Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Amúgy 190-200mm-es négyzetet szoktam használni.
A 200-asnak a sarkait leszoktam csiszolni, mert nem férne el a csavaroktól.

gaben

Jogos!  

[#awink]

0bn8uxmw

Ezek az alap értékek jók, biztonságosak:
#define DEFAULT_MAX_ACCELERATION      {3000,3000,100,10000}    

#define DEFAULT_ACCELERATION          3000    
#define DEFAULT_RETRACT_ACCELERATION  3000    
#define DEFAULT_TRAVEL_ACCELERATION   3000

A feljebb van a homeing speed az Z-hez vedd nagyobbra mert gyárilag siralmasan lassú.
define HOMING_FEEDRATE {50*60, 50*60, 4*60, 0}
A 4*60 helyett legyen 20*60 pl. szerintem  bírni fogja.

Lejeb van a YERK gyárilag 20-as értékkel,
#define DEFAULT_XYJERK                20.0  
ez azt jelenti menyi sebességkülönbség esetén nem gyorsítja a motort hanem ugrasztja. Eredménye a sarkoknál látható, minél kisebb az értéke annál jobban kerekíti a sarkokat minél nagyobb annál élesebbek a sarkok. A 20-egy jó kompromisszum és általában 17-et adok meg kímélni a mechanikát.

Asztal 60-70fok PLA-hoz fej pedig 200 fok de első körben kézzel told bele a szálat és nézd meg hány fokon tudod áttolni a szálat rajta viszonylag könnyen.

Volt itt akinek 220 fok sem volt elég ennél a szálnál de ugyebár a hőfok pontosságáról sem volt infók, tehát ki kell próbálni.

Mire fogsz nyomtatni első felindulásból? (tiszta üveg, kapton szalag, maszkolószalag stb.?)

0bn8uxmw

Még valami ami kezdő hiba szokott lenni,benne hagyod a fejben a PLA-t miközben az fel van fűtve 200 fokra te pedig elmész szépen valamit csinálni....bele fog égni és szedheted szét fejet és pucolhatod ki a  fúvókát. Vagy kiveszed a szálat vagy leveszed a hőfokot 185-re akkor már nem szeret belekokszosodni legegyszerűbb kikapcsolni a gépet. Persze az elején nem hagynám magára a gépet bekacsolva az ördög nem alszik.

ykt6caawj

Az LQ-580-as és LQ-590-es típusokban lévő motorokat én is kipróbáltam és használhatóak, bár némi barkácsolást azért igényel a dolog. (A két típus mechanikája szinte teljesen egyforma, úgyhogy a motorok is azonosak)

A fejmozgató motor szabvány NEMA 17 kialakítású, de sajnos 5 vezetékes, unipoláris tekercs bekötésű. A motortest hossza 40mm, felbontás 200 lépés/fordulat. A hátsó motorpajzsot leszerelve, egy szikével, és egy forrasztópákával negyed óra alatt átalakítható bipolárisra. Az átalakítás után a tekercs ellenállás kb. 5 Ohm. Nálam 12V-ról 0,5A árammal gond nélkül viszi az Y tengelyt (tárgyasztal mozgatás).

A papírtovábbító motor jóval kisebb, és nem teljesen NEMA 17-es kialakítású, de a felerősítő furatok pozíciója megegyezik azzal. A tengely 5mm helyett 4mm átmérőjű. A motortest hossza 30mm, felbontás 92 lépés/fordulat. A bekötés bipoláris, úgyhogy ezt legalább nem kell átalakítani. Nálam 2db, 12V-ról, összesen 0,5A árammal viszi a Z tengelyt (2db M5-ös menetes rúd). A tekercsek ellenállása, ha jól emlékszem 10 Ohm körül lehet.

Zozi

Tiszta üvegre, rá is tapad szépen, az első réteg nagyon tetszetős, utána viszont kezd elcsúszni, mintha lépéstvesztene a kitöltéseknél mikor visszafordul az ide oda rángatásnál. Átnézem újra lehet csak az egyik kerék fordul meg a tengelyen.

s7manbs8

Van pár ilyen apróbb motorom, majd megnézem , hátha elbírja, még ha nem is lesz olyan gyors, az se baj.

s7manbs8

Még motor vezérlő is van a nyomtatókban ... :()

etc77f5nr

Devecz Miklós

etc77f5nr

Akkor hajrá :) Nyomtassatok :D

ezsolt74

Kevés esélyt látok arra hogy ezt a sok kis pálcikát a belsejében rendesen ki is lehet nyomtatni.

wa76ftbim

Helló,  

ismételten átesett a nyomtatóm (Prusa i3) egy kisebb átalakításon ennek folyományaként elég szép minőséget értem el vele.
Amik belekerültek:
- 1.75mm-es szál
- Bowdenes extruder
- Tr10x2-es orsók a "Z" tengelyhez
- Firmware beállítások

Valamint végre sikerül tisztán kaptonra nyomtatni és egyenlőre a tapadással nincs probléma.

És íme az eredmények:http://kepfeltoltes.hu/151230/IMG_20151230_204302_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Egyik  irányban
http://kepfeltoltes.hu/151230/IMG_20151230_204343_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Másik irányban
http://kepfeltoltes.hu/151230/IMG_20151230_204403_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>A régi és az úz mechanika
http://kepfeltoltes.hu/151230/IMG_20151230_204416_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Még1 összehasonlítás

vjanos

Le van töltve már nekem is egy ideje :)
De most egy darabig nem lesz szükség rá ebben a takony időben... :/