Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Az is jó lenne, de akkor nem tudták volna eldugni ennyire a szíjat, lennének vezető görgők, stb.

https://printm3d.com/solutions/article.php?id=74" TARGET=_fnew>Még egy lint a hídról - külön mozog az, fogasléccel

keri

keri

Sok jó ötlet van benne.

Bár azért jó pár megoldás az olcsóságra megy, nem a megbízhatóságra, de azért hasznosíthatóak az ötletei.

Pl. orsót mint megvezetést nem célszerű használni. Kell mellé egy lin tengely és akkor jó.
négyzetes tengely csúszó hajtásának, tartós kottyanás mentességében sem vagyok meggyőzve, de be lehet rakni oda közvetlenül a motorokat is, akkor nincs gond. Fogasléc végül is lehet jó, de a fejbe +1 motor?

Inkább CoreXY elrendezés, görgőket elég jól el lehetne helyezni ennél a konstrukciónál is, nem olyan feltűnő.

Franc, ilyet is kéne tervezni. Na majd karácsonykor úgy is megyünk anyósékhoz, ott meg a laptop a legjobb barátom :)))))

ezsolt74

Akkor most már értem.
Tényleg trükkös.
Viszont ahogy látom nem nyomtat túl szépen, gondolom se a négyszögletes szár se a fogasléc nem tesz jót a pontosságának.
Ja és piszok lassú lehet, mert néztem videón hogy egy nem túl nagy tárgyat 8 órán át nyomtatott.

Zozi

AZ orsó mint megvezetés elég jól működik, százados beállásokat simán tudja naponta sok ezerszer. Csak a hozzá való orsó és anya párost kell használni.

ezsolt74

Én gondolkodok egy mini Corexy nyomtatón.
A váz rétegelt lemezből lesz, 250x250x250mm-es doboz lesz,és szinte mindent nyomtatni szeretnék.
Remélem hogy 30000Ft-ból kijön.
Igazán 4db motort, 6db 250mm hosszú 8mm-es edzett tengelyt, egy fejet és egy elektronikát kell hozzá beszereznem.

keri

Ez az a 200ezer forintos?[#hehe]

Azért majd egyszer nézz meg egy olcsó orsót is. Én még nem találkoztam olyannal aminek ne lenne minimum pár tized ütése.
Gondolom a mángorlás miatti feszültségek elhúzzák.

rf63unrk7

Hasonlóan emelem éis négy ponton az asztalt menetes szárral, mindenféle megvezetés nélkül. Eredetileg az asztal oldala vezette volna meg két két fix csapágy két oldalt és két két rugóval megfeszítet aznellenkező oldalról, de az a tapasztalatom, hogy ehhez a technológiához rongyrázás lenne. Gyakorlatilag a négy menetes rossz / nem elírás / ,úgy jó,ahogy van.

rtzu

Én nézegettem korábban, hogy mennyi lehet a trapézmenetes orsó ütése. Nagyon drága, jó minőségű orsóknál ez ~0,1mm 300-500mm-en. Átlagos minőségű orsóknál inkább a 0,3-0,5mm volt az általános.

rtzu

Még 1x felteszem, hátha. :)
Ezt a vezérlőt használja valaki?  
http://reprap.org/wiki/RUMBA" TARGET=_fnew>Rumba contr.

ezsolt74

Nem hiszem hogy sokan használnának Rumba-t.
A 6 motorvezérlőn kívül nincs sok előnye.
2x3 annyiba kerül mint egy sima Arduino Mega+RAMPS 1.4.
Viszont elég nagy hátránya ,ha a mororvezérlők elhaláloznak akkor azokat nem lehet benne cserélni.
Ha fele ennyiért adnák akkor még jó vétel lenne.

KBalázs

A linkelt panelra ugyanúgy stepstickek mennek mint a RAPMS-ra, tehát lehet cserélni, nem jól nézted meg.

ezsolt74

Tényleg , ezt benéztem, bocs.  
A kapcsolókat néztem vezérlő IC-nek.
Akkor viszont az árán kívül nincs nagyon semmi hátránya.

rtzu

Ugyanúgy külön board van a motorhajtáshoz.
Az Arduino Mega+RAMPS 1.4 12V megy, én meg 24V-os tápról akarom hajtani, ezért néztem ezt. Ráadásul válsztható a ventilátor, stb. kiementi feszültsége (12V v. 24V).

vjanos

Ha nem félsz hozzányúlni, megy a ramps is 24-röl...
Vagy taurino néven van 36v-t tudó ramps