Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

köszönöm az alvin plast tűnik a legjobbnak van literes és jó áron van, az átvétel sem gond mert szoktam arra járni be tudok ugrani érte. létezik amúgy hogy itt sokan modelleznek is? a nickek ismerősek az rcmodell fórumról :-) ha már itt tartunk érdemes vázat nyomtatni 210 körüli kopterhez?

000000000

Acetont lehet venni pl a Klauzál téri Trilak festékboltban. Kb 1000 Ft volt a liter.

skrd92i0u

Én is a Novia-át tudom mondani de szerintem csak 5liter van 5000ft.

000000000

Na igen, de én sok mindent rendeltem.

000000000

még az észter higitó is szépen oldogat hasonlo müanyagokat....

s7manbs8

Ezekkel a 3D nyomtatókkal mindig csak a baj van, most olyat vettem észre, hogy iránytól függően a falak oldalán meglátszik, hogy mikor merre ment, meg merről érkezett. Megnéztem és azt látom, hogy az X tengelyen, ahol a fej mozog, egy adott állásában, ha kézzel húzom oda vissza, akkor nem ugyanott áll meg, tehát a motor egy adott lépésnél, mivel nem nulla erő van tapadás, súrlódás miatt, nem az elméleti pozícióban áll meg, hanem ahol a két erő kiegyenlítődik, ami éri, meg amit a motor akar a másik irányban.

Mivel aránylag nagyobbacska erő kell a mozgatott fejemnek, ez eléri a mérhető szintet, nem elhanyagolható, ha lenne vagy 1:3 áttétel, akkor pontosabb lenne a pozicionálása.

Vagy ha úgymond szervó lenne ott, annál nincs olyan, hogy nem ott áll meg, mert akkor arrébb mozgatja a szabályzás, míg a léptető motoroknál ez a 200 lépés mondjuk, aközt ha erő éri , nem áll be pontosan, a kimenő tengelyen egy 20 mm átmérőnél már 0.1-0.2mm is lehet úgy látom, szóval na erről van szó.

keri

Ez a csúszó csapágyakkal?

Zozi

Próbáld ki fél vagy negyed lépésnél is, akkor nem tudja annyival elrántani.

KBalázs

Azt mi okozhatja hogy (Marlin, PC-rôl) egyszer csak a nyomtatás közben (vagyis az elsô egy-két percben) puff lefagy, nem reagál semmire? (Vagyis ha jól láttam utoljára nem is lefagyott, csak nem reagált semmire, merthogy a fejet szabályozta PWM a ledek alapján) Egymásután 3x eljátszotta, utána meg jó (vagyis remélem). Valami végálláskapcsoló kh? Egyáltalán figyeli a végállásokat home-olás után? Minden forrasztva van, nem csatlakozókkal.

0bn8uxmw

LCD nincs-en rajta?
A fej/asztal hőmérsékletre szokott ilyet csinálni(adott idő alatt nem növekszik elvárt mértékben a hőmérséklet) ekkor az LCD-n Maxtemp-el szokott lefagyni.
Végállás-t még nem láttam, hogy lefagyasztaná az Arduino-t. ( a rossz helyre dugós az más kérdés de az a te esetedben nem áll fenn)

Configuration.h: 300. sor kb:
#define THERMAL_PROTECTION_HOTENDS // Enable thermal protection for all extruders
#define THERMAL_PROTECTION_BED     // Enable thermal protection for the heated bed

És az értékei pedig a configuration_adv.h-ban van 20. sor kb.:
* Thermal Protection parameters
 */
#if ENABLED(THERMAL_PROTECTION_HOTENDS)
  #define THERMAL_PROTECTION_PERIOD 40        // Seconds
  #define THERMAL_PROTECTION_HYSTERESIS 4     // Degrees Celsius

124. sorban pedig a végállás ellenőrzés (gyárilag ki van kapcsolva a figyelés, tehát csak home-kor nézi):
#define ENDSTOPS_ONLY_FOR_HOMING // If defined the endstops will only be used for homing  

ezsolt74

Nekem a multkor a Raspberry-vel volt olyan hogy nyomtatás közben egyszer csak megállt, majd egy kis gondolkodás után(20mp) mint ,ha semmi se történt volna ,folytatta tovább a nyomtatást.
Úgy látom hogy SD kártyáról a legbiztosabb a nyomtatás.
Azzal még soha nem volt gondom.

ezsolt74

Nekem a multkor a Raspberry-vel volt olyan hogy nyomtatás közben egyszer csak megállt, majd egy kis gondolkodás után(20mp) mint ,ha semmi se történt volna ,folytatta tovább a nyomtatást.
Úgy látom hogy SD kártyáról a legbiztosabb a nyomtatás.
Azzal még soha nem volt gondom.

KBalázs

Nem esett ki hôfokból, nem szokott. Nincs LCD, egyenesen USB kapcsolattal megy csak egy laptopról. Az az igazság, hogy még sosem tettem fel frissítést az Ardura, gyárilag felprogramozva jött, így nem ismerem a beállításait (eleve nem szabvány Atmega+RAMPS hanem valami Belga csodapanel).

000000000

az első tényleg értelmes nyomtatás:

Központi porszívóm van, amit meg kell toldani a burkolat miatt. Szerelő 10 ért csinálja, eddig 2x adott időpontot de baszott jönni. Megrajzoltam kinyomtattam és fasza:)

Kónuszos toldócsővet csináltam ABS ből, 200huf

KBalázs

[#eljen] Erre való, és nem békanyomtatásra a 3d nyomtató.