Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

[#eljen]De egyre gondoltunk.

0bn8uxmw

Mint már többen mondták, a max sebesség és gyorsulással van baja gépednek.

Vagy visrosszakod a webes configuratorba a configot és ott átírod.

Vagy pedig configuration.h fájlodban sokkal gyorsabban átírnod kézzel.
Három dolog van: az itt beírt értékeim jók lehetnek neked kb:
312. sor kb. : #define MAX_FEEDRATE_Z 5  
334.sor
#define MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z 100
337.sor
#define MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z 100

fdfui60n

Nagyon köszönöm a segítségeteket !
Most már csak valakit kel keresnem a környezetembe aki segít átírni ezeket a dolgokat .De ez is már nagy dolog!! Még egyszer köszönöm

0bn8uxmw

Ezek kis bogyós dolgok  nagyon úgy néznek ki nálad mint amikor az LCD miatt megtorpan a fej egy-egy pillanatra. Leginkább íves felületen jön elő és ha megnézed a furat feletti körívet ott sokkal gyakoribb mint a külső felszínen.
Megoldása:
Grafikus LCD-t elrakod a fiókba és raksz rá 2004-es LCD-t.  
Visszaveszed az LCD frissítését és kikapcsolod, hogy térjen vissza a főképernyőre automatikusan ilyenkor bemész egy menübe és nem kell neki frissíteni az LCD-t [#vigyor3]
Visszaveszed a mikrolépésszámot a motoroknál.
(Grafikus LCD és 80lépés/mm feletti érték a Marlinnal már problémás lehet)

0bn8uxmw

Ha nem boldogulsz vele megcsinálom neked, vagy elküldöd a configuration.h fájlodat emailben(nevemre kattintva ott a mailcímem) vagy ahogy szoktuk általában felrakod a teamviewer-t elküldöd mailben a számodat és a kódot amit mutat telepítés után és bemegyek a gépedbe és megcsinálom neked.

vjanos

Az alap méret kb 100g.
Iratkozz fel, aztán dobj egy levelet a szervező Joe-nak - ő intézte.

vjanos

Ez jó trükk [#eljen]

Fejből megvan hol kell kikapcsolni ezt a menübe visszatérést?  
Ha nincs, nem gond, majd kiguglizom...

vjanos

http://www.3dbenchy.com/" TARGET=_fnew>3DBenchy csónak?

A fehérvári találkozó előtt feldobtam, hogy lehetne ezzel "verseny", de nem volt rá nagy kapás...

0bn8uxmw

27.sor kb az ultralcd.h-ban
#define LCD_TIMEOUT_TO_STATUS 1500000000 (ha 0-ra veszed be sem megy a menüben -1-re nem ment azért kapott egy jó nagy számot)

rf63unrk7

Kösz, erre nem gondoltam, illetve másra gyanakodtam.  

A holnapi javítás lett volna, hogy visrosszakom a kis gumibakokat az extruder felfüggesztése alá, akkor került volna vízszintbe a fej alja az üveglaphoz képest, most kb. 1-2 mm-el alacsonyabban van az egyik oldal mint eredetileg, mert egy plusz hűtést raktam a rendszerre és a miatt most máshogy van felfogatva. Én erre a szögeltérésre gyanakodtam, hogy e miatt szöszöl.

De a fiókban már ott a 2004-es LCD, akkor azt is cserélem.

Z megvezetésem meg még nincs, csak a 4 menetes szár vezeti meg az asztalt, gyakorlatilag lóg a semmibe. Eddig jó volt így is, mert amit nyomtattam, ahhoz elég volt ez a pontosság, de a hét végén nyomtatok pár kütyüt az asztal megvezetéséhez is, akkor az is javul.

A következő gépemnél (terven van csak, illetve az alkatrészek megvannak) már LCD sem lesz.

Az LCD frissítés merre van a configben egyébként, azt még nem babráltam.

000000000

Nem lehetne a 3D nyomtatást  Arduinonál, Rampsnál, kis rossz bélyeg méretű léptecs vezérlő stb normálisabb cucokkal végezni?
Ezek a cuccok állandóan lefagynak, érintésre brossznak stb.  
Vannak teljesen megbízható CNC programok, léptető vezérők,hőfokszabályzók stb.
Mi az oka, hogy a sok olcsó és ezért rossz  kínait s vesszük mázsaszámra.
Kicsit többért talán megbízható minőség ellenőzött kínai termékhez is hozzá lehet jutni.?

ezsolt74

Ezek biztos hogy jobb minőségűek.
http://reprap.me/electronic" TARGET=_fnew>Reprap

ykt6caawj

Kösz a választ!
Ennyi azért gond nélkül belefér a költségvetésbe teljes áron is.

0bn8uxmw

2012-óta mióta elkezdetem foglalkozni ezzel a 3D nyomtatós témával az elektronikai része nem változott a dolgoknak. Ugyan az az elavult arduino mega meg Ramps van azóta is. Érdemi fejlesztés nem történt azóta sem sajna.
Pedig bíztam benne, hogy a 2015-ös éveben végre elterjednek Arduino Due Cortex-M3-as procival szerelt vezérlők de nem még mindíg rengeteg baj van velük.
Ami említésre méltó vezérlő az http://smoothieware.org/smoothieboard" TARGET=_fnew>smoothieboard de abban is még az A4982-es motorvezérlők vannak. Nincs jelenleg a piacon olyan 3D nyomtatós elektronika ami ki tudná váltani ramps-ot.
Lehet CNC-nek szánt elektronikát venni neki motor vezérlők hőfokszabályzók stb. de elég macera összerakni minden funkciót (m kóddal vezérelhető fej, asztal és ventik, sd kártyás nyomtatás stb) ami tudásban hozza az Arduino és Ramps páros képességeit.

s7manbs8

Én is csodálkozom, hogy még nem megy azokon,régebben magam is át akartam írni egy 32 bitesre, de láttam hogy már belekezdtek, így gondoltam kivárom, de lehet csak nem csinálják ...