Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nekem a gépem az L298-cal megy, meg egy HDIV268 vagy mi is a neve, meg szervóval is ment, ezek nem fagynak le, meg nem száll el egy lágy ha rászáll. :)

0bn8uxmw

Vannak 32bites FW-ek Marlinból és Repetierből is csak a stabilitásuk problémás még, meg a hozzá tartozó Ramps kiváltó panelek sem a legjobbak.

s7manbs8

Pont ez az, hogy akkor csak nem tudja az ember eldönteni, hogy vegye e ezeket.

vjanos

A csapágyfészek falát csináld meg lamellásra.
A csapágy benyomásakor ezek valamennyit torzulnak, de a helyén tartják.

Azon az elven ahogy a kárpitbolhák az autó ajtajában levő ellendarab furatába kapaszkodnak - csak fordítva :)

gg58bmmp2

10 mm-es furatnál max pici dudorokat tudok tervezni.
Ezt kinyomtatni???????????

wkbgzy80t

Szia!

Kösz szépen a tesztet, valóban nagyon jó lett. Tényleg partyban van a kettő.

Most vettem észre, hogy a számomra talán legfontosabb jellemző nem is igazán látszik a képeken, és megint nincs nálam az a szerencsétlen nyomat...mind1

Arra gondolok, hogy az élek mennyire élesek. A fedéssel párhuzamos síkban fekvő élek mindkettőn szépek az látszik, de a modellen van három térbeli él is, amiket a fej irányváltoztatása ad ki, és nem az emelése (remélem érthető). Erről esetleg tudnál képet csinálni?

vjanos

http://cnctar.hobbycnc.hu/vjanos/3dprinter/nyomat/DSC_0854.JPG" TARGET=_fnew>Én is kinyomtam.

Én sem tudok fotózni :)
Két dologban csaltam, találjátok ki, miben. :)

000000000

extruder léptetőmotor milyen meleg lehet max? emelet árammal 80 fokos, kérdés baj e neki. (Keri nyugodj meg nem a te motorod, ez a gyári kicsi:) )

keri

Ilyen hőmérsékleten már csökken a nyomaték. Amúgy ennyit még bír.

rf63unrk7

Egyes neodímium mágnesek 70 fok felett tönkremennek (lemágneseződik -> curie-pont ). Ezek szerint nem az van benne.
Vagy gyengébb a neo mágnes, viszont magasabb hőfokra méretezték. Érdemes megnézni a motor adatlapját mit bír hő szempontjából. Kockázatos dolog a hőfokkal ennyire felmenni, ha nem tudjuk mit bír a motor.

000000000

Ha a Smoothieboard-ról ledobnád a motor drivereket és step-dirjelekkel vezérelnél normális stepper drivereket?

KBalázs

A sima Atmega állítólag nem túl korrekt jeleket szokgáltat, a TB6xxx motorvezérlôk számára, ezen lehet segíteni? Keri nálad nem okoz ez gondot? Tudom nem TB vezérlôid vannak, de azokhoz nem kellett valamit faragni a firmware-n?

rf63unrk7

Az élek ("sarkok élességre") az extruder fej furatátmérőjétől függenek. Ha átmérő 0.4-es fej van benne ( ami az általánosan elterjedt - ideális méret ) akkor az élek (sarkok) 0.2-es rádiusszal készülnek, ennyire élesek. Ezen semmi más nem tud változtatni, csak a fúvóka csere.
Nyomtattam már átmérő 0.2-es fejjel, ekkor a nyomtatott él rádiusza értelem szerűen ennek a fele. Viszont a kis fúvóka átmérő a nyomtatási időt drasztikusan növeli, és az sem tuti, hogy a motor át tudja nyomni az anyagot a kisebb átmérőjű fúvókán (több a selejt). Ilyen esetben (tömeggyártásnál) érdemesebb olyan nyomtatót választani, ahol áttételes az extruder-motor. Kérdés érdemes-e a 0.4-es fúvókától eltérni.
A tapasztalatom az, hogy se felfele, se lefele nem érdemes.

rf63unrk7

Még annyit pontosítanék, hogy a Z irányban a réteg-vastagság állításával van mód az élesség befolyásolására. Amit előbb írtam, nyilván az X Y dimenziókra vonatkozott.

2vkx6unz

Ezzel nem értek egyet. A magyar craftbot sem ilyen. 90USD egy vezérlőkártya. https://craftunique.com/item/craftbot-main-pcb" TARGET=_fnew>craftbot

A smoothieboardból is van olyan ami 8825 motormeghajtóval van szerelve... Egyébként meg az A4982 sem olyan rossz.