy látszon az elképzelés. Itt jön a képbe a 3d nyomtatás. Mivel hobby játék, család, egyéb mellett nincs rá pénz, egy stúdiót megfizetni ezzel lehetetlen. Azt a tippet kaptam, hogy ezen a fórumon tudtok segíteni, vannak olyan oldalak, ahol hobby/amatőr 3d-sek ingyen vállalják ikisebb pprojectek végigvitelét, a kihívás kedvéért. Ez ilyesmi lenne. Persze, ha kiadásra kerül, nem zárkózom el az anyagi ellenszolgáltatástól, de ez csak szép ábránd egyelőre, a valóság az, hogy hobbyproject.  
Tudnátok segíteni? Van ilyen oldal, ahol kaphatok efféle segítséget? Bármilyen ötlet, tanács jól jön.  
Köszönettel, M. Szabolcs

gab27

A parafa már 200 fokon sem stabil és 450 fokon már hamu:  

"The degradation of cork is strongly dependent on temperature and mass losses become significant at 200°C (15% of initial dry weight) and increase rapidly for higher temperatures (27% at 250 °C, 49% at 300 °C, 62% at 350 °C) until ashing at 450 °C "

0bn8uxmw

Szia,

Nem tudom, milyen típusú játék az elképzelésed, gondolom valamilyen táblás játék amihez figurák és egyéb kiegészítők kellenének neked mintának.
Vannak már 3D modelljeid hozzá? Mert akkor megnézem neked, hogy a mi gépeink ki tudják-e nyomtatni egyáltalán. Ilyen feladathoz legjobb a gyantából UV-val vagy lézerrel dolgozó mellülőkádas gépek, azok sokkal finomabb rétegekkel dolgoznak. Formlabs Form 1+ gépe pl. ( ha rákeresel sok nyomat képet találod, nagyon sok ékszerész és figura készítő használja)

keri

Elszenesedik, és az már bírja a meleget, ráadásul úgy is hőszigetel.
Ezért ha űrhajón nem is, de tűzgátlónak használják.

keri

Tényleg? :)
Mondjuk ezt nem tudtam.

keri

Ja, mondjuk fenolgyanta-parafa keverék a hővédő pajzs.
És igazatok van, csak 2000 fokig bírja :)
de a 200fok az stimmel, ott indul el a degradáció, szóval bőven jó asztalhoz...főleg hogy egy ideje már nekem is benne van :)

nzra4djik

Szia!
Nincsenek még 3d modellek. A játék még csupán papíron, szabályaiban, illetve a szükséges eszközök listájában létezik. Szóval a "tárgyi feltételek" beszerzéséhez most láttam hozzá. Akkor az első feladat a 3d-s modellek beszerzése.

000000000

Kellett neked ezt leírni, neki is fogtam egy szintén 10x10 cm es nyomtatóba, 30x30 alu profilból, lineáris sínnel, nyomtatott alkatrészek nélkül, le szeretném burkolni hogy lehessen fűteni, minden motor azon kívül, viszont MACH3 ról menne egy mikrokontroller csak a fűtést vezérelné.

0bn8uxmw

https://www.youtube.com/watch?v=GHnbkRm9IGg" TARGET=_fnew>2016 Slicer Throw Down Part 2 - The Results! - S3D Cura Slic3r és Craftware szeletelő összehasonlítás...érdemes azért erős fenntartással kezelni.

s7manbs8

Ez a 3d nyomtatás is olyan, hogy ha valamit sikerül kinyomtatni, egy másik tárgyat már nem biztos.

KBalázs

Ja, jönnek a tesztekre specializált slicerek, mint a tesztekre specializált motorvezérlések (VW botrány) [#nevetes1]

s7manbs8

A nyomtató nem valami 100-as eleve ...