Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Igen, akkor már egyszerűbbnek tűnik egy darab ZX-et kifúrni, felhasítani, és feszíthetően beépíteni.

Az igusnak egyébként toll a fülébe... ha a webáruházukban rendelsz, Hollandiából postáznak 20-30 euro postaköltséggel.
A magyar forgalmazó impotens, nem tart készletet, 4-5 hét átfutási idővel vesz fel rendelést, és persze a webáruházas árakon felül még ráteszi a sarcát...

s7manbs8

Csavart lamellást nyomtattam, meg nem mondom melyik a linkje most, de majd megnézem.

s7manbs8

Az IGUS szál, amim van az semmire nm jó, nm lht vele nyomtatni normálisan, van egy másik száluk, az lenne jó, ami kisebb hőfokon múködik, de befuccsolt a biznisz így az nem lett végül is.

rtzu

Tényleg műanyagból nyomtatjátok?
A lineáris csapágy az LM8LUU (tehát a hosszított kivitel)nincs 400Ft/db szállítással, mindennel és minde szempontból jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a nyomtatott műanyag.
Egy komplett nyomtatóhoz kell 6db, ami összesen nincs egy mozijegy ára.

Persze mindenki azt csinál, amit akar, de ezeket én nem értem. ;)

keri

Alapokban egyetértünk.

A statikus és a dinamikus terhelhetőség némileg összefügg. Én a statikust tudom ellenőrizni.

Alapvetően a vékony szíj a rugalmasság oka ezekben a szerkezetekben. Egy pár százados billegés a fejen pont a felületet rontja el.
Siklócsapágytól én most ezt várom, mert az visz be a legkevesebb zajt.

keri

Venni bárki tud :)
Nekem is meg Elektronnak is golyós van, de azért vannak előnyei a siklócsapágyaknak. Ezért akarunk vele kísérletezni.
Na meg azért 50forintból kinyomtatok egy ilyet és meg van 30perc alatt, míg kínából ideér jó esetben egy hónap alatt.

keri

Különben is, ha nem érted, akkor minek neked 3D nyomtató? Pont az ilyenek miatt jó, ha kísérletezik az ember, nem azért mert gazdaságos.

Zozi

Egy kis zavar támadt a nyomtatóm élesztésében, hátha tud valaki segíteni értelmezni a változást. Előzőleg beállítottam a mozgásokat, minden tökéletesen ment rengeteg visszaállás után is. Aztán jött egy gépújratelepítés, új marlin verzió. Sem mechanikusan sem elektronikusan nem változott semmi a gépen, egyedül a rátöltött program. Az egy egységre jutó lépéseket ugyan úgy állítottam be, (20 fogú kerék, 0,9  fokos motor negyed lépés a vezérlőkön, és egy 2,5X lassító áttétel -> 100 lépés / mm)
Ehhez képest a max elmozdulás x és y irányban pont 1mm és teljesen arányosan. Került A szoftverbe valami arányszám valahova eldugva? Vagy milyen beállítást néztem be? A szálltovábbító viszont 100mm en hibázik 1 tizedet, azt jónak mondanám, és ugyan az a vezérlő van az x y és az extruder motoron ugyan azokkal a beállításokkal (keresztbe is cseréltem már). Ezen kívül minden kész az első próbanyomtatásra. Majd teszek fel képet a karácsonyfadísz megjelenésű hotend tartóról...

s7manbs8

Én most ki akarom próbálni mit tud az ilyen nyomtatott, mg jelenleg hirtelen nem is tudnék venni így ünnepek körül, ha meg jónak tűnik maradhat is benne egy ideig, meg lehet építek 10 ilyet, és akkor még olcsóbb is, vagy ha nem is ilyet, akkor más szerkentyűt, aminél ez is megfelelhet.

s7manbs8

Most még Epson printer motort is ki fogok próbálni, az is elviszi szerintem, meg van abból szíj is, így egész jó áron kijön ez a kísérleti szerkentyű.

keri

Nem tudok ilyen osztásról. Mértékegység ilyesmi stimmel?
Lépés/mm biztos jó eredményt írtál be?
Újraindítani próbáltad már? :D

keri

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/39151700/" TARGET=_fnew>Ez az IKEÁS tükör nem is hülye ötlet.

Én mondjuk ingyen kaptam a helyi üvegestől hulladékot, de nincs pofám harmadszor is visszamenni :D

0bn8uxmw

Ha a régi Marlinnal ment akkor rakd vissza azt ezek az új verziók tragikusak lassan, rengeteg a hiba bennük.
Esetleg EEPROM nem maradt bekapcsolva? (M503-as parancs a lekérdezése)

vjanos

Melyik a bevált?
Még azt a régit hajtom, amit te faragtál :)

Zozi

Az a bajom, hogy a régi már nincs meg... teljes formázás volt, gondoltam a letöltött legújabb jó választás. Majd neten keresgélek, de megpróbálok egy újraégetést is, olyan már volt korábban, hogy step jel nem jött ki csak a direction.