Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha nincs kapton szalagod, se keseredj el. Üveglapot vágass (nekem sima 3mm ablaküvegből van), azt szorítsd a fűtött asztalra. PLA-hoz az üveglapot vékonyan PVA tartalmú (pl fehér iskolai "Süni") ragasztóval kell bekenni (én dekupázs ragasztót használok most). ABS nyomtatáshoz meg Aceton+ABS darabkákból tejszerű folyadékot kell készíteni, azzal vékonyan bekenni. Sem kapton, sem festőszalag nem kell. PLA: 55 fokra fűtve, ABS 100 fokra fűtve.  

Zozi

Direktbe inkább ne, ha a fűtést elbirja a táp akkor a vezetéket is kiégetI gond nélkül ha rövidzárba megy a venti. Nekem ez egy vezeték cserébe került a kísérleti hűtés teszteknél.

rf63unrk7

hyuekyh7a

Nyomtattam a Craftware szeletelőjével,egész jó lett. A tesztkocka bal oldalán egyel több sort nyom két sor fal helyett hármat nyomtat,így ennek a vastagsága is nagyobb és a mérete is 1 mm helyett 1,3 mm a fal a méret pedig 40mm helyett 40,3 mm.  
Mi lehet ennek az oka?

000000000

Nyomtattam HIPS-et, 125C -nál tapadt le rendesen a kapton szalagra, és 255C ra állítottam a hőfokot, nagyon erős és hőálló alkatrészt sikerült így nyomtatni.

jexz0yez

Valamit mindenképp direktbe kell kötnöm ahogy Vernyul mondta, mert akkor a tárgyhűtő megy a D9-ről, de ezek kívül még két ventit kellene meghajtani (fejhűtés és motorvezérlők hűtése), a rampson meg csak egy csati van ott ahol a képen jelöltem. Vagy be lehet állítani még más lábakra is? Bocs, az elektronikához enyhén szólva nem értek :D

jexz0yez

Lassan az elektronikát is be kell majd dobozolnom. Viszont az LCD-t kicsit távolabb lenne jó elhelyezni mint amit az eredeti kábelek engednek. Kerestem ebay-en, ali-n, bangood-on külön LCD kábelt, de nem hogy hosszabbat, de semmilyet nem találtam külön. Erre tudtok javasolni valamit?

vjanos

Csináld magad :)
Szalagkábel, csatlakozók, meg egy satu kell hozzá, pár százasbol kijön.

jexz0yez

Na ettől féltem :D

Satu az van...otthon a műhelyben, ami jelenleg több mint 300 km-re van tőlem, mert az ország másik felén lakom most albérletben :D Itt meg annyi kézi szerszámom van jelenleg ami szükséges volt a nyomtató összerakásához (a szobámban :D )

Gépész vagyok és lentebb említettem is, hogy az elektronikához kicsit hülye...de azt most tényleg nem tudom elképzelni, hogy egyébként a szalagkábel készítéshez miért kell a satu!? :D

s7manbs8

Azzal nyomod össze a csatlakozót  szalagra, még nekem is van pedig én meg programozó lennék, a vasakat csak, hogy ne csak elmélet legyen tartom. :)

s7manbs8

A mini esztergáddal is összetolhatod a hossz szánt a tokmánynak ütköztetve, közte a csatit. :)

s7manbs8

Megyek fűtök be, az új nyomtató(i)mat építem már tovább, lesz egy kicsi meg egy nagy az inkább lehet el is adom, mert nem férek be már tőle a műhelybe.

rf63unrk7

"Viszont az LCD-t kicsit távolabb lenne jó elhelyezni mint amit az eredeti kábelek engednek. Kerestem ebay-en, ali-n, bangood-on külön LCD kábelt, de nem hogy hosszabbat, de semmilyet nem találtam külön. Erre tudtok javasolni valamit?"

Én rendeltem tavaly márciusban ilyet, de úgy látom elfogyott. Nekem meg is jött, de azóta a fiókban áll, még nem volt időm kipróbálni, hogy működik-e...

http://www.banggood.com/2Pcs-60cm-3D-Printer-2004LCD-12864LCD-Cable-10Pin-Extension-Flat-p-962536.html

Zozi

Kötheted őket fixen a tápra is, csak ajánlott közte egy biztosíték, ami megvédi a kábelezésed egy esetleges baj esetén. Mutatnék egy megoldást az elektromos "hülye biztos kialakításra", de sajnos megint szétszedtem mindent egy hirtelen ötlettől vezérelve.

jexz0yez

Ha még satum sincs az albiban, akkor gondolhatod, hogy az mini esztergák csak úgy hemzsegnek itt :D
Na de nem baj majd nyomtatok magamnak http://www.thingiverse.com/thing:893998" TARGET=_fnew>satut is meg http://www.thingiverse.com/thing:547847" TARGET=_fnew>mini esztergát is! :D :D