Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ja, hogy ezt szíj viszi Z-ben is?
Nem gyengék a rúd tartói? Ha megfeszül a szíj, deformálja őket?

93kiabn5v

A tartókat csináltattam akkor :) Danamid ból mert rettentően rosszak voltak. Maga a tartó így már nagyon erős a tengelyek párhuzamosak. Az asztalnak tartója is egy érdekes megoldás elég rosszul lehet a csapágyazást megcsinálni de a fő gond szerintem azzal van hogy nagyon rossz helyen cibálja a motor és oldalra elhúzza.

93kiabn5v

http://kepfeltoltes.hu/160129/IMG_20160129_124207_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kép
Szerintem sokkal jobban lehetne mozgatni ezt egy menetes szárral is de mégjobban egy menetes orsóval.

s7manbs8

Nem a súly amiatt a szíj miatt az áttétel nem megfelelő és ezért nem tudja mozgatni rendesen ?

93kiabn5v

Ugyanakkora mint az X és Y azokkal nincs gond egyenlőre. Nagyon elakadtam ezzel azért gondoltam hogy totál át kell ezt a Z alakítani mert bármit próbáltam ugyanoda lyukadtam ki.

93kiabn5v

http://www.banggood.com/3D-Printer-300mm-Lead-Screw-Z-Axis-8mm-Screw-Pitch-p-980650.html" TARGET=_fnew>Erre gondoltam első körben mert nem látom értelmét a szíjjal való kínlódásnak Rögzítem az asztalt tartó kerethez. Működhet a dolog?

93kiabn5v

A 2mm menetemelkedésű megfelelő erre a célra?

keri

Igen jó, legtöbbünk olyat használ.
Viszont powerbelt.hu oldalon nálunk is lehet kapni, bár az anya az drágább, az orsó az nem vészes.
Mondjuk anyát én nyomtattam :)

Eleinte M6-os menetes szár volt a Z nekem, de az nem elég egyenletes. Jobbak ezek a trapézorsók.

keri

Csak elcsavarja feszítéskor, különben nem szorulna.
Egyébként én is azt hittem, hogy orsód van.
Ürese a könnyű mozgás mit jelent? Saját súlyától könnyen leesik?
Ha elkezded vízszintesből elfordítani akkor könnyen megindul?

93kiabn5v

Igen magától simán leesik még akkor is ha lazára hagyom a szíjat.Amikor csak az asztal tartót mozgatom szíj nélkül akadás nélkül megy.Igazából amikor kézzel mozgatom szépen teljes hosszban akadás nélkül megy de szíjjal már szorulósabb tuti elcsavarodik.lecserélem orsóra azzal talán jobb lesz. Jól gondolom, hogy a szíj is 2mm fogazású emiatt az FW nem is kell nagyon módosítani?

nzwr4gyfk

A motor egy fordulatára a 20T fogasszíjtárcsán a szíj kb. 40 mm-t mozdul el, míg az orsó 2-t. Ezt azért valahol érvényre kell juttatni a nyomtatás során.

93kiabn5v

Igen erre nem gondoltam. Először működjön végre mechanikusan rendesen ráér utána az fw-t piszkálni.

rf63unrk7

Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kb. hanem ezred mm pontosan, viszont az az orsó 8 mm-t emel, mert 4 bekezdésű, nekem is van belőle. Ezzel együtt szerintem még így is kevés x,y meghajtásnak. Áttétellel meg lehet próbálni.

nzwr4gyfk

Szerintem egy mikronos pontosságot egyszerűen nem érdemes elvárni egy ilyen hajtástól. Gyanítom, hogy még a 0.01 mm-re is igencsak kéne gyúrni (figyelmen kívül hagyva a mechanika merevségét). A GT2 doksi szerint is nagyjából ez a maximális pontosság, ami elérhető vele. Mondjuk valószínűleg ezekkel az orsókkal se lenne sokkal jobb a helyzet, pláne az előfeszítés nélküli anyával.

93kiabn5v

Nekem Z re kell remélem oda beválik. X,Y eddig nem akadt meg. Hamar gyorsan találtam 8mm menetes szárat némi görbeség is volt azért benne csak a próba kedvéért hamar összeeszkábáltam egy rögzíthető anyát , rögzítettem  a leendő asztalhoz nem éreztem hogy akadt volna, pedig szép finoman forgattam. Motorral nem tudtam kipróbálni rögzíteni se tudtam meg ugye üt is egy kicsit de remélem beválik igaz motorral lett volna az igazi. Szerinted kell majd áttétel Z-hez is?