Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Frankó lett!
Nagyon benne vagy már a gép építésben.[#eljen]

keri

Itt linkelhetsz.
Legfeljebb szóvá tesszük, hogy ez már volt :)

keri

Ügyes, sok jó ötlete van benne.

Erről eszembe jutott, hogy lehetne jobb mikro motort is használni.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__90913__HobbyKing_8482_EPS_8_5_Geared_Brushed_Motor_System.html" TARGET=_fnew>Pl. egy ilyet.
Nagyon kicsi, és komoly teljesítményű vasmag nélküli motor.

rf63unrk7

Valóban érdekes az asztal emelése - még nem láttam hasonlót, így elnézve én befele fordítottam volna valahogy a csuklós részt, bár akkor ütköznének a szélek, de kisebb emelő magassággal és a szélek 45 fokos "lecsípésével" még használható pontosságot adott volna.
Így nagy a helyfoglalása.

wa76ftbim

Hali küldtem mailt. Köszi

keri

Na közben sikerült nekem is produkálni azt a "híd" nyomtatási hibát amivel te is szenvedtél.
Nálam az volt a gond Curával, hogy 0,1mm-es rétegben, 0.4-es fúvókával egész egyszerűen nem adagolt elég anyagot a kicsi rétegvastagság miatt ahhoz, hogy szálat húzzon. Pont olyan lett mint amit te is felraktál képet.

Illetve szerintem ott volt a gond, hogy nem híd volt gyakorlatilag, mert amúgy jól szokta kezelni, hanem csak fedő réteg, de nagyon alacsony kitöltésre húzta rá, amit már nem bírt így áthidalni.

Esetleg hűtéssel és alacsonyabb sebességen lehet hogy ment volna.

svejk

Nyomtató Mesterek!

S2M szíjtárcsára van bevált beszerzési forrásotok?
A beváltat a szíjhoz való illeszkedés tekintetében kérdezem.

Egy finom 1:4-es áttételhez kellene 15 és 60 fogú, feltéve ha létezik.

000000000

na igen, közben nyomtattam pár "sima" hidat azt jól vette.

Tőle is meg másoktól is kérdezem.

kicseréltem a gyári stepper drivert a Keritől kapott drv8825 re. azóta rosszul nyomtat. kb fele anyagot ad. Nem kattog hanem szépen folyamatosan megy, csak fele annyi anyag jön ki.áramerősséget hogy nézzek?

vjanos

Itt javarészt mindenki az olcsó kínai GT2-t használja... esetleg bontottat.

www.sdp-si.com esetleg?

rf63unrk7

Én eddig bontottat használtam (fénymásolókból), próbaképp most cserélek olcsó kínaira, illetve szíj helyett "gatyamadzaggal" próbálkozom majd. Az újabb fénymásolókban is meg volt ez a technológia váltás...

svejk

http://us.misumi-ec.com/vona2/detail/110300405850/" TARGET=_fnew>Ez megfizethető és mindent pontosan le lehet dekralálni.
Gondolom a minőség is szavatolt.
Csak kérdés, hogy van e kedvük velem foglalkozni.

s7manbs8

Nem véletlen 1/32 -ben van 1/16 helyett ? Persze hogy fele anyag jön ki belőle. :)

s7manbs8

Még ha egy olyan vaskos vasgépet is építenék, meg egy induktív izzítót, lehet utolérnélek félig. :)

0bn8uxmw

Megnéztem a nagy motoros dobozban de nem találtam s2m-et, mxl-az a nagy része.

http://www.misumi-europe.com/en/" TARGET=_fnew>Misumi Europe- ha itt regisztrálsz akkor Németországból kiszolgálnak. Voltam egy srácnál anno nyomtatót éleszteni és direktben rendelt a misumi-tól jó pár cuccot és kiszolgálták, olcsó nem lesz....

Kérdés akkor már ha mindkét tárcsa kell nem lenne egyszerűbb cserélni az s2m-et valami itthon is beszerezhető(bb) darabra?

keri

A DRV 32 mikrolépést tud. vagyis az általános 16 mikrolépéshez képest, pont fele annyit fordul ugyan annyi jelre.  
Ezt figyelembe vetted?

Amúgy át lehet jumperolni 16 mikrolépésre ha épp az kell, de direkt extrudernél szerintem minél nagyobb annál jobb.