Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Én is Zsolt nyomtatójára szavazok.
Egy normálisabb I3 kittet ha rendelsz 100-110e környékén és jó sok munkaórával összerakod majd bekalibrálod (1 hét mire minden klappolni fog kb.)rendesen akkor sem fogja hozni Zsolt nyomtatójának a minőségét.
A másik I3 alternatíva a Wanho i3 175e-ért az is szépen fog nyomtatni, de ha nagyobb ABS vagy HIPS tárgyakat akarsz nyomni elég nehéz beburkolni míg a CoreXY-os gépre csak veszel plexi, polikarbonát vagy ALU lapot és körbeburkolod a kockát.  

000000000

én védeném az i3-at, szerintem arra amire ki van találva tökéletes, egy kezdő olcsó nyomtató. nekem is a 8mm hurkapálcákon szaladgál, nyomtatott alkatrészekből, és szép az eredmény. egyelőre nem is gondolkozok hogy lecseréljem. de ha így lenne akkor már ki tudom nyomtatni vele a következő gép alkatrészeit. ABS-t is nyomtattam már vele, igaz kicsi tárgyakat de teljesen jó lett az eredmény simán az üveglapra maximum brimm-et nyomtatok köré és annyi. ez pl. ABS:

http://kepfeltoltes.hu/view/151227/abs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

s7manbs8

Én is most rakok össze egy olyat, nagyon is jó lesz az. :)

Dakota25

Úgy látom, az általatok épített x-y mechanikájú gépek közt eluralkodott a core-xy hajtás.
Ennyivel érzéketlenebb a szíjnyúlásra mint a H-bot?
Mik a gyakorlati tapasztalatok a H-k nyúlás-problémái kapcsán az óccó szíjak alkalmazásakor?
Ennyire markáns a probléma, hogy csak a Core-ok épülnek?

Devecz Miklós

Nem kel a H-bootokat temetni.
Én már egypárat összeraktam, de ilyen jellegű problémám nem volt.
Jó szíj kell hozzá, és biztosítani kell a megfelelő előfeszítést (a gyári gépek többségénél ez nincs megoldva)
Én T2,5-ös szíjat használok, ezekkel még nem volt probléma.
A Corexy hajtásnál a szíj is hosszabb.

Dakota25

Köszönöm!
Nem temetném. Most épp egy H-t építek, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra.
A Core két szíja biztosan kevesebbet nyúlik egyenként, mint a H 1 db-ja. Ezzel együtt egy primitív állítható feszítővel szerintem sem okozhat ez olyan égbekiáltó hibát a gyakorlatban.

ezsolt74

A H-bot-ból nagyon könnyű Corexy-t építeni.
Alig van valami különbség köztük +4db csapágy kell hozzá.

ezsolt74

A nyomtatóm elkelt.

gg58bmmp2

Még egy kis adalék: Egy jó (acélszálas) szíj kevesebbet nyúlik, mint egy rossz, mégis sokan gyengébb minőségűt használnak.

gg58bmmp2

Szerintem ez olyan üzlet, ahol az eladó és a vevő is elégedett lehet.
Láttam ezeket a gépeket (nem konkrétan ezt a példányt) láttam az I3-at is (amit állítólag 12óra alatt össze lehet rakni).
Szerintem nem egy kategória a két gép.

gg58bmmp2

Aki  egy kicsit is konyít a fizikához tudhatja, hogy egy mozgó asztalos gép sohasem lehet olyan jó, mint az álló asztalos.

ezsolt74

Devecz Miklós-tól meg lehetne kérdezni hogy mennyi idő alatt rak össze egy ilyen nyomtatót, nem hiszem hogy 12-óra elég lenne rá.  :-)
Egy Prusa, pláne ha a vezetékek is le vannak hozzá méretre gyártva,és nem kell forrasztgatni, vagy csatlakozókat klimpelni, nem hiszem hogy kéne hozzá 12 óra, szerintem fele annyi idő is elég rá.

Devecz Miklós

Összerakni még össze lehet ennyi idő alatt, nekem kb. négy órámba telt, de kimarni?

gg58bmmp2

Nekem a prusa Mo-i. forgalmazója mondta a 12-órát.