Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

© Zozi © vjanos
A legújabbakban még rosszabb az LCD kezelés, durván lecsavarták a frissítését, hogy ne akadjon de a deláthoz még így is kevés.  
Az FTP-n a nevem alatt ván pár FW, amit ajánlok az pl ez:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/ZZ/COREXY_Marlin.zip" TARGET=_fnew>COREXY_Marlin
Mozgásvezérlésben nem történt érdemei változás, az elmúlt időben úgyhogy ha megy szépen a mostani nem éri meg váltani újabbra.

0bn8uxmw

Ha segítség kell, akkor nyugodtan dobj egy mailt és keressünk rá megoldást.

Zozi

Köszönöm, ha eljutok a kilátástalannak tűnő pontig akkor jelentkezem. Közben megtaláltam a problémát, az új verzió másként kezeli a végállásokat, és mit adj isten pont minden 20. step jelet kiengedte. A kapcsolók még nincsenek bekötve, de egy áthidalás megoldotta a dolgot.

rtzu

Valóban nem értem, hogy egy jól működő, beállított nyomtatónál miért kell egy majdnem minden szempontból rosszabb paraméterekkel rendelkező alkatrészt kicserélni.
Persze ha van egy másik nyomtatód, amin kísérletezel, az más tészta.
Azt meg hadd döntsem el én, hogy minek nekem 3D nyomtató. ;)

Zozi

Próbáltam a linkelt FW-t felrakni, de nem akarja lefordítani. Kellene neki egy :
sketch\dogm_font_data_marlin.h:12:25: fatal error: utility/u8g.h: No such file or directory

#include <utility/u8g.h>

Na most ami nekem van ott nincs ilyen nevű állomány és nem is találtam meg honnan kellene megetetnem vele. Bár szerintem csak a képet rajzolja ki induláskor, szóval ki is lehetne hagyni...

vjanos

Hiányzik az u8glib, ami a grafikus lcd-t kezelő library

// ==> REMEMBER TO INSTALL U8glib to your ARDUINO library folder: http://code.google.com/p/u8glib/wiki/u8glib

Zozi

u8glib em van, le is fordul a sima honlapról letöltött 1.1 verzió, de ez egy sima u8g.h ami nincs benne az újban. Ha nem lenne meg a könyvtár akkor az eddigieket se tudtam volna fordítani. Kezdem elveszteni a nyugalmam és mindjárt jön egy teljes törlés és újrakezdés...

wa76ftbim

Hali,

ezt a dualhead-es megoldást láttátok már? A két kis plusz lemezke is tetszik ami megakadályozza a kifolyó szál rossz helyre kerülését.

https://www.youtube.com/watch?v=w2l76ahai6Q" TARGET=_fnew>Dual head

0bn8uxmw

Nálam az Arduino IDE 1.6.4-es verzióval gond nélkül lefordul. (a configuration.h fájlok nem csereszabatosak általában tehát át kell írnod kézzel a saját igényeid szerint amit küldtem)
Amit nézz még meg, hogy a  
Dokumentumok\Arduino\libraries\U8glib\utility -ben ott van-e u8g.h-fájl

keri

Na erről van szó, én is had döntsem el ;-)
Nem kell elrontani hozzá, egy csapágycsere 10perc, és fejleszteni mindig mindent lehet, minket ez érdekel.

De amúgy csak te mondod hogy minden szempontból rosszabb. A csúszó csapágyak mechanikai szempontból sokkal jobbak mint a golyós.

Persze a golyósnak kisebb a vesztesége meg kevés kenéssel beéri, de itt vége is az előnyeinek. Pontosságban, zajosságban, súlyban ütő terhelésekkel szemben, szennyeződésekkel szembeni tűrőképességben, sőt bizonyos helyzetekben élettartamban is jobb a siklócsapágy.
Nem véletlenül használnak az autók főtengelyénél is ilyet.

A két csapágy előnyeit egyesítő megoldás az a levegő kenésű csapágy. Sajnos a futófelületek megmunkálásának nagyon nagy pontosság kell, meg a levegő előkezelés, és működő kompresszor kell, de utána gyakorlatilag légpárnán lebegteti a tengelyt, zéró kopás, létező legkisebb súrlódás, nagy pontosság, külső szennyeződésekre érzéketlen, csak a kenő levegőt kell jól megtisztítani.
Na ez majdnem minden szempontból a legjobb, amiért még sem terjed el mert drága és komplikált megoldás.  

Tehát műszaki értelemben nincs olyan hogy legjobb, legfeljebb adott helyzetben kompromisszumosan jó megoldás.

Zozi

Már sikerült lefordítani, ez az egy file hiányzott az u8glib-ből. most még be kell lőni, hogy legyen tapadás... Tegnap rekord idő alatt összedobtam egy fűtött asztalt. Kis öröm is ért, mivel rendeltem hőellenállásokat és visszamérve kevesebb mint 2 fok a hiba a tényleges és a kijelzett közt. Mind az 5 teljesen egyforma értékeket is ad, végig próbáltam őket. Egyik futatba ez a másikba egy Fluke szonda és néztem ehogy felfűt. Utána az egyik szenzor a hotend a másik az asztal bemenetére és összehasonlítás. http://www.ebay.com/itm/371427898736?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>HŐMÉRŐ

A sebességekre / gyorsulásokra  / hőmérsékletekre honnan érdemes elindulni a tesztelésnél? (turkálós pla)

ykt6caawj

Keri!

Te próbáltad már ezt a tükröt? Milyen vastag, hogy bírja a meleget?
Az üveges ismerősödet persze így is meg kell látogatni, hogy méretre vágja, mivel a 30x30cm-es méret egy kicsit nagynak tűnik.

keri

Az a tapasztalatom hogy 2-3mm-es üveg jól bírja akkor ha nem lóg le a fűtettlen részre a széle. Ha lelóg akkor sem szokott gond lenni amíg nem fűtöm fel 90fok fölé. 100 fok felett már repedt el így üveg.
A 4mm-es üveg sokkal érzékenyebb volt. Azt az első felfűtésnél elrepedt.

A tükörtől ugyan ezt várom. Én még nem használtam tükröt, de van aki már igen, és konkrétan ő ajánlotta az ikeás tükröket.

Van üvegvágóm, nem okoz gondot a méretre vágása.

gaben

Szia Keri,

mekkora üveglapra volna szükséged?
Hőálló üveggel nem lenne gondod, de az elég drága.  

üdv, gaben

keri

Köszi, van üveglapom :) most csak spájzolok.
Alapvetően a sima üveggel sincs gond, és az filléres tétel, és ha a drága hőálló üveget töröm el miközben feszegetem a munkadarabot, akkor sokkal bosszúsabb vagyok :)