Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

doil

Sziasztok :)

Melyik szeletelő program tudja azt hogy én pl berakosgatom a supportokat (alátámasztásokat) és le tudja nekem menteni stl be a supportokkal együtt :)

keri

Jól számolod. 2W-ra már valóban indokolt a gyakorlatban is egy hűtőzászló, vagy kényszerhűtés.

Nekem ennek ellenére nincs vele gondom.
Eleinte a táp nem bírta tartósan a 12V-on a fűtött asztalt egyszerre a fejjel.
FETjeimmel soha nem volt gondom.
Most persze 36V-ról hajtom, így gyorsabban felmelegszik az asztal :)

Elektron FET-je meg valóban 10V-on nyit. Általában a FET-eknek kell ennyi, de pl. az IRLZ44N az én nagy kedvencem kapcsolási feladatokra. Igaz hogy 22mOhm az ellenállása, de logikai feszültségszinten teljesen nyitva.
Indexvillogtatót építettem vele.
12V-on 100W-os halogén izzót kapcsolgattam vele próbaképen 24 órás tesztben, és akkor olyan 40fokos volt.

Ellenben a léptető motor meghajtóm izzik, igaz ki is van hajtva 100%-ra, erre kell majd valami komolyabb hűtés.

s7manbs8

Igaz, annyira nem is néztem meg.

KBalázs

Valahogyan alulról kéne a motorvezérlô hûtést forszírozni. Elvileg ugye ki is van a kis panel aljára vezetve a hô, csak el kellene onnan jól vezetni.
Neked nem DM542A viszi a motorokat?

vjanos

Meshmixerrel meg lehet csinálni.

doil

Szia !
Köszönöm sikerült :)

vjanos

Szóval nincs senkinek extrudere?

doil

Szia  

Volt de már nincs meg :( én is azt keresek csak 3 as szálhoz most , meg fúvókát is hozzá

balika

simplify3d is tudja,ha jól emlékszem.

doil

Szia  :)
Igen le is generálja csak amikor lementem az stl t akkor a supportok nincsenek már ott valamiért

keri

De, csak a Z-re használok ilyet.

balika

Holnap megnézem, ugy emlékszem Nekem sikerült.

doil

Okés köszönöm :)

balika

bocs,igazad van,de külön a supportot le tudod menteni,amikor meg van a végleges,van olyan,hogy export support,és ennyi,külön külön működik,de egyben valóban nem.

doil

Szia :)

Jaja nekem épp ez a gond de a Meshmixer megoldotta jeee :) köszönöm !