Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Én meg úgy fest ma nyomtató-szívató hurokba futottam. Most nem vagyok képes üvegre nyomtatni, pedig eddig csak arra nyomtattam. Na mindegy, nem látványelem lesz, így festôszalagra nyomtatok, az legalább garantáltan tapad. Arra gondoltam, ki lehetne próbálni a leukoplasztot, vagyis nem tudom most is így hívják-e, gyerekkoromban úgy hívták (ma már csak az elôregyártott sebtapasz a menô), szóval az ugye erôs ragasztó alapon textilszerû anyag, vajon arra minden letapad? És nyomat-felszedéskor sérül-e, vagy nem?

keri

Ja a méret problémádra nem válaszoltam.
A szíj kiosztás pontatlansága és a nyúlás tud okozni eltérést. Pl lazább a szíj akkor kisebbek lesznek a tárgyak, ha feszíted, akkor nagyobbak.

Lehet kalibrálni a mm/lépés számot hogy jó legyen a méret. 0,1nél nagyobb eltérés nagynak számít szerintem.

0bn8uxmw

Én is szívtam ma[#falbav], a bowdenes fejnél a tefloncső csatlakozó egyik kis karmának a vége letört (szálvisszaszívásnál ugyebár rángatja eléggé a csövet) ami pont akkora volt, hogy valahogy sikeresen lejutott az összekötőcsőbe a borda és a fej között, kiszedni nem lehetett szedhettem szét az egész fejet(összes venti leszerel stb.), meg a fúvókát is kiégettem, kipucoltam ha már le volt szedve. A csatlakozóból meg raktam olyat ami műanyag pofás.

vjanos

Nekem vagy 2 hete tört szét ugyanígy, ráadásul az, amit az eredeti E3D-hez adtak :S

Gyárfás Attila

Üdv
Ha estleg valakit érdekelne, megszereztem a Star Wars BB-8 droid 1:1 es full terveit, főleg stl file ban,és pdf doksikban. Ha van valaki aki profin tud nyomtatni engem is érdekelne. Gyakorlatilag csak a fej ,és azon kiegészitők nyomtatása lenne "érdekes", mivel az alsó rész ,gömb ( 506mm) az beszerezhető itthon is. Akit érdekel mailben egyeztetünk.
Köszi

KBalázs

Na elôször nyomtattam életemben maszkoló-szalagra, teljesen használható felületet adott, és csak 40 fokra fûtöttem az asztalt, mert láttam hogy púposodni akar a szalag az üvegen. Én meg úgy tartotta ettôl hogy még sose próbáltam [#vigyor3]. Mondjuk csak apró (25x25mm) alkatrészeket, de abból jó sokat.

ezsolt74

Az üvegre mikor felrakom a maszkoló szalagot ,utána én egy bankkártyával szoktam rásimítani.
De ez akkor a legjobb,ha az asztal már meleg és épp a fejet kezdi fűteni.
Melegen mégjobban odaragad.
70 fokos asztalnál is jól tapad a maszkoló szalag, de ha kihűl akkor van hogy ráncosodik, de az asztal felfűtésével kisimul, ilyenkor is a bankkártyával végigsimítom.

KBalázs

Közben rájöttem hogy valami ESD probléma miatt fagy ki, mert pont akkor fagyott ki megint amikor hozzáérek az asztalhoz (üveg csipeszében elakad a fej, így indulás után teszem az egyiket rá). Száraz a levegô (27-30% rh) ilyenkor a macska is szikrázik amikor rám ugrik.

s7manbs8

Csinálni kéne egy újabbat robotot, meg részt is, leforgatni és eladjuk a Disneynek, Han Solo feltámad Svejk játszaná, egyéb szerepekre is kitaláljuk a jelentkezőket. :)

42ggmy2kb

Nem találtam olyan topikot ami állásokról szól ezért ide tettem fel, hátha érdekel valakit
https://drive.google.com/file/d/0B1g0m9mxCkmuM05wbm1LM0stN2c/view?usp=sharing" border=0>

42ggmy2kb

Nem találtam olyan topikot ami állásokról szól ezért ide tettem fel, hátha érdekel valakit https://drive.google.com/file/d/0B1g0m9mxCkmuM05wbm1LM0stN2c/view?usp=sharing" TARGET=_fnew>Álláslehetőség

KBalázs

Kivéve a "Pénz keresési lehetôség" topikot, nincs is.

rf63unrk7

Nekem olyan fordult elő többször is, ha nagy teljesítményű 1-2 kW forgó motor indul a gép közelébe (pl. hajszárító, szivattyú, stb.), akkor csippan egyet a vezérlés, az extruder fűtése pedig leáll (cél hőmérséklet = 0, ki is írja az LCD). Hiába raktam e miatt szünetmentesre a raspberryt és az arduinót, akkor is fennáll ez a probléma.  
Talán árnyékolás megoldja ? Nem tudom, az elektronikához kevésbé értek...

gg58bmmp2

Nekem a napokban volt, hogy "állásában" tönkrement a léptetővezérlő bélyeg.
Arra jöttem rá, hogy a szerkezet "nem szereti" ha az usb-t rádugom a laptopra.
Ha csak a test(usb) hozzáér a laptophoz, a laptop már jelez, hogy valamilyen eszközt érzékel.

keri

Egy zavarszűrő soha nem árt.
Én mindegy ilyen érzékenyebb cuccba teszek http://www.arwill.hu/forras/kep/csatlakozok/tap/ac/ac-fix-apa-aljzat-zavarszuro-657356-2008.jpg" TARGET=_fnew>ilyesmi zavarszűrőt.

Bár szünetmentesben és a kapcsoló üzemű tápokban is van ilyesmi szűrés általában.

Szóval lehet hogy a levegőn át terjedő rádió zavar okozza a gondot. Ezen a földelt fém burkolat némileg segít.