Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Amúgy mostanában volt egy napkitörés csúcsosodás, ez okozhat megmagyarázhatatlan meghibásodásokat, és zavarokat.

Nagyvállalati környezetben, ahol ~5000gépet szervizeltünk, jelentősen megugrottak az ilyen problémáink.

3vv2btrhv

Szép kihívás , magas követelményekkel , sajnálom de én nem vagyok ennyire képzett .

KBalázs

Nem én hirdetem.[#nemtudom]

gg58bmmp2

Egy viszonylag nagyobb tárgyon van pár pici nyomtatandó rész.
Mit és hogyan kell beállítani, hogy esély legyen jól kinyomtatni.
Az alaplap 120*60 mm.

Az a négy kicsi pozícionáló rész 3*3 mm -es.

Igaz csak egyet próbáltam nyomtatni, de annak egyszerűen nincs ideje kihűlni, olyan gyors a nyomtatás, így csak egy kis ragacs lett belőle.

Mit csináljak?
Az asztal túlsó végében is nyomtassak valamit, és amíg szaladgál a fej addig kihűl a nyomat?

(a link jelszót kér)

gg58bmmp2

Pedig a próbán, plusz itt is megjelent a kép

gg58bmmp2

http://cnctar.hobbycnc.hu/Yeti/P1160209.JPG" border=0>

gg58bmmp2

A próba nyomat ilyen lett:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Yeti/P1160210.JPG" border=0>

Nem csak a nyomat a fénykép sem lett jó :)

gg58bmmp2

Azért, hogy a további kérdéseket megelőzzem.

Itt egy kép e "teljes" terv-ről.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Yeti/P1160212.JPG" border=0>

Ez egy arduino nano vezérelte ultrahanggal tájékozódó 3 szervóval lépegető robotrovar terve.

s7manbs8

Kódgeneráláskor lehet állítani hogy egy réteg mennyi minimum idejű legyen. CURA programban pl. hűteni kell ventivel még, plusz a hőfok is lehet túl magas ?

Dakota25

Különböző érintésvédelmi osztályokba tartozó berendezéseket csatlakoztattok össze/szét.
A kettős szigetelésű laptop testje bizonytalan potenciálon van, a földelt (remélhetőleg) nem.
A csatlakozás/szétválasztás pillanatában hibaáram folyik. Ha a csatlakozó -kialakításából eredően- nem gondoskodik a sasszik egyenpotenciálra hozásáról a jelvezetékek csatlakozását/szétválasztását megelőzően, a hibaáram a jelvezetéken fog folyni. Ez az álmoskönyvek szerint sem jelent jót. Az "állásban tönkrement" pololu valószínűleg színtén így járt.
Megoldás:  
1. Külön vezetékkel egyenpotenciálra hozni (összetestelni) a cuccokat csatlakoztatás előtt,
vagy
2. Reménykedni.

gg58bmmp2

Azt hiszem értem. :)

s7manbs8

Mindent előzőleg csatlakoztatni és utána bekapcsolni, menet közben nem húzunk szét semmit , ez is segít, a kevesebb halál elérésében.

Dakota25

Majdnem jó.
Kevés a kikapcsolt állapot. A villásdugónál van a helyzet kulcsa. A tápok a gép kikapcsolt állapotában is a saját osztályukba tartoznak.

gg58bmmp2

Van egy: minimal layer time (sec) beállítás.
ez ötöt mutat, de nem vár semmit a gép.
Valamit kell még állítani?

Hűtés természetesen van.

Azt sem találom igazi megoldásnak, hogy ott ülök az egy órás nyomat mellet, várva mikor ér oda, és akkor odaugorva manuálisan kelljen állítgatnom.

gg58bmmp2

Az biztos hogy ezután már csak "végveszély" esetén dugom a laptopra, és akkor is csak kikapcsolt állapotban.
Ezen kívül mit tudok még tenni?